13:e spelaren i världen

Inga större konstigheter med kvällens stormatch. Bloggens feeling visade sig som alltid vara helt fel och Zlatan avgjorde med ett drömmål efter ett par minuter på planen. Four-Four-Two (som tycker att det finns 12 spelare i världen som är bättre än Zlatan) kan inte fatta någonting.

För övrigt målades matchen upp som den största klubblagsmatchen genom tiderna. Men satan vad tråkig match det blev. Mer felpassningar än när vi spelade korpen i våras. Zlatan levererar dock. Alltid.

Roligare var då gårdagens derby mellan Genoa och Sampdoria. Helt galen match som hade allt. För ett par år sedan spelade samma lag en match som var ännu roligare. Bara i serie A!





Laddning

Inte ofta som jag hetsar upp mig över fotbollsmatcher längre. Det krävs något riktigt extra men i kväll är det dags. Jag har superfeeling för Real och spelas till fyra gånger pengarna. Ni som tidigare följt bloggens speltips vet alltså att det nu är riksfritt att gå in tungt på Barca.


Glöm inte att rösta

Till helgen är det kattens dag i Sverige. Det firas bland annat med en fototävling. Här kan du rösta på Elsie:

http://kattensdag.se/2009/elsie/

Elsie vill ha just Din röst!


Foto: David Pattinson

Totti i siffror

Den här säsongen har Roma-kaptenen spelat 13 tävlingsmatcher. Hur många mål har då Francesco Totti, 33 år,  gjort på dessa matcher? Rätt svar är 19 (!). En rolig jämförelse är att superhyllade Henke Larsson gjorde tre mål på sina tolv matcher i Manchester United. Klasskillnad är bara förnamnet.

Dessutom bär han hela laget på sina axlar och har en omgivning som kan jämföras med exempelvis Sunderland eller Everton. Bara i ligan har han alltså gjort nio mål på åtta matcher. Fyra assist dessutom. Sett till spelade minuter snittar han ett mål i timmen. Frågan är om han någonsin har varit bättre? Och då ska vi ändå komma ihåg att han vann guldskon säsongen 2006-2007. Då var han för övrigt också regerande världsmästare och vänn av ordning undrar varför han inte var en av kandidaterna till guldbollen.

Nu har han skrivit på ett nytt femårskontrakt och han kommer därmed att förgylla vår vardag ett bra tag framöver. Tack för det!

Förresten, det kanske bara är jag som önsketänker, men visst ser det ut som att han börjar spara ut frillan igen?


Störst av alla

Det finns inga ord som rättvist beskriver hur stor den här killen är. I dag var han tillbaka efter en månads skadefrånvaro. Då händer det här:




Notera gärna underbara kommentatorn Carlo Zampa som "jizzar i pantsen" vid samtliga mål. Det gjorde för övrigt jag också. Nu toppar gladiatorn skytteligan med nio mål. Grande!

Färdigdömt för Hansson

Vad är det med svenska domare och skämma ut sig i stora sammanhang? Nu är det Marin Hansson som har dömt sin sista internationella match. Vore jag han skulle jag sluta helt och hållet nu. Hur en proffsdomare kan missa den här handsen på Henry är fullständigt otroligt. Tråkigt också att det räddar Frankrikes pajascoach Domenech. Men å andra sidan: ju färre brittiska snedsparkargäng som åker till VM desto bättre är det.







Fotbollsexperten om storsatsningen

Som vi rapporterade om här kommer J. Tollén att spela i AC Primavera. Nu har stans största expert på lokal fotboll uttalat sig om satsningen och han kommenterar också flera av Primaveras galacticovärvningar. Hans omdöme om laget lyder "det profilrikaste laget i Eskilstunaidrottes historia".  Läs hans blogginlägg i ämnet här.

På inköpslistan

Snart läge för en ny beställning från Discshop. Följande titlar är klara:

- The Wire, säsong två (har snart sett hela säsong ett. Magiskt välgjord serie).
- New Jack City (Wesley Snipes som knarkkung. Då behöver man inte ens ha sett den för att förstå att det är ett måste i samlingen.
- Baksmällan (släpps i början av december. Ytterligare kommentarer överflödiga).


Bildextra: Här firar han segern

Morgonpass i tennishallen för avgörandet i den högdramatiska matchen mellan Englands David Pattinson och Sveriges Johan Tollén. Den sistnämnde hamnade i underläge 5-1 i avgörande set men lyckades för omväxlingens skull hämta upp till 5-5. Där var det dock (föga oväntat) engelsmannen som hade bäst koll på nerverna och vann enkelt med 7-5.


Mannen från Middlesbourgh var starkast.


Topplistan: Världens tio bästa spelare

På begäran från läsarna kommer här min lista på de tio bästa spelarna i november 2009. Listan är baserad på de senaste årets prestationer.

1: Xavi
Har vunnit allt och varit nyckelspelare hela tiden. Det är svårt att snacka bort. Brukar ligga kring 90% med passningar som går rätt också.

