Filmsamlingen: S-T

Scarface
Sleepers
Shooting fish
Serpico
Saturday night fever
Storslam i Las Vegas
Semestersabotören
Singin' in the rain
Sliding doors
Snatch
Starsky and Hutch
Släkten är värst

Tequila sunrise
The usual suspects
Taxidriver
The deer hunter
The french connection
The color of money
The Boondock saints
Tjuren från Bronx
Time bandits
The Hurricane
True Romans
The pelican brief
The Cincinatti Kid
The man who wasn't there
The king of comedy

Kommentar:
Oj, oj, oj. Här snackar vi kavalitet. Dräglar när jag läser igenom alla dessa filmer och tänker på att jag har alla hemma i hyllan. Samtliga når upp till minst 8 av 10 men många är och snuddar vi en tia. Scarface och Sleepers är så klart exempel på sådana med dessa filmer har alla redan sett. Tar iställer tillfället i akt och rekomenderar en mer okänd film som är oerhört severd. The man who wasn't there. Tror det är Cohenbröderna som har gjort den och i huvudrollen ser vi en tystlåten men briljant Billy Bob Thornton. Bland birollerna en ung Scarlet Johansen. Är man på lite mer lättsamt humör  kan jag rekomendera brittiska komedin Shooting fish. Även den måste ses.

Kommentarer
Postat av: Per

Ja, det är bara att gå ner på knä och tillbe! Imponerande lista! Har inte sett någon av de två filmerna du rekommenderar, får ta och göras, men det är väl Gary Oldman som gjorde regi-debut med den sistnämnda? Själv skulle jag plocka ut The Hurricane och True Romance som godbitar ur kakan. Denzel är lysande i den första, och Dennis Hopper i den andra.

2009-02-16 @ 19:23:22
URL: http://disfordurham.blogspot.com
Postat av: Johan T

Tackar, tackar. Ja, det är inga dåliga rullar du nämner heller. Blir som du märker svårt att plocka russinen ur den här kakan. Oldman har inte regiserat någon av The man who wasn't there eller Shooting fish. Men det är ruskigt bra filmer som du inte kommer bli besviken om du kollar in.



Annars är du väl hemma till klassåterträffen i slutet av april? Blir nog en fin tillställning...

2009-02-16 @ 22:48:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0