"Kniven" i slagsmål med krokodil

"Kniven" är travexpert på Folket och jobbar också andra halvan av tiden som djurskötare på Parken Zoo. Minnesgoda läsare minns kanske det här inlägget då bloggen rapporterade att Kniven inte kunde skriva på datorn eftersom han hade skurit sig när han skulle skära frukt åt aporna.

I dag kom han och haltade grovt med ena benet. När jag frågade vad som hade hänt visade det sig att det återigen var fråga om en arbetsskada. Den här gången hade en liten apa trillat ner i vattnet där krokodilen håller till. Kniven hade då fått hoppa rakt ner i den halvmeterdjupa vattnet och slagit sig i fallet. Sedan hade han fångat apan i håven samtidigt som han motade bort den attackerande krokodilen.

Så kan en arbetsdag också se ut...


Kniven (till vänster) har råkat ut för en ny arbetsskada.

Fiskens Inzaghi-firande

Sporten mot rubb brukar vara normen när vi spelar innebandy/fotboll med jobbet. I förmiddags mixade vi dock lagen och utfallet blev följande:

Lag 1:
Jag (sporten), Mats (sporten), Skåningen (vikarie)
Lag 2: Fisken (sporten), Tobbe D (sport-praktikant), Kajsa (annons), Larko (redigering).

Innebandyn vann vi utan större problem men när det var dags för fotboll blev det jobbigare. Det visade sig nämligen att Fisken (som inte har rört en fotboll på fem år) var i elektisk form. Vi började ana oro när han krigsmålade sig under ögonen som Rustu gjorde i VM 2002.  Och sedan totaldominerade han matchen. Sju mål dunkade han in och firade som Pippo Inzaghi varje gång. Slutade med att de vann med 10-3. Jobbigt.




Extra: Sambo igen

Carro J klar för jobb i Eskilstuna. Börjar på måndag och anländer till Stenkvistavägen 13A i helgen. Stort!


Nytt jobb. Grattis!

Pepp-talk och specialserve vände matchen

En timma och 50 minuters pingis i morse mot Svensson. Munktellarenen (där Peter Fröjdfeldt för övrigt är chef)  visade sig överträffa alla förväntningar. Minst 20 pingisbord med gått om utrymme mellan borden. Kostnad: 20 spänn.

Fanns även en minigolfbana i proffsklass, boulebanor, friidrottshall, gym, volleyboll, bågskytte bland annat. Idrottshuset i Örebro fattar ingenting!

Själva pingisen spelade vi i bäst av tre matcher. Alla matcher bäst av fem set. Började med en stabil seger som tyvärr följdes upp av en något billig förlust. Ni som följer bloggen vet att jag var jättefavoit till segern och jag kände också att det här skulle gå vägen. Men vad händer i sista avgörande set i tredje matchen? Precis som i bordshockeyn är jag nära att flippa ur mentalt. Fyra matchbollar emot mig vid ställningen 20-16. I mitt huvud just då:
- Kom igen nu, för helvete! Det här finns inte. Du kan inte förlora nu. Du får inte vika ner dig mentalt igen. Visa nu att du kan kliva fram när det verkligen gäller!

Det borde ha kanske ha räckt till seger, men för säkerhetsskull plockade jag fram min specialserve också. Hade kört med raka oskruvade servar hela matchen för att uppmuntra till bra spel. Men i det här läget tog jag inga risker. Serven är totalt omöjlig att ta första gångerna och den gav mig de fyra poäng jag behövde för att hämta ikapp. Sedan kunde jag avgöra med raka servar. Viktigt!

Pingisoddsen

Imorgon bitti pingis mot Mats Svensson. Har aldrig sett honom spela men spelbolagen erbjuder följande odds inför matchen:

Tollén: 1,30
Svensson: 5,0

På tal om spel går jag in på CL-fotbollen ikväll igen. Trots gårdagskvällens fiasko. Denna gång på Svenskaspel om är snåla med oddsen. Fick 2,70 för dubbeln Real Madrid och Villarreal.Gick in med en hundring.

Storbrand 20 meter från jobbet

Slår på datorn imorse. Ser att det är storbrand typ 20 meter ifrån där jag jobbar. Kommer ner till jobbet och möts av fem brandbilar och flera hundra personer som samlats för att bevittna spektaklet. Nu bara ruiner kvar av hotellet.