2: Messi
Dålig i landslaget och det kostar honom förstaplatsen. Gör annars som han vill i de flesta matcher.

3: C. Ronaldo
Bloggen gillar honom inte men det går inte att blunda för att han är jävligt bra.

4: Zlatan
Världens mest komplette spelare. Skyttekung i Seire A och rekordlång målsvit för nyförvärv i Barcelona. Dessutom snyggare framspelningar och fler drömmål än någon annan. Given på topp fem!

5: Torres
Kung i Premier League från första matchen.

6: Iniesta
Se Xavi (med skillnaden att han varit skadad nästan hela hösten och därför tappar på listan).

7: Gerrard
Se Ronaldo.

8: Vidic
Bäst och formstarkast i världens bästa försvar.

9: Fabregas
Slår sig in tack vare hösten där han har dominerat totalt.

10: David Villa

Gör alltid mål. Till United i vinter?

Bubblare:
Arshavin
Drogba
Rooney (även om det tar emot)

Inte ens nära:
Terry
Lampard
Kaka
Etoó

Storfilm

Hoppas ingen missade Starsky & Hutch i går på femman. Mannen bakom Baksmällan har regisserat och då kan det så klart inte gå fel. Har självklart den här filmen i dvd-samlingen men av någon anledning vill man ändå se den när den går på tv. Säkert tionde gången jag ser den men den bara växer.

Ingen smörig låt Hutch dammar av här. Och Starskys hallucinationer är inte att leka med:


Transferchocken: Tollén klar för AC Primavera

Här är nyheten som skakar om i den lokala fotbollen. Johan Tollén är klar för nystartade division sju laget AC Primavera. Under torsdagen presenterades han under "truppen" på klubbens officiella hemsida. Det är ett minst sagt profiltätt lag där förre Citystjärnan Putte Karlsson och Uniteds förre huvudtränare Viktor Eriksson bara är några av namnen som sticker ut.
- Tyvärr var min tröja nummer tio upptagen. Jag fick ta mitt gamla nummer 19 istället men det känns mycket bra, säger Johan Tollén.

Upptaktsträff och första träningspasset sker på onsdag nästa vecka.

Extra: Här namedroppas konkurrenten av Letterman

Detta är riktigt stort. Stefan Alhag på konkurrenten Eskilstuna Kuriren namedroppas av David Letterman i tv. 55 sekunder in i klippet händer det. Kan knappt tro att det är sant fortfarande. Känns overkligt på något vis.




Bildextra: Nya soffan

Mycket fotboll på bloggen nu. Som det ska vara alltså. Sticker ändå emellan med det utlovade bildextrat på den nya soffan som anlände i tisdags:


Bloggen avslöjar: Sanningen bakom Reals transfer-kupp

Från samma källa som levererade den här intressanta teorin hämtar vi en till konspirationsteori med Real Madrid inblandade.

Den här teorin ger svar på varför Real Madrid köpte så många spelare under sommaren. Som bekant la klubben ut fantasibelopp på bland annat Kaka, Ronaldo, Xabi Alonso, Benzema och Raul Albiol. Anledningen att de köpte alla samtidigt visar sig nu bero på att en ny lag skattelagstiftning träder i kraft i Spanien vid årskiftet. Den innebär att fotbollsspelarna får betala 50 procent i skatt istället för de 30 procent som de betalar nu. Reglerna omfattar dock inte redan befintliga kontrakt.

Detta ska president Perez ha vetat om och det är därför som han handlade allt på en gång. 20 procent  av alla de här nyförvärvens löner under fem år blir ju ganska mycket pengar.



Fenomenet

Här har vi tidernas bästa fotbollsspelare. Teknisk, snabb, stark men framförallt levererar han ALLTID. Vi tar en snabb koll i statistiken och låter siffrorna tala (matcher först, antal mål inom parentes):

1993–1994
1994–1996
1996–1997
1997–2002
2002–2007
2007–2008
2009–
Brasilien Cruzeiro EC
Nederländerna PSV Eindhoven
Spanien FC Barcelona
Italien Inter
Spanien Real Madrid
Italien AC Milan
Brasilien Corinthians
14 (12)
45 (42)
37 (34)
68 (49)
127 (83)
20 (9)
31 (19)



Bloggen avslöjar: Benitez hemliga plan

Många är kanske förvånade över att Liverpool går så dåligt både i Europa och ligan. Bloggen har nu tagit del av en intressant konspirationsteori som förklarar varför.

Det är nämligen så att Rafa Benitez stora dröm är att träna Real Madrid. Han spelade där som ung och har coachat ungdomsag i föreningen. Dessutom har han blivit lovad att i framtiden få göra detta av president Perez, under dennes förra serjour i klubben.

