Numero uno

Bara att börja plugga in den här låten nu. Den sätter sig ganska snabbt, som tur är. Texten känns lite oklar men Luca Toni är i alla fall för jävla skön. Bloggen kan härmed garantera att han når tvåsiffrigt antal ligamål.


Toni in - stort det är

Har länge drömt om den här värvningen. Nu är den snart verklighet. Roma är på väg mot en andraplats i ligan nu faktiskt. Det trodde man inte för ett par månader sedan. Anfallsparet Totti- Toni räckte till VM-guld (om än med lite hjälp från Gilardino) och fungerar så klart utmärkt i serie A 2010. En bättre värvning kan Roma realistiskt inte hoppas på.


Gladiator

Hoppas alla såg Gladiator på trean i går. På många sätt en av tidernas bästa filmer. Så bra att Barcas coach Guardiola klippte ihop sekvenser från filmen varvat med spelarnas prestationer under säsongen som uppladdning till Champions Legue finalen. Och väl där bjöds han på det här introt som fortfaransde är det mäktigaste jag har sett och hört. Den ger både rysningar och tårar i ögonen (bloggen har visat den förut men det finns ingen som helst anledning till att inte visa den igen):


Topplistan: Bästa ur Varan-tv

Svensk television har aldrig, och kommer aldrig att producera något lika bra som varan-tv. Bloggen presenterar här de bästa scenerna:

1: Europatouren i stå-upp komik
Kommentar: Det ryms så mycket genialitet under de här fem minuterna så det är helt otroligt. Kanske det roligaste som gjorts i världshistorien.
Bästa citatet: "Dom som gör dom här cigarettpaketen, tror dom att man ska stoppa plastbiten...I NÄSAN ELLER?
Också kul: Hur mycket som helst. Stenhårda farsan, när han matar alla djuren, grannarna och de anhörigas namn. Bäst är ändå läraren som säger: "Jag hatar honom, jag vill alltså döda honom. Jag tänker alltså spränga hela världen.



2: Nangiala IF

Kommentar: Evig klassiker som alltid är lika rolig.
Bästa citatet: "Du kan köra in i närmaste bergvägg här sen"
Också kul: Kent-låten i bussen som "uppladdning", Nangiala-coachens halvtidssnack, domaren som avvisar Tengil: "Nej, bara två byten per match"





3: Bengt Johanssons videodagbok
Kommentar:
Finns i flera delar och alla är hysteriskt bra. Röstimitationen är klockren.
Bästa citat: "Här är alla mina toto-skivor. Det är en hel del boooootlegs faktiskt"
Också kul: "Han är vansinnigt trevlig men gillar skum konst"



Bubblare:

Dödsstraff på tv:n
Kommentar: Bortglömd klassiker som man inte tänker på så ofta.
Bästa citatet: "Du, Jan-Inge, är det dödsstraff på den där Philips S20? Nej, du vet att det är det ju. Men du kanske vill titta i alla fall?"
Också kul: Försäljaren som är totalt ointresserad av allt kunden säger.

Ted Borg, egyptiolog
"Jag är historiker och inte alls intresserad av porr"

Psyknytt

"I kvällens psyknytt: Ahhhhrrrrggg"





Stor

Fan vad stor han är! Ville bara säga det...


Beckham tillbaka

Årets match den här säsongen kommer att bli Man Utd mot Milan. David Beckham tillbaka till Old Trafford. Kanske sätter han några sådana här frisparkar i fejset på Ferguson (hur bra är inte första låten i det här klippet förresten, den tänker man inte ofta på längre):


Topplistan: Underskattade spelare - igen

Gjorde den här listan för ett år sedan. Dags att uppdatera nu. Här kommer de mest underskattade spelarna vintern 2009.

1: Darren Fletcher- Man Utd (ny)
Killen är faktiskt bland Europas absolut bästa mittfältare. Mest given av alla i United-laget. Mina källor från  Uniteds svenska supporterklubb säger att United-supportrarna har förstått hans värde och hyllar honom därefter. Men resten av Europa vet knappt vem han är.

2: Javier Zanetti- Inter (2)

Tillsammans med Zidane och Ronaldo (den riktige) är han vår tids bästa spelare. Mer kommentarer behövs inte.

3: Clarence Seedorf- Milan (ny)
Det går inte särskillt snabbt längre och ibland kan han vara riktigt usel. Visst har han sina bästa år bakom sig men när karriären ska summeras finns det inte många som överträffar honom från hans generation. Fyra Champions League titlar och vid samtliga tillfällen har han spelat ordinarie som central mittfältare. Det är ingen slump om nu någon trodde det.

4: Guti- Real Madrid (ny)
Precis som Seedorf kan han vara riktigt usel ibland. Det är säkert därför han inte har fått ett bättre rykte. För här har vi en av Europas bästa passningsspelare som dessutom kan göra mål. Ingen bra dagsform kanske men jag tar med honom på listan eftersom folk skrattar åt honom och ingen ser hans storhet. Du spelar inte i Real Madrid i 12 säsonger utan att förtjäna det. Kanske världens mest ojämna spelare men de stunder när han är som bäst förlåter allt annat.