Full tid

Tur att det bara blev 1-0. Hade Bendner och Eboue bara hållit normal svensk division fem klass i avslutningarna så hade vi torskat med 3-0. Ibland kan Roma vara så äckligt usla. Totti borde ha slutat efter VM-guldet. Det här är sorgligt att se. Men hoppas in i det sista på att han kan blixtra till i returen. Även om jag själv inte tror på det innerst inne. Matchen lever i alla fall inför returen.

Skulle vilja se Lorias betyg i tidningarna imorgon. Slutligen inga spelvinster i dag heller. Zlatan fortsätter att vika ner sig när det gäller.  

Halvtid

Viasat flippade ur. Gick inte att få in webbsändningen. Verkar vara samma för alla. Kan ha kastat bort 50 spänn i sjön. Fick in matchen till slut via en annan streamkanal efter 20 min. Men önskar att jag inte fått det. Roma är totalt jävla usla. Loria är pinsam. Tragiskt att se Totti som är totalt slut som fotbollsspelare. 

Straffen kan alltid diskuteras så klart men ändå. Tipsen går inte oväntat helt åt helvete. United verkar leka med Inter även om målen dröjer.

Motta är enda ljusglimten. Klasspelare. Öka nu!

Uppladdning: Arsenal-Roma

Stor Champions League special på bloggen ikväll. Vi höjer gradvis temperaturen och laddar upp inför kvällens supermöte då Roma ska ta första steget mot att skicka ut Arsenal ur Champions Leage. Kontinuerlig uppdatering under kvällen.

20.30 (15 minunter kvar): Slutladdningen
Nu vågar jag inte skrive mer. Pulsen börjar bli för hög. Återkommer imorgon eller efter matchen, beroende på resultat. Ladda!

20.20 (25 minuter kvar):
Spelen lagda
Gick in med 100 spänn på Roma och 100 spänn på Inter. Roma är en chansning då ett kryss ligger närmare till hands. Men om Inter viner går jag ändå plus. Oddsen på Roma var 4.10. Då måste man hugga.

20.15 (30 minunter kvar): Vätskekontroll
Dricker mycket vatten nu. Webbsändningen redo. TV6 sändningen rullar i bakgrunden. Nu är vi snart redo. Ska bara in på Nordic bet och lägga kvällens spel. Återkommer.

20.10 (35 minuter kvar): 
Favorit till slutsegern: Real
Real Madrid kommer att vinna hela skiten. Hoppas och tror att alla fyra engelsa lag åker nu i åttondelen.

20.05 (40 minuter kvar:)
TV-sändningen börjar
Wennström inleder TV-sändningen. Rooney på bänken för United. Ska gå in tungt på Inter också tror jag. De kan inte förlora ikväll.

20.00 (45 minuter kvar):
Officiella laguppställningar

Så här kommer lagen spela. Taddei från start. Vucinic och Pizarro på bänken,
Roma:
Doni
Motta Loria Mexes Riise
Taddei Brighi De Rossi Perrotta 
Totti Baptista
Arsenal:
Alumnia
Sagna Toure Gallas Clichy
Eboue Denilson Diaby nasri
V.Persie Bendtner


19.55 (50 minuter kvar): Nervöst
Maten avklarad. Nu är det bara att ladda. Nervös som fan. Frågorna är många: Kommer webbsändningen att funka? Får Aquailani speltid? Är Totti slut? Men jag är ganska säker på att Roma inte släpper in mål. Mexes var elektrisk mot Siena senast. Topp fem världens bästa mittbackar. Bendner fattar ingenting.

19.45 (en timma kvar):
Avbräcken
Juan är riktigt jobbigt att han är borta. Särskillt om nämnde Loria går in istället. Vucinic har jag dömt ut under ett par år men sedan bortamötet med Real Madrid förra året har han para växt i mina ögon. En klasspelare som är bättre än alla Arsenals anfallare tillsammans. Nu kommer han inte till start men Baptista har ju visat fin form den senaste tiden.

19.35 (en timma och tio minuter kvar):
Tipset
Som bekant är jag världens sämsta tippare. Men kommer ändå att gå in tungt på bortaseger i dag. Nordic bet erbjuder 3,90 gånger pengarna tror jag. Även om Roma lär gå för kryss är det spelvärt. Tror också att Inte tvålar dit Man United. Kanske sätter en slant på det också. Mitt tips blir 0-1 till Roma. Totti målar självklart.

