Veckans tipsrad v 1: Nyårsoddsen

Ingen tipsrad enligt 1X2 modell den här gången. Istället en oddsspecial med de aktuella odden inför morgondagens nyårsfirande. Som alla vet vid det här laget blir det firande på Indigo i Örebro. Klassisk uppställning är spikad. Här är oddsen:

Kilas frågar om födelseåret på mindre än 20 fotbollsspelare under kvällen.
Odds: 500
Kommentar: Alla som tycker att det höga oddset verkar lockande känner inte Kilas. Detta spel är pengar i sjön.

Johan T kör slips.
Odds: 1,30
Kommentar: Säkra källor viskar om att det lutar åt slips dagen till ära. Klart spelvärt.

Arvidsson kör kostym
. Odds: 1,15
Kommentar: Oddsen har chocksänkts sedan sena uppgifter gör gällande att han redan har packat ner kostymen i väskan.

Åke spyr på nyårsdagen.
Odds: 1,10
Kommentar: Vi låter statistiken tala och konstaterar att den forne Jeopardymästaren spyr dagen efter i 99 fall av 100 när han har druckit alkohol. Oavsett mängd.

Norgren ansluter.
Odds: 5,3
Kommentar: Mystiken är som alltid på topp när det gäller skyttekungen från BK Forward. Dyker han upp under kvällen? Alla undrar, ingen vet svaret.

Tål jag inte alkohol?

Har tillbringat de senaste 15 timmarna liggandes i fosterställning på soffan med feberattack. Tror det har att göra med alkoholintget för ett par dagar sedan. Ekvationen alkohol+lite sömn+jobb= feber har nämligen blivit verklighet minst tre gånger de senaste åren. Efter en natt går det dock alltid över. Så också den här gången.

Ner i papperskorgen: 118100

Väldigt synd att behöva göra detta eftersom jag är trogen kund och skarpt gillar konceptet. Men nu har jag helt enkelt inget annat val. Vi pratar alltså om 118100 och deras sms tjänst som ger svar på alla frågor. Som sagt utnyttjar jag detta ganska ofta men nu har missarna börjat bli för många.

Droppen som fick bägaren att rinna över: Under gårdagskvällen uppståd av någon anledning en diskusion om vilka som var förbundskaptener för Örebro läns distriktslag för pojkar 1990. Ingen av oss hade något tillfredställande svar och följdaktligen skickar vi detta sms:

2008 Dec 27 22.32
Till: 118100

Vilka var förbundskaptener för Örebro läns distriktslag i fotboll  för pojkar födda 1990?

Kort därefter kommer svar:

2008 Dec 27 22.36
Från:  118100
Förbundskaptener för Örebro läns distriktslag i fotboll för pojkar födda 1991 är Tony Kihlberg och Tomas Ivhall.

Notera alltså att de har fattat fel på årtal och jag dubbelkollar så att det inte är jag som har råkat skriva fel. Sedan skickar jag:


2008 Dec 27 22.37
Till: 118100
Ja, men jag frågade efter 1990.

2008 Dec 27 22.49
Från: 118100

Tack för din fråga. Frågan ligger i kö för vidare bearbetning och kan ta tid att besvara. MVH: 118100

Jag står nu helt utan svar på frågan och så vitt jag vet kan jag till och med ha blivit fakturerad för två frågor. Inte okej.


Gårdagskvällen...

Inleddes lugnt och sansat med att kolla framtidens fotbollsspelare i Örebrocupen. Sedan vidare till Indigo för att "ta ett par öl". Resten är, som det heter, historia. Mer och kvällen kan du läsa här.





High stakes

Stora pengar på spel då två bröder slår ihjäl tiden dagen före julafton med lite kortspel.

Håll ut...

Dåligt med uppdaterande under dessa jultider. Men håll ut. Den som väntar på något gott väntar som bekant aldrig för länge. I mellandagarna utlovas bland annat följande:

- Videoklipp från en heads up match i poker mellan Johan  T och Gustav T som utspelades dagen före julafton. Stor dramatik utlovas när stora pengar byter ägare. Får inte missas.

-Bildextra från juldagskvällen som passande nog kommer att bli något alldeles extra.

- För de kulturella och djupsinniga läsarna: Poesi från farsans favoritpoet.

- Alla aktuella oddsen inför nyårsfesten. Kommer Kilas mata årtal? Spårar Arvidsson? Kommer Tollén/Nilsson att spy i kors igen? Vi har svaren.

Detta och mycket mer inom kort alltså.


Nu ställer vi om

På plats i Örebro nu. Inledde för övrigt vistelsen med ett besök på klassiska Tybble-pizzerian. Inga konstigheter. Prio ett är nu att vända tillbaks på dygnet. En veckas kvällsjobb har gjort att kvällarna, och framförallt morgnarna blivit allt senare. Klockan ställer vi på 09.30 imorgon.

Extra: Tollén på väg till fotbollsklubb

Sist han spelade i ett organiserat fotbollslag var våren 2004. Nu är det dags igen. Jtollen.blogg.se kan som första media i Sverige avslöja att Johan Tollén är mycket nära en övergång till ett lag i Eskilstuna.
- Det stämmer att vi har inlett diskussioner med en klubb, säger Tolléns agent Mino Raiola.


