Zlatan som nummer 13?

Tidningen Four Four Two har skämmt ut sig för för all framtid. I deras lista över de 100 bästa spelarna i världen finns Zlatan Ibrahimovic på plats nummer....13! Det finns med andra ord 12 spelare i världen som är bättre än Zlatan.
Regerande Champions Leaguemästarna lägger alltså ut en halv miljard och sin bästa målskytt det senaste tio åren för en spelare som är nummer 13.

Han vinner skyttligan i Serie A med en kvot av drömmål som ingen annan är i närheten av. Han går till Spanien och gör succé direkt (höstens matchen var med i beräkningen i listan) och han är dessutom framspelare- och tagretplayer i världsklass. Vad ska han göra mer?

Deras motvering till den låga placeringen är att han inte lyckats i Champions League. Men att Inter åkte ut mot United i åttondel är inte mycket att säga om. Inte säkert att Messi eller Ronaldo hade kunnat ändra på det heller. Dessutom haltar resonemanget eftersom Villa (sexa på listan) så vitt jag vet inte spelat alls i Champions League. Och mot Messi och Ronaldo (etta och tvåa) borde man invända att de varit urusla i landslaget.

Att Zlatan är topp fem i världen finns ingen som helst tvekan om. Det borde ett seriöst magasin som Four Four Two fatta. Skärp er för helvete!



Kommentarer
Postat av: L.T.

Har inte sett listan som 4-4-2 gjort, men att hävda att Zlatan lätt är topp fem i världen tycker jag är direkt felaktigt. Enligt mitt tycke är dessa spelare bättre än Zlatan:



- Messi

- C. Ronaldo

- Xavi

- Andres Iniesta

- Steven Gerrard

- Fernando Torres



Sen är det väl mer tycke och smak om man anser att nedanstående spelare är bättre eller sämre än Zlatan:



- Frank Lampard

- Didier Drogba

- Cesc Fabregas

- Frank Ribery

- Kaka



Då har jag ännu inte nämnt någon defensivt inriktad spelare, då det blir svårt att jämföra om de är bättre eller inte. Nedanstående spelare är alla magnifika defensiva spelare, och i min värld är de alla klart jämförbara med Zlatan:



- Iker Casillas

- Gigi Buffon

- John Terry

- Nemanja Vidic

- Michael Essien

- Alessandro Nesta

2009-11-11 @ 22:35:04
Postat av: Johan T

Håller med om att det är svårt att jämföra med defensiva spelare (dock går Terry fetbort från din lista då det var ett par år sedan som han var som bäst). Kaka och Lampard ska för övrigt inte heller vara med i diskussionen med tanke på vad de har presterat senaste tiden.



Men visst är det jämt bland övriga spelare. Tycker ändå att Zlatan är så pass komplett att han förtjänar en plats. Har ju på en halv höst i Barca gjort mål i nästan varje match och bjudit på mer magi än vad Etoó gjorde under hela säsongen(drömfrisparken, klackframspelningen, vrickningen mot Atletico osv. osv). Har svårt att se någon av Xavi och Iniesta gå in i Premier Leauge och dominera direkt till exempel.

2009-11-12 @ 15:15:45
Postat av: L.T.

Det jag mest invände mot var din formulering: "Att Zlatan är topp fem i världen finns ingen som helst tvekan om. Det borde ett seriöst magasin som Four Four Two fatta. Skärp er för helvete!"



Zlatan kan mycket väl vara med o aspirera på en femteplats på listan, men att det inte är någon tvekan om det, är jag ytterst tveksam till. Att Messi och C.Ronaldo har presterat bättre de senaste åren är ett faktum (även om de underpresterat i respektive landslag, men det har ju Zlatan oxå gjort), även Xavi och Iniesta har varit grymma både 2008 och 2009. Torres och Gerrard bär ensamma Liverpool på sina axlar, och trots att jag avskyr Liverpool råder det ingen tvekam om att de dessa två håller yttersta världsklass. Rooney glömde jag helt bort i min förra "ranking", men han är givetvis också med och nosar på en topplacering, liksom formtoppade Fabregas och Drogba. Ribery håller beviserligen yttersta världsklass och världen har aldrig skådat bättre målvakter än Buffon och Cassilias.