19.30 (en timma och 15 minuter kvar):
Matpaus
Nu middag. Blir en matlåda med korvstroganoff. Snart tillbaka till uppladdningen. Under tiden dammar vi av en lista på mina åtta Roma-favoriter genom tiderna:
1. Totti
2. Montella
3. Mexes
4. Delveccio
5. Antonio Carlos Zago
6. Aquilani
7. Aldair
8. De Rossi

19.20 (en timma och 25 minuter kvar):
Roma-laget
Svenskafans spekulerar i följande lag (4-3-1-2): Doni-Motta, Mexes, Loria, Riise- Brighi, De Rossi, Perrotta-Pizarro- Totti, Baptista.
Andra källor tror att Taddei tar en plats på mitten istället för Brighi. Jag är livrädd för att Loria får starta. Kan vara tidernas sämsta back ju. Å andra sidan har Arsenal Van Perise och Bentner på topp. De båda hade jag också klarat av att markera bort hur lätt som helst. Roma håller nollan ikväll. Även om Riise och Loria spelar.

19.15 (en timma och 30 minuter kvar):
Dramatik direkt.
Börjde riktigt svettigt då jag bara möttes av felmeddelaanden när jag skulle beställa matchen på Viasat on demand. Fick ringa i panik till Svesse innan jag kom på att jag satt i Firefox. Webbsändningen kräver Explorer. Nu är det fixat och inköpet är klart. 49 spänn kostade det.

18.50 (en timma och 55 minuter kvar)
: Första förberedelserna avklarade. Jag har varit på Coop och handlat tilltugg inför matchen. Det blev apelsiner, naturgodis, knorr vie och kolsyat vatten. Känns mycket bra. Laddningen har börjat.


Floppmålvakt gillades inte

Mycket väsen blev det kring den här artikeln. Eller snarare för rubriken i papperstidningen som löd: "Floppmålvakten jagas av City igen". Målvakten i fråga gjorde alltså en match från start under sin förra lånesejour i Eskilstuna City och släppte då in sex mål. Men några menar att det var för hårt att kategorisera in honom under kategorin floppmålvakt och en person tycker till och med att det är mobbning.

Jag har så klart inget som helst emot den här målvakten och önskar honom all lycka i framtiden, oavsett om det blir City eller någon annan klubb. Men hans tidigare tid i klubben var inte så lyckad. Så är det bara.

Pojkarna från Skarpnäck på väg...

IFK Eskilstuna åkte ur tvåan. Därmed blir det inga derbyn mot City inför 4000 åskådare längre. Men istället blir det möten med Spårvägens IF och tillhörande hejaklack. Det väger minst lika tungt. 26 juli kommer de till stan igen. En stad som knappt har hämtat sig sen sist de var här (OBS! Följande klipp är bara ett urval. Rekomenderar en youtube-sökning på "Eskilstuna away" för flera klipp från samma klassiska resa):

Tifo och gigantiskt tryck när Tunavallen kokar. Bäst när kameran zoomar ut och man får se vilken action det är på planen:



Pojkarna från Skarpnäck tar över Ming Palace mitt i stan. Det bara smäller:



Uppladdningen börjar här

24 timmar och 20 minuter kvar till avspark i årets match så här långt:  Arsenal-Roma. Taggningen har redan börjat. Fortfarande råder lite oklarheter kring var och hur jag ska se matchen. O'Learys i Eskilstuna visar den inte och det gör heller inte TV6. Återkommer i det ämnet men klart redan nu är att papperskorgen kommer dammas av inom kort.

I värsta fall köper jag matchen av Viasat och kollar på datorn. Klart är i alla fall att vi börjar uppladdningen här på bloggen så fort jag kommer hem från jobbet imorgon. Runt 19.15 drar vi igång med försnack, förhandstips och allmän taggning. Missa inte!


Krossar engelsmän imorgon.

Beck-klass

I TV4 just nu: Beck.
Det är verkligen en jättebra film... NOT!

Svensk film är överhuvudtaget i regel totalt usel. Finns väldigt få undantag faktiskt. Jönssonligan-filmerna är ju kvalitet. Hasse och Tage har gjort en hel del bra.Och så klart Blådårar filmerna (framförallt tvåan). Men där slutar listan tyvärr.