Förra veckan skrev vi att Johan Tollén har gjort comeback på fotbollsplanen. Då pratades det om spel i korpen och träningar med ett veterangäng. Men nya uppgifter gör gällande att det istället ser ut att bli spel i ett organiserat lag i det svenska seriesystemet. Vilken klubb det gäller vill varken Tollén själv eller agent Raiola kommentera, men enligt vad bloggen erfar rör det sig om division sju laget Östermalms IS.
- Det kan jag inte kommentera i nuläget, säger Raiola.
Tollén har hunnit fylla 25 år och den tekniske vänsteryttern har har de tre senaste säsongerna fört AC Testaccio till tre raka seriesegrar i Korpen, Örebro. Senaste laget som Tollén representerade i seriesystem var Östansjö IF.
 Ett lag som han lämnade för snart fem år sedan och efter det har det endast blivit spel i Korpen. Men nu får vi alltså snart se honom i seriespel igen.
- Förhandlingarna är långt framme och han kommer att skriva på efter nyår, säger Raiola.

Mattias Norgren




Johan Tollén, här I AC Testaccios tröja, gör senastionell
comeback i seriefotbollen. Arkivfoto: Ehsan Shams.

Veckans tipsrad v. 52: Julspecial

Ingen vanlig vecka då julen står för dörren. Notera följande spelförslag innan du tippar:

Vit jul vs. grön jul 2 (X)
Kommentar:
Någon snö verkar det inte bli. Bara att gilla läget. Men sena rapporter säger att kylan är på väg. Gardera upp med kryss.

Kalle Anka vs. Karl Bertil Johnsson 2
Kommentar:
Säkrare tvåa än så här blir det knappast. Klasskillnad.

Utgång juldagen vs. jobb på annandagen X
Kommentar:
Måste helt enkelt fixa båda. Senast jag jobbade efter en utgång var jag helt under isen hela dagen. Hoppas på bättre lycka denna gång.


Rätt tänkt - men för sent

I morse gick jag ner till tvättstugan för att boka en tid till morgondagen. Lika bra att vara ute i god tid tänkte jag. Går ner och får följande rakt i fejset:



Det lämnar mig med tre tänkbara allternativ.
1. Ta med smutstvätt hem till föräldrarna i Örebro
2. Klara mig på de rena kläderna jag har och lämna smutstvätten kvar.
3. Bevaka tvättstugan och tränga mig före om någon inte utnyttjar sin tid.

I dagsläget lutar det år nummer två,


Kilas och årtalen

Hos konkurrenten jobbar en kille som heter Lars Kilström. Han har fotografiskt minne och gillar det här med födelseår och idrottare. Han kan faktiskt alla i hela världen. Exempel:  någon säger Pablo Aimar (halvkänd argentinsk fotbollsspelare, reds anm.) Hans svar dröjer typ 0,3 sekunder. Sedan: 1979.
Imponerande även om det alltid går till överdrift. Han tröttnar nämligen aldrig. I veckan fick jag till exempel tre sms mellan klockan 23.30 och midnatt.
Wes Brown?
Andrea Pirlo?
Paolo Rossi?

Till slut orkade jag inte svara längre och det var inget mer med det. Men i dag var vi båda och bevakade Torshälla IBK:s  innebandymatch. Jag tänkte testa honom och frågade om Torshällas nyförvärv Johan Asmus. Svaret gjorde mig rädd på riktigt: 1987-01-12 (!).


He never walks alone. Kilas fotografiska minne sviker honom aldrig.

Vuxenpoäng

Grannen en trappa ner har plockat in julgranar i trapphuset. En större och två små. Själv är det bara att erkänna att jag inte är där ännu. Känns som det sista steget i vuxenpoängsskalan. Men nästa år kanske...

Comeback

Under gårdagen spelade vi som vanligt innebandy med jobbet. Skillnaden denna gång var att vi avslutade med ett pass fotboll. Första gången jag sparkade på en boll sedan augusti men formen var ändå på topp. Nu ryktas det om inomhusspel med ett veterangäng en gång i veckan och ett korplag till våren. Viktigt!


Han är tillbaka. Arkivfoto: David Lindström.

Skaplig lottning

Italien vs. England hela jävla vägen. Helt perfekt champions league lottning med andra ord. Hoppas att italienarna kan visa vilken liga som är världens bästa och skicka hem köplagen men japanska tröjköps-supportrar. Att Roma och Inter kommer klara det är jag 100% säker på. Juventus kan få det tuffare men två av tre duger finfint.

Kan dessutom Real Madrid knäppa Liverpool på näsan så är lyckan total.

Topplistan: 90-tals låtar

Innan internet gjorde musikutbudet obegränsat var man inte lika bortskämd. Under 1990-talet fick man sitta framför MTV och vänta på att låtarna man gillade skulle visas. Alla som var med då kommer ihåg känslan när en video som man verkligen väntat på gick igång. Mina favoriter från ett årtionde då allt var så mycket enklare:

1. Blackstreet - No diggity (1996)

Kommentar: Helt enkelt bland de bästa låtar som gjorts. Magisk.