När Real-tränaren Pellegrini har det svårt ser Benitez sin möjlighet. Problemet är att han har långt kontrakt med Liverpool så vad gör han? Ser till att få sig själv sparkad helt enkelt. Detta görs enklast genom att byta ut Torres så ofta som möjligt, starta varje match med Lucas på mitten och gärna med Voronon på topp. Förlusterna haglar och snart är han sparkad. Senast nästa säsong tränar han Real. Kom ihåg vart ni läste det först.


Snart i Real Madrid.


Zlatan som nummer 13?

Tidningen Four Four Two har skämmt ut sig för för all framtid. I deras lista över de 100 bästa spelarna i världen finns Zlatan Ibrahimovic på plats nummer....13! Det finns med andra ord 12 spelare i världen som är bättre än Zlatan.
Regerande Champions Leaguemästarna lägger alltså ut en halv miljard och sin bästa målskytt det senaste tio åren för en spelare som är nummer 13.

Han vinner skyttligan i Serie A med en kvot av drömmål som ingen annan är i närheten av. Han går till Spanien och gör succé direkt (höstens matchen var med i beräkningen i listan) och han är dessutom framspelare- och tagretplayer i världsklass. Vad ska han göra mer?

Deras motvering till den låga placeringen är att han inte lyckats i Champions League. Men att Inter åkte ut mot United i åttondel är inte mycket att säga om. Inte säkert att Messi eller Ronaldo hade kunnat ändra på det heller. Dessutom haltar resonemanget eftersom Villa (sexa på listan) så vitt jag vet inte spelat alls i Champions League. Och mot Messi och Ronaldo (etta och tvåa) borde man invända att de varit urusla i landslaget.

Att Zlatan är topp fem i världen finns ingen som helst tvekan om. Det borde ett seriöst magasin som Four Four Two fatta. Skärp er för helvete!



Nu: Plocktallrik

Majskolv, morötter, gurka, ölkorv och pocemon. Till det en god dipsås. Inga konstigheter, som man säger.


Japansk italienare i E-tuna

Trevligt besök från brorsan och Yusuke igår. Den sistnämnda en japansk kille som bor i italien. Stor profil, kan man lugnt säga. Hans favoritlag inkluderar Cavese, Salernitana och Hammarby. Det visade sig också att hans lag i Japan coachas av den här killen. Grande!


Länge sen...

...som jag blev så glad över ett mål som efter Lyons 1-1 mot fotbollsmördarna Liverpool igår. Underbart! Och Lissandro Lopez är en klasspelare.

För övrigt kan jag lugna Oskar G i Örebro. Han tjatar ständigt om att bloggen innehåller för lite heminredning och bilder på katten. Det kommer mer av den varan, Oskar. Jag lovar!

Bildextra: Elsie i tunneln

Nyinköpt tunnel till katten Elsie. Den har gjort stor succé och tar nu upp mycket av hennes tid. Extra rolig tydligen eftersom den prasslar också.


Två bilder av ett rum

Temat heminredning fortsätter att ligga bloggen varmt om hjärtat. I helgen piffades sovrummet till ytterligare och är nu att betrakta som fulländat. Till vänster syns rummet från i vintras (som redan då var en klar förbättring jämfört med de första månaderna jag bodde här). Till höger har vi rummet i dag.


Bloggen tipsar: Följ aldrig bloggens spelråd

Här är ett livsvikitgt speltips om du vill vinna i längden: Följ aldrig speltipsen som den här bloggen levererar. De går aldrig in. Bättre då att spela tvärtom så har du en skaplig chans.

Roma lyckades som bekant vända och vinna mot Bologna. Vucinic och Perrotta målade. Tur i alla fall för huvudstadslaget som tar viktiga poäng i bottenstriden.

Bloggen tipsar: Spela Bologna

Gratis pengar från Nordic bet i dag. Roma, som aldrig har varit sämre, möter Bologna hemma. Tvåan ger 5,6 gånger pengarna. Klart är att vi ska gå in. Frågan är bara hur tungt. Någonstans mellan 100 och 300 kommer jag nog lägga. Bolonga är också usla men där finns ingen pajastränare som Ranieri. Och kolla Romas trupp:

Andreolli, Antunes, Baptista, Julio Sergio, Brighi, Cerci, Cicinho, Doni, Esposito, Faty, Greco, Guberti, Juan, Menez, Mexes, Motta, Okaka, Perrotta, Pit, Pizarro, Riise, Vucinic.

Fan vilken skit. Notera att kaptenen är borta sedan länge och vicekaptenen De Rossi är avstängd. Återstår bara Mexses, Motta och Juan som håller någorlunda klass. Mittfältet och framåt är marginelt starkare än Eskilstuna Citys.


Vucinic i sitt livs sämsta form nu. Ändå det största offensiva hoppet.
Det säger en del.



Klart i dag: Ny soffa

Passade nyss på att fynda en ny soffa. Mörkgrå tresittssoffa med divan. Kampanjpris på 5999 kr. La till 400 för hemleverans och den kommer under vecka 47. Viktigt! Den gamla röda trotjänaren har gjort sitt. Återkommer med bilder när den är på plats.

RSS 2.0