Direkt från Döda havet

En förpackning med lera från döda havets botten. Fick i present från brorsan från dennes resa i Jordanien. Keopatra ska ha använt leran som är oslagbar för hyn. Och duger det åt henne så duger den åt mig. Får se när jag tar lerbadet. Kanske blir ett bildextra här på bloggen. Det lär bli en syn i alla fall....


Skapliga gener

Maradona har blivit morfar. Och Segio Aguero har blivit pappa. Barnet är det samma och heter Benjamin Aguero Maradona. Känns som att han kan bli riktigt bra när han blir stor.


Farsa till Maradonas barnbarn.

Nu: Fotbollsträning

Dags igen för inomhuslir i underbara Assa-hallen med Östermalm. Träningen börjar 12.00. Det tar 15 minuter att cykla dit. I början var jag där en kvart innan för att byta om. Det var ingen annan. Alla gör som Kilas när han här på handboll, dvs. anländer 20 sekunder innan matchstart. Därför kan vi ta det lugnt ett tag till.

Matlagning för nybörjare: Korvstroganoff

Många, inte minst jag har problem med matlagning. Efter lite grov huvudräkning har jag kommit fram till att jag alla gånger lägger 3000 kronor på mat ute varje månad. Det håller så klart inte någonstans. Måste bättra mig och indroducerar därmed matlagning för nybörjare. Här bjuds det på tips på enkla rätter enligt principen: Kan jag laga det så kan vem som helst också göra det.

I dag: Korvstroganoff

Steg 1: Gå till närmaste matbutik. Inhandla följande:
Ca 600 g Falukorv
Ett paket matlagningsgrädde
En gul lök
En burk majs
Tomatpuré
Fullkornsris



Steg 2: Koka upp riset enligt anvisningarna på förpackningen. Ett tips är att göra minst dubbla portioner så att det räcker till matlåda. Själv körde jag 3 dl ris och 6 dl vatten. Notera att man ska koka under lock på svag värme.

 

Steg 3: Nu är det dags att börja med själva korvstroganoffen. Det första vi gör är att hacka löken.


Steg 4: Fräs löken i stekpanna och skär sedan upp falukorven. Eftersom vi bara har ett paket matlagningsgrädde får vi nu nöja oss med halva falukorven, alltså ca 300 gram. Med fördel kan man så klart göra på hela falukorven eftersom det då blir ännu fler matlådor. Men då kärvs det två paket matlagningsgrädde och så långt tänkte inte jag i mataffären den här gången.
 

Steg 5: Stek falukorven i pannan (där ju löken redan ligger, se steg 4). Här är det medelhög värme som gäller på plattan. Stek tills korven har fått en gyllenbrun färg och ser allmänt genomstekt ut.



Steg 6: Tillsätt nu matlagningsgrädden, majs och tomatpuré. Matlagningsgrädden har vi helt enkelt i hela paketet men de övriga ingridienserna är lite lurigare. Här är det den egna känslan och smaken som får avgöra. Vikitgast är att dock att rätten får den karraktäristiska röda färgen. Bra måttstock att gå på när du har i tomatpurén. Glöm inte att röra om noga. 



Steg 7: Lägg upp och servera. Den här gången blev det en portion direkt på tallriken och en matlåda tills imorgon. Inga konstigheter. Vill man vara extra ambitiös kan man servera med någon form av grönsak/grönsaker. Jag valde i det här fallet morötter. Svårare än så är det inte.


Lee van Cleef i Lucky Luke

Med någon av kvällstidningarna i dag fick man gamla klassiker-rullen Den gode, den onde, den fule. Jag har den så klart redan i samlingen men annars hade jag rusat till tidningskiosken.

Jag och foto- Jocke började i alla fall diskutera filmen och kom fram till att den stora behållningen faktiskt inte är Clintan utan Lee van Cleef som gör en briljant roll. Jag påpeakade då att van Cleef  finns porträtterad i Lucky Luke albumet "Angivaren".  Vid det här laget hade Jocke nått exstas och vi var båda lyriska av nostalgi när vi hade letat upp en bild:



Och originalet som Angel Eyes i Den gode, den onde, den fule:

Tollén -Kylan 1-0

Länge har kylan varit ett problem. I dag tog jag ledningen i matchen. Grävde nämligen längst bak i garderoben och plockade fram långkalsongerna. Underbart. Nu får det vara kallt ett tag till. Jag bryr mig inte. Kanske till och med söker mig till Tunavallen på lördag och bevittnar Rynninge mot IFK Eskilstuna. Nu har jag ingenting att frukta längre.