2. Luniz- I got 5 on it (1995)
Kommentar:
Oj, oj, oj. Jag får fortfarande rysningar av det här introt. Själva låten har tappat lite med åren men för nostalgins skull håller den alltid. Spelade nästan sönder den när jag hade lånat singeln av en kompis (tror det var Per). Under den tiden kunde jag gå upp tidigare på morgonen för att hinna spela den ett par gånger innan skolan. 

 

3. MC Lyte - Cold rock a party (1996)
Kommentar: 
Vill minnas att jag var en av få som gillade den här låten. Går inte till musikhistorien på något sätt men på den tiden var jag helt fast vid den. Videon med lysknapparna i hissen glömmer man inte.




Bubblare:
Lightning seeds- Three lions on a shirt
Fugees- Fugee la
Notorious BIG- Hypnotize
Pras- Avenues

Klart i dag: Nyår på Indigo

Det verkar som att allt har löst sig. Det blir Indigo på nyår. Oskar G (förmodligen den som känner flest personer i hela Örebro) har styrt upp de sista detaljerna och nu är det bara att börja ladda. Från min sida är följande uppställning klar:

Carolina J
Jens A
Micke W
Sofie
Gurra (ej brorsan)
Johan A
Olle N
Lasse K

Listan lär växa med ytterligare ett par namn. Det blir en klassiker.


Ner i pappaerskorgen: O'Learys, Örebro

Har inte satt min fot där på ett par månader och kommer inte att göra det heller när jag snart gör återbesök i staden. Anledningarna är många:

- För det första har det flera gånger hänt att de som jobbar där inte kan säga vilka matcher som visas under kvällen. Jag kräver inte att man ska vara så insatt och man behöver inte ens kunna uttala lagen rätt. Men det borde ändå ingå i jobbet att kunna informera kunderna om vad ens eget företag erbjuder.

- Maten är dyr som satan utan att vara något extra. Ska dock sägas att detta gäller alla O'Learys och inte bara det i Örebro.

- Total brist på idrottskultur. Detta är i högsta grad specifikt för Örebro. Skräckexemplet var när jag och en kompis från Stockholm, vi kan kalla honom Jonte, var där en kväll och skulle se en fotbollsmatch. Inget ljud på överhuvudtaget och i stället pumpades hög musik av typen Rix FM. På ett dansgolv stod också ett gäng kvinnor i åldern 50 plus och dansade. Inte ok.

Det är tydligt att O'Learys i Örebro inte riktigt har hittat sin inriktning. De är mer ett vanligt uteställe än en sportbar. Men majoriteten som söker efter ett vanligt uteställe en lördag väljer självklart bort O'Learys innan de ens har hunnit tänka tanken att sätta sin fot där. Följden blir att det blir ett ställe där lite för packade 50-åringar tillåts härja fritt på ett dansgolv. Inget fel på sådana ställen i sig, men då ska man inte marknadsföra sig som sportbar.  

Lagerbäck visar sinne för humor

Många har kritiserat förbundskapten Lagerbäck för att vara tråkig. Men när han nu har tagit ut landslagstruppen till januariturnén visar han prov på stor humor. Läste igenom truppen och skrattade högt vid flera tillfällen. Mikael Dahlberg och Pontus Wernbloom var kanske allra roligast. Och mycket kan man säga om Patrik Anttonen men någon landslagsspelare är han ta mig fan inte.

Daltandet med Henke Larsson orkar jag inte ens kommentera. Så länge Lagrell och Lagerbäck styr svensk fotboll hoppas jag att vi missar VM.  


Filmsamlingen I-J

I sanningens tjänst
I skuggan av Bronx
Indiana Jones och de fördömdas tempel
Indiana Jones och det sista korståget
Indiana Jones och jakten på den försvunna skatten

Jerry Maguire
Jungle fever

Kommentar: I skuggan av Bronx var bland de första filmerna jag köpte. Den brukar finnas superbilligt på typ Coop och Elgiganten. Mer valuta för 50 kronor får man knappast. Älskar också filmer med överraskande slut och I sanningens tjänst tar detta till en ny nivå.

Har hästar päls?

För första gången i mitt liv har jag varit på travbanan i kväll. Det var en träff med jobbet och mitt eget spelande omsatte 500 kronor och resulterade i en vinst på 30 kronor. Men det hör egentligen inte hit. Dagens snackis var istället huruvida man säger att hästar har päls eller inte. Min spontana känsla när ämnet fördes på tal var ett klart nej. Ändå var det flera som förespråkade ja alternativet och ingen som hade ett säkert svar. Ju mer jag tänker på det desto osäkrare blir jag. Någon som är mer upplyst?