5: Gonzalo Higuain- Real Madrid (ny)

Förpassar legenden Raul till bänken och överglänser 800 miljonersvärvningen Benzema.

Bubblare:
Milito
Jones
Scholes


Ut från listan:
Iniesta (1): Inte längre underskattad. Alla vet nu hur bra han är.
De Rossi (3): Formsvag. Sparar krutet till VM?
Norgren (4): Levererat för lite i Rynninge.
Palop (5): Börjar bli gammal.


Underskattad.


Sympatiska killar

Bofors-klacken består tydligen av en samling hyvens killar. Det här är helt normalt beteende.

Ny frilla

Klippning nyss. Valde länge mellan att bara ta topparna eller att snagga av allt. Det blev ingetdera. Tog bort en decimeter från sidorna och luggen men sparade nacken. Den här frisören fördtod som tur är vad som menas med begreppet "långt i nacken". Det är som bekant inte alla som gör det.


Ner i papperskorgen: Elitserien i hockey

Hur kall är den här serien egentligen? Trots Foppas ständiga återkomster bryr jag mig inte det minsta hur det går i matcherna. De spelar ju för helvete varannan dag. Och 90 procent av matcherna är ju helt betydelselösa. Otroligt att de kan fylla läktarna och kvällstidningarna i den utsträckning som de ändå gör. Slutspelet kanske kan tända till framåt de avgörande matcherna. Men innan vi når dit väntar flera månader med ytterligare transportsträcka. Usch!

Lika som bär

Andreas i Paradise hotel och han i varan tv som bland annat gör Bengt Johanssons videodagbok (längst ner till vänster på nedersta bilden):












Fast i The Wire

Vilken tv-serie detta är! Har snart sett klart fjärde säsongen och börjar redan få ångest över att bara en säsong återstår.


Champions league noteringar

- Man kan ha sina åsikter om Cristiano Ronaldo (och det har jag) men frisparkar kan han i alla fall skjuta.
- Michael Owen var kanske inte en så dålig värvning trots allt. Frågan är om han inte borde peta överskattade Berbatov.
- Juventus skämmer ut italiensk fotboll genom att vika ner sig totalt. 1-4 hemma mot ett uselt Bayern är bara för dåligt. Det hade aldrig hänt med Capello eller Lippi som tränare. Aldrig!
- Fiorentina och Milan är i alla fall vidare. Och i kväll tar Inter det steget också. Något annat finns inte på världskartan. Viktigt med tre av fyra lag till åttondelen.
- Och viktigast av allt är så klart att Steven G och Carragher får följa slutspelet från tv-soffan.

I nästa liv...

...vill jag födas som Javier Zanetti. Måste vara den ultimata människan. Har aldrig under sina 15 år i Inter gjort en dålig match. Han är snäll, ödmjuk och alltid korrekt. Nu visar det sig dessutom att han sjunger bättre än båda Idolfinalisterna. Känn på hans första vers i klassiska Pazza Inter:


Här är tidernas räddning

Trålig match mellan Roma och Lazio igår. Men resultatet gick ju i alla fall vägen. Det stora behållningen var Julio Sergios räddning som överträffar allt jag tidigare sett. Killen ligger alltså på marken när han plötsligt flyger upp och tippar skottet över ribban.  Räddningen kommer efter ca en minut in i det här klippet:


Kak-succé

Här är helgens oväntade kak-succé. En handfull finfina pepparkokor bakade vi i dag. Mycket goda var de också. Den andra plåten blev visseligen lite bränd men resultatet totalt var ändå klart över förväntan.





Italien klart för åttondel

Skrattretande lätt lottning för regernade världsmästarna. Paraguay, Nya Zeeland och Slovakien står för motståndet.  Där var platsen i åttondelen säkrad. Senaste ryktet säger också att Totti ska bestämma sig i april om det blir VM-spel eller inte. Bloggen har skrivit det förut, men vi skriver det igen: Han kommer spela. Garanterat. Frågan är bara om Nesta tackar ja och Cassano får en plats i truppen. Då blir det nytt guld.

Topplistan: Låtar med gangsterfilms-tema

Några kanske trodde att bloggen var död efter ett par dagars tystnad. Då trodde ni fel. Vi kör på så klart. Här med en topplista som man inte kan vara utan. Många hip-hop låtar har hämtat insperation från gangsterfilmer. De bästa är:

1. Imortal technuiqe- Pervuian Coke (Scarface)

Kommentar: Börjar starkt med en klassisk dialog från filmen. Musiken kommer från filmen och texten är som en egen film i sig. Magisk låt alltså.



2. Free Way- Paper gangsters (Gudfadern)
Kommentar: Att sampla gudfadern melodin är det säkert fler som har gjort. Men att sjunga refrengen i samma melodi är originelt.



3: The Firm- Firm fiasco (Maffiabröder)
Kommentar:
Inleds med tidernas mest klassiska filmmonolog (om än lite omarbetad för låten). Nas är också riktigt underskattad.



RSS 2.0