Roddick dominerar

Dagens diskussion på fikat efter tennisen var minnesvärda you-tube klipp. Ett av de som kom upp var så klart Andy Roddicks presskonferens efter att ha blivit mosad av Roger Federer i Australian Open 2007. Sista frågan är så bra så det finns inte. En reporter frågar hur mycket Roddick skulle betala för att inte behöva dyka upp på den här presskonferensen och hans svar går inte av för hackor heller.




För kort i nacken - som vanligt

Frisören nyss. Eftersom jag sparar till den här frillan sa jag till frisören:
- Bara lite i topparna och absolut inte för mycket i nacken.
- Självklart, säger han.
Och klipper bort nästan allt hår i nacken i alla fall. Detta slår ta mig fan aldrig fel. Händer varje gång. Inga frisörer verkar fatta vad som menas med begreppet "långt i nacken" och det borde ingå i frisörutbildningen. Nu dröjer det minst ett år tills jag klipper mig igen.

Mental coach, tack

I idrotts- och tävlingssamanhang viker jag alltid ner mig när det verkligen gäller. I början kunde jag skratta åt det, (som den gången jag spelade tennis mot Jonte och tappade ledning med 2-0 i set, 5-0 i gem, 40-0 i egen serve till förlust med 3-2). Men nu börjar det bli allt mer irriterande. Senaste exemplet kommer från kvällens bordshockeyturnering hemma hos mig.

Deltagare var jag, Arvidsson Hugo, Anton och David. Förutsättningarna: Alla möter alla två gånger, sedan gruppettan mot fyran i semi och trean mot tvåan. Jag vinner gruppen på 15 poäng. Darrar lite mer i semin men vinner ändå över Hugo med 2-1. Final mot Arvidsson som jag i gruppen har slagit med 4-3 och 5-2. Vad händer då? Jag flippar ur totalt och torskar med 8-2. Måste seriöst börja jobba med det här problemet nu. Det håller inte.

Ersättarna

De vita Nike-dojerna hamnade som bekant i papperskorgen för en tid sedan. Men nu är ersättarna äntligen här. Ett par Adidias som känns lite med stabila. Skorna var nedsatta från 1200 och mitt pris på 895 kr känns helt ok. Mer än så är i överkant för ett par skor som jag trots allt inte kommer använda särskillt ofta. Och eftersom jag är något av en materiallirare kan jag heller inte spela i alltför billiga skor.  Premiär blir i onsdagens tennismatch mot Svesse.


Filmsamlingen: S-T

Scarface
Sleepers
Shooting fish
Serpico
Saturday night fever
Storslam i Las Vegas
Semestersabotören
Singin' in the rain
Sliding doors
Snatch
Starsky and Hutch
Släkten är värst

Tequila sunrise
The usual suspects
Taxidriver
The deer hunter
The french connection
The color of money
The Boondock saints
Tjuren från Bronx
Time bandits
The Hurricane
True Romans
The pelican brief
The Cincinatti Kid
The man who wasn't there
The king of comedy

Kommentar:
Oj, oj, oj. Här snackar vi kavalitet. Dräglar när jag läser igenom alla dessa filmer och tänker på att jag har alla hemma i hyllan. Samtliga når upp till minst 8 av 10 men många är och snuddar vi en tia. Scarface och Sleepers är så klart exempel på sådana med dessa filmer har alla redan sett. Tar iställer tillfället i akt och rekomenderar en mer okänd film som är oerhört severd. The man who wasn't there. Tror det är Cohenbröderna som har gjort den och i huvudrollen ser vi en tystlåten men briljant Billy Bob Thornton. Bland birollerna en ung Scarlet Johansen. Är man på lite mer lättsamt humör  kan jag rekomendera brittiska komedin Shooting fish. Även den måste ses.

10 sekunder, sa Svesse

Nyss: Alpin dramatik på jobbet. Brolenius åker för guld. Mats Svensson innan åket:
- Jag ger honom 10 sekunder.
Exakt 10 sekunder senare kör han ut och fullbordar det svenska fiaskot.

Ner i papperskorgen: Mina fjärrkontroller

Köpte ny monster tv när jag flyttade in här. Men vad hjälper det när fjärkontrollerna är värdelösa. För att de ska fungera måste man ha precis rätt vinkel och trycka stenhårt i typ 10 sekunder. Trodde först att de kunde förklaras med dåliga batterier och bytte till helt nya. Hjälpte inte. Dessutom gäller det både kontrollen till tv:n och den till digital-boxen. Uselt! Rakt ner i papperskorgen så klart.