"Som Änglagård"

Halmstad tur och retur inom exakt 24 timmar. Det innebär att jag spenderat 10 timmar på tåget under det senaste dygnet. Ägnade tiden åt att läsa 315 sidor i boken "Snabba cash". Bra bok så här långt tycker jag. Men en kille som ville byta plats med mig för att sitta bredvid sin kollega tyckte annorlunda.
- Ska jag berätta slutet för dig, sa han.
- Nej tack, helst inte. Ganska spännande nu, svarade jag som hade läst boken utan uppehåll hela resan dit, inklusive på perrongen vid tågbytena.
- Den där boken är precis som Änglagård. Alla ska tycka den är bra fast att den egentligen inte alls är något speciellt, sa han.

Hur tror ni han såg ut?...jajamen. Svarta tjoka glasögonbågar, sjal, t-shirt, thigta jeans. Vi känner alla till typen. Pretto, överlägsna och helt enkelt lite mer sofisitkerade än oss andra. Usch!

Veckans tipsrad v. 51

Ny vecka, nya matcher. Här är tipsförslagen:

Jobba vs. vara ledig 1
Kommentar:
Ledigheten är över. Nu kör vi igen. Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag jobbar vi. Spika därför ettan här.  Arbetsveckan inleds med en resa till Halmstad för at se Guif mot Drott.

Explorer vs. Firefox 2 (x)
Kommentar:
Har precis bytt webbläsare hemma och kommer förmodligen att fortsätta med Firefox. Känns bättre helt enkelt. Men Explorer har inte helt gett upp. Gardera med kryss.  

Johan vs. Vilstaspåret 2
Kommentar:
Målsättningen är att komma ut och springa någon förmiddag eftersom jag kör kvällspass den här veckan. Men jag har vikt ner mig förut och kan mycket väl göra det igen.



Snart hemma...

...med alla julklappar. Efter en intensiv vända på stan är nu 80% av julklappsinköpen avklarade. Viktigt. På vägen hem stannade jag förbi O'Learys för att äta kycklingpasta och kolla fotboll med skåningen. Fick bland annat se ett hyfsat högerskott av Zlatan.

Domarskandal i frågesporten

Efter julbordet var det dags för frågesport hemma hos en av sportjournalistklubbens medlemmar. Självklart var det Kurirens Lars Kilström (för övrigt klar för nyårsfirande med oss i Örebro) som hade satt ihop frågesporten. Jag hamnade i samma lag som Gudfadern (min chef) och Petra (före detta medarbetare på Folket). Vi sprang snabbt igenom frågorna och såg ut att gå mot en klar seger. Men sista frågan skulle man skriva svenska mästarna i hockey under de senase tio åren. Inte vårt starkaste ämne och eftersom det var en poäng per år insåg vi att vi skulle behöva en stor ledning inför det momentet för att hålla undan.

Fyra av frågorna har vi lämnat öppna för att gå tillbaka till och precis innan vi lämnar in. Domare LK kommer till vårt bort och säger helt plötsligt: "En minut till inlämning". Vi tvingas snabbt bläddra igenom det fem sidor långa häftet och fyller i två av svaren som vi tidigare utelämnat. De andra två upptäcker vi inte i stressen.
De frågrona vi inte upptäckte var:

Vart gick fotbolls EM 1980?
A. Italien
B. Jugoslavien
C. Grekland
D. Sovjet

Vilken klubb är äldst?
A. AIK
B. Hammarby
C. Gefle IF
D. Halmstad BK

Vi hade tänkt svara A och C men istället lämnade vi alltså blankt när vi inte upptäckte dem. Det kostade oss fyra poäng eftersom båda alterativen var rätt (2 poäng per fråga). Därmed slutade tvåa, tre poäng efter segraren. Självklart får vi till viss del skylla oss själva som inte fyllde i direkt men utan hetsen från domaren hade vi upptäckt frågona och vunnit. Illa!

Julbord nummer ett

Hemma och vänder efter att ha avklarat julbord och årsmöte med sportjournalistklubben. Under ett svagt ögonblick hade jag tydligen ställt upp som suppleant (stavning?) till en styrelsepost. Den blev jag invald till så det är bara att gilla läget.

Julbordet var det första för året och arrangemanget hölls på Vilsta sporthotell. Vi konstaterar att kötbullarna var väldigt torra men framförallt är det priset på kalaset som sticker ut. 309 spänn för julbord och en öl. Då tror jag också att klubben har gått in med en hundring per skalle. Funderade ett tag på att skriva detta i kategorin "ner i papperskorgen" men de får en chans till.

Helge är tillbaka

Som vi har längtat! Detta kan vara det roligaste som någonsin gjorts. Vi fick se den här filmen som en instruktionsfilm med laget när vi var i 14-års åldern. Bäst är när han säger att: "Sedan följer avsnitt med matchliknande situationer där finterna kan användas". Som den uppmärksamme tittaren noterat går inte försvararna för fullt direkt. Tilläggas bör också att Helge själv nådde typ division 3 när han var som bäst. Han skulle alltså få problem att platsa både i IFK Eskilstuna och City. Men skön lirare är det. Synd att inte "Helge-straffen" finns med men alla som har sett den vet i alla fall vilken jag pratar om...


