Semesterstängt

Bloggen återkommer i augusti. Simma lugt!

Där lägger han spelet

3,75 på Italien som vinnare i U21 EM. Taget! Inte minst efter att laget mosat Danmark med 4-0 igår. Känn på anfallstrion Giovinco- Balotelli- Aquafresca!  Bara Zlatan och möjligtvis Mellberg i det svenska a-landslaget skulle gå in i den här startelvan. Går in med en femhundring.

Noterat från landskampen

Där var Sveriges chanser att nå VM borta. Tråkigt med tanke på nästa sommar men bra eftersom Lagerbäck nu måste kliva av.

Reflektioner från matchen:
- Micke Nilssons insats vid målet var det sämsta jag sett i ett svensk landslag någonsin. Vad i helvete sysslade killen med? Hade han bara låtit bollen vara hade den gått ut till inspark. Spela med medicinväskan på högerbacken mot Malta istället.

- Källström som straffskytt? Det räcker tydligen inte att göra 25 mål i serie A och vara cementerad som straffskytt i ett av europas bästa lag. Av någon anledning ställs Zlatan och sidan och Källströms straff var usel. Alla målvakter hade räddad den.
 
- Pinsamt att se Daniel Andersson i landslaget. Totalt talanglös spelare som tagit sig till till toppen genom att göra som tränaren säger utan att sticka ut. Oduglig. Bara i Sverige kan en sån spelare nå a-landslaget. Saknade till och med Taco på mitten. Det säger en del...

- Henke och Zlatan fick få bollar att jobba med och hade en omöjlig uppgift. Men Henke fick ett läge där man inte får missa ens om man spelar i korpen. Som 37-årig landslagskapten finns det inte på världskartan att missa där. Diskuterade med "Zlatan-tvivlaren" som dömer ut hans insatser i landslaget. Sanningen är att det är omöjligt att glänsa utan rätt uppbackning i hans roll. Drogba, Eto'o, Villa hade haft precis samma problem om de hade spelat för Sverige.

Extra: Seger efter drömspel

Oddsen på seger för Tollén i dagens tennismatch chocksänktes sedan David Pattinsson varit ute och fuktat strupen kvällen innan. När Tollén dessutom plockade fram storspelet var det inget snack. 2-0 (6-4, 6-3) slutade matchen.
- Viktigt, säger Tollén som annars har radat upp tennisförluster det senaste året.   

Tennisoddsen

I skuggan av Söderlings stormatcher pågår ett annat tungt möte mellan två tennisgiganter. I lördags inleddes matchserien mellan Storbrittaniens David Pattinson och Sveriges Johan Tollén. På gruset den gången vann David P med 7-5 efter en mycket jämn och välspelad match. Retur på hardcourt imorgon. Oddsen:

Pattinson: 1,75
Tollén: 2.01


Tollén är starkast på grus och kan därför få det ännu tuffare den här gången. Å andra sidan kanske Pattinson också är det eftersom vi inte har sett honom på andra underlag ännu. 2.01 på Tollén kan vara spelvärt. 

Historisk målform

Viktig seger med korplaget i dag. 6-2 blev det efter 2 mål från J.Tollén. Totalt 5 mål på fyra matcher nu. Den målformen har jag nog aldrig varit i närheten av tidigare. Hoppas det håller i sig.

Roligast från matchen var annars motståndarlagets målvakt som hade tidernas sämsta insparkar. Sparkade i marken mist 80 procent av gångerna och oavsett vad nådde han alltid nätt och jämt utanför straffområdet. Pausen är en tid för återhämtning. Vi drack vatten. Han (som för övrigt var minst 67 år gammal) rökte cigg. Fimpade intill vänster stople precis när domaren blåste igång andra halvlek. Skaplig profil. 

RSS 2.0