Fungerar inte. Ner i papperskorgen.


CM-fiasko: Nu blir det uppehåll

Många läsare fortsätter att höra av sig angående Championship manager spelandet, vilket vi så klart uppskattar. Läget nu är att jag tröttnade lite efter att ha vunnit ligan och Champions League med Roma. De är totalt oövervinnliga på versionen 01-02 och det är svårt att misslyckas med dom.

Därför gjorde jag istället som Kralle och försökte ta upp Atletico Madrid från spanska andraligan. Förutsättningarna från start är £22 miljoner, ett gäng halvkassa spelare och en 17-årig Torres. I spelarekryteringen inspirerades jag från den här listan över de största CM-fenomenen. Tillsammans med beprövade kort som Mexés och Amantino Mancini trodde jag skulle gå igenom serien obesegrad.



Det började också bra men sedan blev lagkapten Mexes skadad i sex månader och då började det gå åt helvete. Tre lag gick upp till högstaligan och jag hade allt i egna händer med två matcher kvar.  Nya förluster innebar  dock en femteplats och fiaskot var fullbordat. Nu kommer jag inte spela mer på ett bra tag.

Hur som helst var det kul att testa legendspelarna som blivit CM-fenomen. Tonton svek ordentligt (det tar ett par säsonger innan han når full potenitial), To Madeira glänste inte heller men Maxim Tsigalko hade i alla fall ett målsnitt som man inte kan klaga på:


Topplistan: Världens mest underskattade spelare

Listan på de mest överskattade spelarna är redan gjord. Här presenterar bloggen nu de mest underskattade spelarna. Alltså spelare som är så mycket bättre än vad den allmänna uppfattningen vill göra gällande.

1. Andres Iniesta

Killen ser inte precis ut som en fotbollspelare av världsklass. Förmodligen är det därför så många låter sig luras. Sanningen är att han ligger kring topp fem bland mittfältare i världen. Och ingen har tänkt på det.



2. Javier Zanetti
Gör aldrig, och då menar vi verkligen aldrig, en dålig match. Precis hur stabil och bra som helst. Given som högerback, vänsterback eller ytter i mitt världslag alla dagar i veckan. Vet att John P håller med...



3. Daniele De Rossi
Gerrard och Lampard är bra. Men de är inte ens värda att knyta De Rossis skor. Klasskillnad men i Premier Leauge besatta Sverige är det ingen som inser det.



4. Mattias Norgren
Komplett spelare som har allt utom tempot. Skandal att han bara spelar i division tre.



5. Andres Palop
Bara Castillas i toppform och Gigi Buffon (i vilken form som helst) som är bättre bland målvakterna på den här planeten.



Bubblare:
Mexes
Julio Cruz
Keita

Datorn åt upp teleregistret

Mitt inne i sjudagars-arbetsvecka med majoriteten kvällspass. Fick lite tid över och bestämde mig för att rensa i en gemensam sport-jobb mapp där det låg närmare 800 totalt onödiga filer. Problemet var bara en viktig fil åkte med. Nämligen teleregistret där alla viktiga sportnummer från de senaste 40 åren finns samlade.

Jag ringer dataavdelningen och berättar vad som har hänt. Till min förvång får jag svaret att det är helt borta och inte går att återställa. Det är alltså år 2009 och de menar att en raderad fil är totalt omöjlig att få tillbaka. Orkade inte ta detta vidare denna gång men det här köper jag inte.

Vi har ju hunnit ganska gångt in i tekniksammhällets era och att man med en knapptryckning helt kan tillintetgöra ett stort dokument kan bara inte möjligt. Som tur är finns det också äldre versioner av registret sparade. Men som sagt, det här vägrar jag tro på.


Här någonstans ligger teleregistret . Det är tydliget helt omöjligt att få tillbaka.

Arvidssons tunga nätspel

Arvidsson börjar på många sätt få ordning på sitt liv nu när han flyttat till Örebro. Men i ett avseende har det spårat helt. Från att inte ha spelat alls under de sex-sju år jag känt honom går han nu in tungt på allt som går. Några skräckexempel:

  •  Vi kommer hem från en filmkväll hos Jim. Klockan närmar sig 02.00 på natten. Han kopplar upp sig och dunkar in ett handikappspel på Ottawas pågående match mot Boston. "Jag har feeling" sa han. Det gick åt helvete.