Lediga dagar

Fyra dagars ledighet nu. Kurrerar mig från förkylningen och gör samtidigt ett försök med diverse välbehövligt hushållsarbete. Lägesrapport så här långt:

Tvätt av kläder: Check
Disk: Check
Handla på Coop: Check
Grovstädning av lägenheten: Check

Återstår att göra:
Damsuga
Moppa
Städa badrummet

Putsa fönster



Topplistan: Fotbollsfrisyrer

Ett kärt ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Detta är spelarna som har förstått det här med stil på planen. Inte mer att säga egentligen. Vi kör:

1. Sandro Nesta 
Kommentar: Superlångt men utan att passera gränsen för "hårdrocks-långt". Vinner också mycket på att han i 99 fall av 100 har blött hår hela matchen. När flera spelare ibland klipper kort och sparar ut igen har Nesta dessutom haft långt sedan han gjorde debut i Lazio i början av 90-talet. Då är man odiskutabel etta på en sån här lista.



2. Francesco Totti
Kommentar:
Har haft olika längder genom åren och i drygt två år har han av någon anledning envisats med kort hår. Håller inte. Men en Totti i gammal fin form är så klart med och konkurerar. Förutom att han precis som Nesta alltid kör blött hår karaktäriseras Tottis frilla av extra långt i nacken och snaggat på sidorna.


3. Philippe Mexes
Kommentar:
Blir den som får ta över när ovan nämnda duon lämnar fotbollsvärlden. Det märks också att Mexes är av den nya skolan med blonda slingor och olika former av hårband och toffsar. Ogillas av många konservativa premier league älskare som vill att alla fotbollsspelare ska se ut som Steven Gerrard. Men här kommer vi alltid att hylla honom. Kan klättra på listan.


Bubblare:
Björn Runström
Sergio Ramos
Guti

Note to self...

...nästa gång jag går utomhus: glöm inte halsduk. Nu handboll i Sporthallen.  

Den riktige Ronaldo

Nu flyttar han hem till Brasilien och det är för tidigt att räkna ut den här killen. VM 2010? Vi håller tummarna. Om han inte kommer tillbaka ska vi ha klart för oss att det här är den bästa spelaren som vår geneartion har fått uppleva (dvs. vi som är födda på 80-talet och senare). Zidande kommer strax efter men det finns ingen som den riktige Ronaldo. Ronaldino och killen som springer och gör överstegsfinter i England är inte ens värda att knyta hans skor.

Grannen kollar tv

Grannen mitt emot mig har världens största tv. Det verkar han också utnyttjar till max.
Jag går upp tidigt på morgonen- grannen kollar tv.
Jag går upp sent på morgonen- grannen kollar tv.
Jag äter lunch- grannen kollar tv.
Jag kommer hem mitt i natten- grannen kollar tv.

Det slår ta mig fan aldrig fel. Han kollar jämt och så här ser det varje dag. Detta väcker framförallt följande frågor hos mig:

Hur ser hans elräkning ut?
En uppsakttningsvis 50 tums tv som i princip står på konstant borde synas på elräkningen.

Har han ingen dator?
Även om man har gett upp allt vad aktiviteter heter så borde man väl åtminstonde ägna någon timma per dag åt att sitta framför datorn.

Vad kollar han på?
 Kvällarna är väl inga problem och då finns det många som inte gör något annat än kollar tv. Men säg en torsdag klockan 12.30? Då är det svårare att hitta sevärda program.

Vi kan också direkt utesluta att det är någon som har lämnat lägenheten med tv:n på för jag har faktiskt sett den avstängd ett par gånger. Men då har klockan alltid passerat 02.00.
 


Bosse P dominerar

Det finns många fotbollsexperter av olika kvalitét i etern. En av mina favoriter är Bosse Pettersson på Viasat. Han dammar till exempel av följande när han analyserar målvaktstabben som gav Panantinakos 1-0 mot det där cypriotiska laget.
"Jag ska inte säga att min 82-åriga mamma hade tagit det skottet men det är i alla fall på gränsen".
Mer sånt tack!


Ner i papperskorgen: Tele 2

Efter diverse olika händelser den senaste tiden måste vi införa en ny kategori här på bloggen. Det handlar om saker, företeelser, personer, företag eller liknande som på ett eller annat sätt  förtjänar att hamna i papperskorgen. Tänk Sverker i Plus ungefär.

Först ut: Tele 2

Fallet: Jag vill avsluta mitt abonemang på Viasatkanalerna i min gamla lägenhet där tele 2 är tv-leverantör. Ringer kundtjänst och tvingas knappa in uppskattningsvis fem olika knappmenyval innan jag nås av en inspelad röst som säger "just nu är det många som ringer och ditt samtal är placerat i kö".

Så långt inga konstigheter. Men sedan blir allt knäpptyst. Inga ringsignaler, ingen väntemusik, ingen röst som säger hur många samtal som är före eller bekräftar att jag fortfarande står i kö, Väntar fem minuter med den knäpptysta telefonen i handen innan jag bestämmer mig för att detta är mer än vad jag behöver finna mig i som konsument.

