Toni in - stort det är

Har länge drömt om den här värvningen. Nu är den snart verklighet. Roma är på väg mot en andraplats i ligan nu faktiskt. Det trodde man inte för ett par månader sedan. Anfallsparet Totti- Toni räckte till VM-guld (om än med lite hjälp från Gilardino) och fungerar så klart utmärkt i serie A 2010. En bättre värvning kan Roma realistiskt inte hoppas på.


Kommentarer
Postat av: L.T.

Skönt att Toni valde att flytta hem till Italien. Anledningen till att han valde Roma lär ju vara att han där är garanterad den välbehövliga speltid han behöver för att få en plats i VM-truppen 2010. Men till en andraplats räcker det dessvärre inte för Roma - den kommer "Den gamla damen" snuva Totti & co på =)

2009-12-29 @ 11:38:34
Postat av: Johan T

Juventus tar aldrig andraplatsen. Inte ens när Hiddink tar över (vilket bara är en tidsfråga). Hoppas verkligen Toni tar en VM-plats. I den bästa av världar tar Lippi ut Totti, Cassano, Toni, Pazzini och Gilardino till Sydafrika. Men i verkligheten blir det förmodligen en, eller max två av dessa som får åka.

2009-12-29 @ 22:54:14
Postat av: L.T.

Målvakter: Buffon, Amelia, Marchetti.



Backar: Cannavaro, Nesta, Zambrotta, Grosso, Chiellini, Gamberini, Criscito, Maggio.



Mittfältare: De Rossi, Pirlo, Camoranesi, Marchisio, Aqualini, Ambrosini.



Anfallare: Toni, Gilardino, Iaquinta, Totti, Rossi, Cassano.



Motivering/kommentar:



De tre målvakterna känns givna. Så länge Buffon är hel kommer de övriga två agera konbärare på träningarna.



Gamberini snuvar Legrottaglie på den sista mittbacksplatsen. Det som dock talar för Legrottaglie är att han har spelar med både Chiellini och Cannavaro i Juventus, men bristen på snabbhet håller inte mot de stora länderna. Vem som skall vara back-up för Zambrotta till höger är svårt att svara på, bland alternativen Oddo/Panucci (för gamla), Santon/Motta (ingen speltid), Abate (för orutinerad) väljer jag Maggio i brist på andra alternativ.



Aqualini får förhoppningsvis speltid i ”Ondskans högborg” (läs Liverpool) och tar därmed plats i truppen. Valet om den sista plasten stod mellan Palombo, Gattuso och Ambrosini – och då Gattuso är petad i Milan, och Palombo har jag sett för lite av, så väljer jag Ambrosini som kan vara bra att ha om man vill stänga matcher, samt att han alltid kan bidra med tyngd i luftrummet.



Pazzini är en utpråglad prima punta, och då både Gilardino och Toni känns bättre i dagsläget får han se på VM från TV-soffan. Iaquinta kommer med till VM för sin mångsidighet – han kan både spela som prima punta och som ytterforward + att han faktiskt kan bidra med energi vid inhopp. Pepe och Quagliarella ska aldrig mer sätta på sig den azurblåtröjan. Di Natale eller Rossi är frågan, och där väljer jag ungdomen i form av Rossi (någon spelare under 25 kan Gli Azzurri ha råd att ha med) + att han är världens kanske bästa straffskytt, vilket alltid kan vara bra att ha med sig när det vankas slutspel.

2009-12-30 @ 11:58:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0