  • Igår var han upprörd över att han inte kunde gå in och betta på antalet hörnor i en sydamerikansk match (kan ha varit Copa libertadores) när matchen närmade sig sitt slut. "Det hade blivit  tolv hörnor och jag var säker på att det skulle bli några till. Varför får jag då inte spela på det?", frågade han sig.

Och detta alltså från en kille som fram tills för en månad sen knappt lämnat in en enda oddsetkupong. Jag är orolig.


Arvidsson helt plötsligt på spelhumör. Mats Svensson fattar ingenting.

Liverpools låtstöld

Gillar inte Liverpool. Hatar framförallt  Gerrard, Carrager och Kuiyt. Men laget har i alla fall en av fotbollsvärldens mäktigaste inmarchlåtar. Nu har det visat sig att låten är en stöld. Känn på likheten mellan "You'll never walk alone" och klassikern  "Unchaind melody".

You'll never walk alone - Gerry and the pacemakers:


Unchaind melody (har tagit en coverversion för bättre ljudkvalitét):

Roma-magi

Svårt att välja vilket av Romas mål som var snyggast i dag. Vet inte om jag någonsin har sett ett lag göra tre så snygga mål i en och samma match. Måste jag välja tar jag nog Vucinic volley. Men alla är jävligt fina. Bara att njuta:

Klapp-klappspel med Tottis geniala passning innan Cicinho lägger bollen i öppet mål:
http://www.101greatgoals.com/videodisplay/2065338/

De Rossi dribblar fyra man och lyfter till Vucinic som dunkar in en volley i nättaket:
http://www.101greatgoals.com/videodisplay/2065414/

Baptistas solonummer som han avslutar med ett skott i 170 kilometer i timmen upp i krysset:
http://www.101greatgoals.com/videodisplay/2065588/

Bildextra: Parken Zoo besöket

I dag har jag träffat apor, pumor, lamadjur, pirayor, krokodiler, ormar, lejon mm. Det är inte varje söndagförmiddag man får uppleva något sånt. Tapiren Dylan var tyvärr förkyld och känslig för människor men jag fick i alla fall se honom på avstånd. Bäst var ändå tigern Tornado som kom springnde mot oss i full fart. Sedan ställde han sig på bakbenen och lutade sig mot glaset. Tigrar är mäktiga djur. Det var även stort när lejonen började bli hungriga och vrålade så att det hördes över hela parken.


Tigern Tornado. Stor men snäll.               Foto: Johan Tollén

I morgon: Parken Zoo behind the scenes

En av årets största höjdpunkter är bara några timmar bort. I morgon ska jag följa med Kniven som bland annat jobbar som djurskötare på Parken zoo. Det blir en guidad tur bakom kullisserna och får förhoppningsvis hälsa på en hel del djur. Allra mest hoppas jag på att få träffa den här killen. Han är en tapir som heter Dylan och är en knapp månad gammal.




Östermalm och Tollén skrällde i cupen

Debut i Östermalms röda tröja i dag. På programmet stod en inomhuscup i Näshulta. Mest utgjordes deltgarlagen av div 6- och 7 gäng. Dramatiken började redan i omklädningsrummet när jag till min fasa insåg att det bara fanns shorts i storlek M. Det spelar jag bara inte i men som tur var körde vi i vitt och jag kunde spela i mina egna shorts (storlek XXL). Tröjorna var cirkustält som alla andra svenska lags med det var inte så mycket mer att göra åt i nuläget. Ska dock försöka lägga fram en motion om Kappa-tröjor på årsmötet i mars.

När matcherna kom i gång lekte vi hem gruppspelet med tre raka segrar. Vi fick bonusstraff i två av matcherna eftersom vi mötte lag från högre divisioner. Själv svarade jag för två mål (varav ett skott i krysset från tio meter). Det snyggaste för dagen gjorde dock italienaren Enrico som lobbnickade in ett mål ur minimal vinkel.

Gruppsegern gjorde att vi var direktkvalificerade för semifinal och slapp spela kvarten. I semin avgjorde vi med 20 sek kvar (assist Tollén) men i finalen fick vi ge oss mot regerande mästarna och hemmalaget Näshulta.