Istället fick jag skicka ett mail där jag skrev mitt ärende och lämnade mitt telefonnummer. Ett autosvar gav mig beskedet att de kommer ringa upp mig så fort som möjligt. Fortsättning lär följa...

Kommentar: Ett enkelt ärande som att säga upp några kanaler tar sig alltså dessa proportioner, Självklart inte ok. Har haft mina duster med andra liknande bolag som Telia och Glocalnet men Tele 2 slår nytt bottenrekord i brist på respekt.

Krasslig

Förkyld som satan nu. Men vi krigar på. Kvällsjobb med redigering väntar. Passar ganska bra en dag som denna.

Filmsamlingen G-H

Gladiator
Gudfadern 1
Gudfadern 2
Gudfadern 3

Heat
He got game
Harlem nights
Hajen

Kommentar: Det mesta här är helt självklara inslag som är helt givna på förhand. Det vi kan nämna är istället Harlem nights som är Eddie Murphys regidebut. Den blev tydligen fullständigt sågad och utdömd. Själv tycker jag det är en helt ok film som väl fyller upp sin plats i samlingen. Med Richard Pryor, Arsinio Hall och Eddy Murphy i samma film kan det knappast bli tråkigt.

Italienarna kan

TV-bolaget Sky marknadsför Serie A. Via översättningsprogram har jag listat ut att slutfrasen betyder ungefär: "Om du älskar fotboll, så älskar fotbollen dig". Underbar reklam, underbar låt, underbar fotbollsliga.
 


TV-kväll

EM-krönikan, Boston tea party och Seinfeld. Kvällen är räddad.  

Skaplig match

Såg ena halvan av Real Madrid-Sevilla på jobbet. Kommer hem lagom till den andra halvleken. Det var bland det sjukaste jag har sett i hela mitt liv. För att göra en lång historia kort:

Real ligger under med 1-3. Hämtar in till 3-3, får en man utvisad men pressar ändå stenhårt för ett vinstmål (med bland annat minst två skott i stolpen och ett par givna straffar som domaren missar). Istället är det Sevilla som trycker in 3-4 i slutet.

Allt detta medan skåningen på jobbet har stängt av tv:n på grund av nervositet. Han hade 7 rätt på topptipset (de åtta översta matcherna på europatipskupongen) inför matchen. En Sevilla-seger skulle för honom innebära drygt 4000 kronor. Så blev det också och vi lyfter på hatten och gratulerar. Både till skångingen för vinsten men också till alla som såg matchen.


Veckans tipsrad v.50

Efter ett uppehåll på grund av fiasko gör vi ett nytt försök med tipsförslagen. Här är veckans hetaste spel:

Städa vs. inte städa 1
Kommentar:
Något annat än en etta här finns inte på världskartan. Vi snackar moppning, damsugning och fönsterputs. Det är dags nu.

Johan vs. gymmet 1
Kommentar:
Fyra lediga dagar i slutet av veckan gör att det inte finns några ursäkter. Därför skippar vi till och med garderingen.

Fest i Stockholm vs. julbord med sportjournalistklubben 2 (x)
Kommentar:
Efter förra veckans lyckade utgång i Stockholm är man så klart lockad när Sport-Expressens Andreas bjuder på fest. Men tidigt dagen därpå är det dags för årsmöte och julbord med sportjournalistklubben. Kan bli svårt att kombinera och en tvåa får det bli i ursrpungstipset.

Bildextra: Hundmässan

Vad? Årliga hundmässan
Var? Älvsjömässan Stockholm
När? Lördagen den 6 december 2008
Vilka? Johan T och Carolina J



Westien är en favorit.


Carro klappar.


Mässans kung.


Favorit nummer två: Sheltie.





Shiba. Snäll.


Lilla mopsen.


Trött westie efter en lång dag.


Klassisk resa

Jag och Arvidsson hade planer på att ta samma tåg från Stockholm till Eskilstuna. Men hundmässan gjorde att han tog ett tidigare tåg. Så ser läget ut när det plingar till i min mobil:

2008 Dec 6 15:44
Från: Arvidsson
Tåget trasigt i Strängnäs. Sj dominerar.

Jag noterar detta men  tänker mest att tågförseningar är ju sånt som händer. Vi har ju alla varit där. Men fem minuter senare kommer detta:

2008 Dec 6 15:49
Från: Arvidsson
Nu exploderade en dörr. Bara brann utanför. Strömlöst. Finns inte.


En dryg halvtimme passerar:

2008 Dec 6 16:36
Från: Arvidsson
Skandalscener. Bussar kan ta 2 tim att få hit. Taxi 40 min. Nu ska jag bli hämtad av en snubbe från Etuna, kompis till en jag träffade här.

Och så finalen:

2008 Dec 6 16:44
Från: Arvidsson

Nu krockar de 2 ersättningsbussarna på parkeringen som ska ta alla till Tuna! Rutan krossad! Fenomenalt kul!