Angående ditt påstående att Xavi och Iniesta inte skulle gå in och prestera i P.L. direkt kan man diskutera (mycket beror på vilket lag de går till), men det är ändå inte att jämföra med att Zlatan går in och dominerar i Barcalona direkt. Vilken världsforward skulle inte gå in och dominera direkt i Barcelona med den totaldominas de har (tror att Drogba, Torres, Militio, Etoó, Forlan och kanske till och med en spelare av Amauris klass alla skulle göra över 20 mål i Barcelona)?



Hur såg four-four-twos lista ut förresten?

2009-11-13 @ 10:08:08
Postat av: Johan T

Deras topp 15:

1. Messi

2. Ronaldo

3. Xavi och Iniesta (delad)

5. Villa

6. Torres

7. Gerrard

8. Kaka (otroligt!)

9. Etoó (skratt)

10. Rooney

11. Lampard

12. Rio

13. Zlatan

14. Drogba

15. Arshavin



Nästan ingen anfallare går till en ny liga och gör succé direkt. Undantagen är bara Torres de senaste tio åren. Alla behöver i regel en anpassningsperiod. Kolla bara på Etoó som har svårt att hitta rätt i Inter. Och Henry (som var utomjordiskt bra i Arsenal) misslyckades totalt första året i Spanien. Att Zlatan sätter rekord i mål de första matcherna i en klubb som Barcelona säger en del. Dessutom (måste tjata om det igen) är Zlatan en fullständigt komplett fotbollsspelare. Förutom målrekorden gör han magiska framspelningar, är stark bollmottagare och gör de snyggaste trixen på plan.



Att Zlatan har misslyckats i landslaget är också helt fel. Utan honom hade VM drömmen dött någon gång under hösten 2008. Men inte lätt att göra mål när man har 10 träben omkring sig. I bortamatchen mot Danmark visade han sin storhet när de tjongade upp omöjliga bollar som han lyckades plocka ner och fördela vidare varje gång.

2009-11-13 @ 13:20:37
Postat av: L.T.

Undantaget är bara Torres skriver du.. Du har tydligen sovit på att:

- Luca Toni gick till Bayern och gjorde 24 mål i debutsäsongen.

- Ruud van Nistelrooy gjorde 25 mål i Real Madrid första säsongen.

- Diego Forlan gjorde 25 mål i Villareal första året.

- Diego Milito gjorde 24 mål för Genoa (i hans comeback i klubben och debut i Serie A).

- Cristiano Rondaldos succeinledning i Real Madrid (man kan väl nästan ranka honom som foward nuförtiden?)



Visst är det ovanligt att man lyckas så bra i sin debutsäsong i en ny liga, men Zlatan är långt ifrån unik.. Lägg därtill att Zlatan kom till ett minst sagt skapligt lag.



Zlatans "problem" i landslaget kan delvis bero på att han inte är optimal att prestera när han spelar med sämre spelare. Om det är en bra eller dålig egenskap kan diskuteras.. Men Sheva, Davor Suker och Hakan Sukur var alla exempel på stjärnor som presterade nästan bättre i sina landslag och bar dessa på sina axlar (alla tre landslag är historiskt jämförbara med Sverige) och det har Zlatan aldig gjort!



Hur ser din topp-tio lista ut förresten?

2009-11-13 @ 21:29:16
Postat av: Johan T

Ja , då sov jag nog. Tydligen finns det fler undantag men poängen tycker jag kvarstår.



Fattar dock inte vad du menar med det sista. Sverige har ju bara missat ett slutspel sedan Zlatans landslagsdebut. Och han har bidragit i allra högsta grad.



Grejen med Hakan Sukur var väl förresten snarare att han var urusel så fort han kom utanför landets gränser. Det kan väl knappast sägas vara en bra egenskap.

2009-11-14 @ 11:21:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0