Skräckupplevelse

Just det, besköket i Örebro innebar också en skäckupplevelse av sällan skådat slag. Det visade sig att Arvidsson bodde granne med en tokig hund som inte gillade förbipasserande.



Sportlov och Super-Mario i Örebro

Ledig i ett par dagar nu. Passade på att göra ett snabbt beskök i Örebro. Hann med tennis, pingis, Super-Mario på Nintendo 8-bit och en film. Effektivt jobbat för ett 24 timmars besök.  Utan att hänga ut någon kan jag säga att tennismatchen spelades mot en kille som ofta har keps. Siffrorna skriver vi till 6-0 i favör för undertecknad. 


Jag som van der Saar

Nyss ny tennis med Svesse. Jag var Guermo Canas och Svesse var Marty Fish. Där gjorde jag min bästa match på länge och servade stabilt. Endast två dubbelfel och en förstaserve-procent som i alla fall övergläser Federers i Australian open finalen. Dock räckte det som väntat inte till seger den här gången heller.

Dagens mest intressanta diskussion uppkom på fikat efter matchen. Hur många mål skulle någon av oss ha släppt in om vi stått i Uniteds mål hela den här säsongen. Van det Saar har ju som bekant hållit nollan sedan början av november. Vi förutsatte så klar att motståndarna inte skulle veta att det var en otränad 25-åring som bara kan slänga sig åt höger som stod i mål. Det förutsätter att vi ser precis ut som van der Saar men med egna målvaktskunskaper. Så värst många mål skulle det nog inte bli.


Bättre än Johan och Mats. Men hur mycket bättre egentligen?

Filmsamlingen: Q-R

Rainman
Resevoir dogs
Regnmakaren
Rounders

Kommentrar: Inte så mycket att hämta här. Utgår från att tre av de här fyra filmerna finns i varenda filmsamling i hela världen. Det är bara Regnmakaren som är lite av ett otippat inslag. Baserad på en Grisham-roman och då vet man vad man får. Varken mer eller mindre.

Vårens fotbollsresor

Tre absolut "måste resor" med fotbollsanknytning finns inplanerade i kalendern för våren.
31/5: Syrianska-Assyriska, hett Superettanmöte i Södertälje.. Här lär det vara tryck på läktaren och starka känslor på planen. Mig veterligen första gången de här lagen möts på så hög nivå. Får inte missas.
19/6: U21-EM i Helsingborg. Här spelar Italien sina matcher och de har ett riktigt intressant lag med Motta, Santacrocce, Aquafresca, Giuseppe Rossi mfl. Den 19:e möter de Sverige.
Någon gång under våren: Roma hemma på Olimpico. Har aldrig varit i den eviga staden och sett Roma spela fotboll. Med tanke på att kaptenen snart lägger skorna på hyllan är det hög tid att åka nu. Vilken match det blir spelar egentligen midre roll. Bara jag får  uppleva den här inmarchen:




Nyss: Tropic thunder

Robert Downey Jr. har aldrig varit bättre. Ben Stiller är ju alltid pålitlig och dessutom gör Tom Cruise en finfin roll. Men som sagt, Downey Jr. dominerar totalt. Bästa repliken:
- I never go out of character unit I've made the commentator track on the DVD.
Har sett den förut så klart, men det var ett självklart val för kvällen.


Gammal bekant i videobutiken

Ännu ett dagpass avklarat. Har känt av tendenser till en ny superförkylning och beslutar mig för att ta det säkra före det osäkra och kurrera mig hemma i soffan med en film efter jobbet. Inne på Rixvideo träffar jag honom. Den gamle kompisen som jag inte har sett på flera år och som jag nästan hade glömt bort att han existerade.
Kommer vagt ihåg honom från början av 90-talet då han var dubbelt så stor som han är nu. Har minskat rejält med åren men är fortfarande så stor och tung att han lätt kostar ett par kronor per styck.  Det är han värd. Jag talar så klart om apan Chippo.
 


Viktigt förstärkning

U21-talangen Marco Motta klar för Roma på lån. Har inte sett honom spela så mycket men har man varit kapten för U21-landslaget så är man garanterat bättre än soporna Riise och Loria. Viktigt lyft för Romas backlinje.

Nu: Final och frukost

Nadal mot Federer nu. Har börjat bra och kan sluta precis hur som helst. Hoppas på Nadal. Kaffe från nya kaffebryggaren också. Mycket gott.



RSS 2.0