Senaste nytt inför Stockholmsresan

Direkt efter jobbet ikväll blir det tåg till Stockholm. Sedan ut till "pojken med kepsen". Jag var inställd att köpa en pizza men enligt det senaste ryktet kommer han att bjuda på hemlagad mat. Låter mycket lovande.

På lördag väntar hundmässan i Älvsjö med Carro. Det lär bli en höjdade. Självklart kommer rapport här på bloggen.

Så där ja...

Har letat länge efter klipp med den här killen. Hade ett inlagt som favoriter tidigare men det rensades bort och har seden dess varit svårt att hitta eftersom vi inte riktigt har vetat vad man ska skriva för sökord. Men nu är han tillbaka. Killen som är bäst i världen på att trixa med en fotboll. Sånt här är jag riktigt svag för. Men misstänker nästan trickfilmning vid 2:40.


Alla låtar gratis utan nedladdning

En god vän och vis man introducerade mig för Spotify. Det är en tjänst som tillåter en att spela nästan vilken låt som helst utan att ladda ner den. I princip betyder det här att man inte behöver ha ett låtarkiv lagrat på datorn och programvaran tar heller ingen som helst plats.
Om jag har förstått det hela rätt är allt också helt lagligt och kostnadsfritt (om man bara står ut med en reklamslinga på några sekunder typ en gång i timmen).

Jag fattar inte riktigt hur detta kan gå ihop. Har de köpt rättigheterna till nästan alla låtar som finns och finansierar det med 30 sekunders reklam en gång i timmen?  Men hur som helst verkar det fungera ganska bra och nu ska jag bara investera i ett par bra högtalare till datorn.


Innebandytaggning

Om några timmar är det dags för innebandy med jobbet. Vi brukar spela sporten mot annons och redigering eller en konstilation av blandade lag från dessa avdelningar. Vi spelar varje torsdagförmiddag och har hållit på ett par veckor nu. Anmärkningsvärt är att en redigerare, vi kan kalla honom Larko, alltid spelar i en Palermo tröja med texten "9 Toni". Enligt uppgift ska han ha varit i Palermo precis när Luca Toni lämnat för Fiorentina. Därmed reades tröjan ut och han fick den nästan gratis. Stort!

Topplistan: Bästa CM-brassarna

En engelsk tidning listade nyligen de största CM-fenomenen, dvs. spelare som varit briljanta på dataspelet Championship manager/football manager men inte alls lika bra i verkligheten. Ettan på listan har jag själv för övrigt spelat mot flera gånger. Han var dominant i Djurgårdens P83-lag som vi bland annat stötte på i en SM-final 1998 (vi förlorade och jag satt på bänken hela matchen).

En rolig lista är det i alla fall och jag hänger på genom att lista de fem bästa brassarna som jag upptäckt via CM. För att kvala in på listan måste spelaren alltså spela i en liten klubb och och vara relativt okänd när jag köpte dem i spelet. Lite krångligt kanske, men jag tror ni fattar.

1: Rivaldo
Köptes från:
Deportivo La Coruna på CM 96/97
I verkligheten: Utsedd till världens bästa spelare i Barcelona.

Kommentar: Värvade honom alltid på CM 96/97 mest för att han hade 20 (av 20) i teknik och var en brasse med coolt namn. Han var ganska dyr men riktgt bra. I verkligheten blev han ännu bättre.

2: Sonny Anderson
Köptes från:
Monaco på CM 96/97
I verkligheten: Hamnade även han i Barcelona när han stod på toppen.

Kommentar: Hade läst om honom i någon fotbollstidning där det stod att han gjorde succé i Frankrike. Han var lätt att köpa och gick att värva billigt.

3. Ronaldinho
Köptes från:
Gremio på CM 99/00
I verkligheten: Världens bästa under flera säsongen i mitten av 2000-talet.

Kommentar: Minns en sportsändning där de hade ett kort inslag om en 19-årig Ronaldinho som gjorde några superfinter.Testade honom direkt på CM där han var helt ok. 

4. Giovane Elber
Köptes från:
Stuttgart på CM 96/97
I verkligheten: Peakade väl i Bayern Munchen men spelade även länge i Lyon.

Kommentar: Såg en bild på honom där han hade vita fotbollsskor. Inget konstigt i dag men runt 1997 var det inte många som hade det. Tror Elber var bland de första och bara det gjorde att jag var tvungen att köpa honom. Skaplig i spelet och en pålitlig målskytt.

5. Edmundo
Köptes från: Vasco på CM 97/98
I verkligheten: Lyckades aldrig i Europa där han bland annat spelade i Fiorentina, Men hoppade in i VM finalen 98.

Kommentar: Hade hetsigt hummör och dålig laganda även på spelet.  Ganska medioker karriär i verkligheten egenligen men en riktigt skön lirare.

Bubblare:
Jardel
Djalminha
Antonio Carlos

Paranoid?

Ryan Sullivan är nära Smederna. Det vet jag eftersom jag pratade med hans polske rådgivare under gårdagen. Det mynnade ut i en stor artikel på "ettan" dvs. förstasidan i dagens Sport-Folket. Så långt är allt bra.
Men döm av min förvåning när jag kollar upp konkurrenten i morse och ser följande:

 http://www.ekuriren.se/link.php?id=769977

Mest intressant här är at de inte har några som helst citat utan förlitar sig helt på "sena uppgifter till tidningen". I min artikel säger polske rådgivaren att Smederna är ett bra alternativ sedan den nye sponsorn gått in och säkrat ekonomin. Därmed behöver inte Sullivan vara orolig över att det ska bli problem med utbetalningen av löner. Precis samma sak säger "uppgifter till Eskilstuna Kuriren". Till saken hör att vår tidning går i tryck en timma innan Kuriren.


Hoppas verkligen att Kuriren har en egen oberoende källa som har sagt samma sak. Men det känns ändå som att de har kunnat utnyttja vår tidigare pressläggningen och att våra uppgifter har läckt ut. Känns tråkigt eftersom det i så fall skulle betyda att Kurriren kan få tag i alla våra heta grejer när de har gått i tryck. Men förhoppningsvis är det bara jag som är paranoid.  

Seger blev det i alla fall eftersom de tvingades slänga ihop en liten notis, helt utan eget snack som dessutom till hälften handlar om att Henka Gustafsson skrivit på för Rospiggarna (här citeras för övrigt Nerikes Allehanda).

Folkets artikel i sin helhet:

http://www.folket.se/link.php?id=227025&from=article&t=1409227654


Svensson-Tollén 2-0 (6-3, 6-2)

Tennisen slutade som väntat med relativt klar förlust. Var med skapligt i första set och hade till och med ledningen med 30-0 vid ställningen 3-3. Men som så ofta förr började jag vackla samtidigt som Mats hittade rätt med sina servekanoner. Annars var det en bra match med stundtals riktigt fin tennis. Jag var TK Hobbys Per Jerrelind och Mats Svensson valde att vara den gamle chilenska världsettan (?) Marcelo Rios.
Snabb analys av matchen visar att mina största problem är att jag har alldeles för dålig serve och helt saknar vinnande slag.

Chatten med Runan- så gick det

Många läsare har hört av sig vill veta hur chatten med Björn Runström utvecklade sig. Vi försöker alltid  tillmötesgå läsarkretsen och konstaterar att Runström inleder starkt med att säga att hans drömlag att spela för är AS Roma. Annars var det en hel del ganska lama frågor men ett par guldkorn livar upp chatten.Jag skrev en fråga. Gissa vilken? Första rätta svar i kommentarsfältet kommer att primeras.

Läs hela chatten här.

Veckans tipsrad inställd efter fiasko

Denna vecka blir det inget tipsförslag. Anledningen är förra veckans usla resultat.
Här är facit med rätt rad och vårt tips under:

Vintern vs. hösten 2
Vårt tips: 1

Hösten spöade vintern hur lätt som helst och vår spik gick åt helvete. Nu är det ösregn och ett par plusgrader. Inte en snöflinga.

Johan  vs. gymmet 2
Vårt tips: 1 (x)

Match nummer två var på förhand mer osäker. Gymmet blev i alla fall klar vinnare efter att jag vikit ner mig och inte satt min fot där på en dryg vecka. Den här veckan jobbar jag dag vilket innenbär jobb 10-19. Det ser alltså inte bra ut den här veckan heller.

Mats Svensson vs. Johan  Uppskjuten
Vårt tips: 1
Enda matchen på kupongen som fortfarande lever. Den blev uppskjuten förra veckan på grund av jobb och besök. Nu kör vi imorgon istället. Bana två i Hobbyhallen är bokad till 11.00. Lär bli en tuff drabbning.

Så här långt alltså noll rätt på tre matcher. Och då hade vi dessutom en gardering. Som alla förstår helt oacceptabelt. Tipsraden kanske kommer tillbaka nästa vecka.  

Filmsamlingen E-F

En kvinnas doft
Easy rider
Easy riders, raging bulls

From dusk 'til dawn
Flykten från Alcatraz
För en handfull dollar
For a few dollars more
Falling down
Firman
Fresh

Kommentar:
Dokumentären Easy riders, raging bulls såg vi i studiesyfte på filmvetenskapen. Den var så pass intressant att jag betalade 250 spänn på import  för att få hem den till hyllan. Det säger en del. Michael Douglas i Falling down är så bra så det finns inte. Överrepresentationen av komedierna i C-D blir extra tydlig då vi noterar att denna kategori helt är fri från komedier.

Salas slutar

Under helgen som gick spelade Marcelo Salas sin sista match som proffs. Det är stort  tjänstefel att detta inte har uppmärksammats mer av de stora medierna. 
Under senare hälften av 90-talet var "El Matador" min absoluta favoritspelare och inför VM 98 var han spelaren som alla hade hört talas om men ingen hade sett spela. Den mystiken i kombintaion med hans två mål mot England på Wembly 97 gjorde att jag fastnade.

Ett av de ovan nämnda målen är för övrigt etta på listan över hans tio snyggaste mål. Den listan hittar ni här:
http://www.youtube.com/watch?v=d6yn8rFkV48


 

RSS 2.0