Forza Nacka

Natten till i dag såg jag dokumentären Nacka- myten och människan. En mycket bra film om Sveriges största lirare genom tiderna. Men han kunde inget annat än fotboll och livet efter karriären blev svårt. Dessutom var det många som utnyttjade honom och lurade honom på pengar. Han dog i ung ålder och var då ensam och alkoliserad.

Men på planen levererade han. Starkaste scenen i filmen är när en förde detta lagkamrat i Inter ombeds att beskriva hur det var att spela i samma lag som Nacka. Först blir han tyst, sedan får han tårar i ögonen och hinner få fram "det går inte att beskriva", innan han bryter ihop och börjar gråta. Offra någon timme av er tid och se den här filmen!




Police Squad!

Odödlig klassiker på plats i filmsamlingen nu. Den här gamla tv-serien är bland det bästa som gjorts. Grät av lycka när jag hittade säsong ett på Discshop. Har sett ett par avsnitt redan och den är precis så bra som jag minns den. Police Squad med Leslie Nielsen i högform. Serien som var förlaga till Nakna pistolen filmerna (som dock inte kommer upp i närheten av samma klass).




Extra: Bloggen uppmärksammad i NA

Tillbaka på klassisk mark i Örebro om än bara för ett snabbt besök. Trevligt då att slå upp lördagens Nerikes Allehanda och se att bloggen omnämns på en av sportsidorna. Det är Sjöberg som i sin helgguide tar upp Liverpools usla form och refererar till bloggens inlägg om Carragher. Stort!

På tal om Carragher har jag hört folk som svamlar om att han var bra i segermatchen mot United i helgen. Sanningen är att han skulle blivit utvisad två gånger och orsakat en straff om en normal domare hade dömt matchen. Tacklingen med två sulor i eget straffområde snuddar visserligen bollen men mitt på plan (eller om Liverpool hade spelat borta) är det minst frispark och varning alla dagar i veckan. Och när han drar ner Owen är det ju solklar frilägesutvisning.


Idrottspsyket tillbaka - missade åtta matchbollar

Trodde att jag hade lämnat perioden med skakigt idrottspsyke bakom mig. Men i dag var det tillbaka. Tennismatch mot Hugo stod på programmet. Jag inleder stabilt och vinner första set med 6-3. Fortästter i samma spår och tar ledningen med till synes ointagliga 5-2 i andra. Då börjar det. Totalt hade jag åtta matchbollar. Missade samtliga och torskar andra set i tiebreak med 9-7. Hugo hade en setboll. Det räckte. Tröstar mig med att matchen inte är förlorad ännu. Avgörande set återstår att spela. Nya tag då.


Nesta

Stor han är! Fixade straff mot Roma förra veckan och nu sänker han Chievo med två mål. Och dessutom spelar han alltid världens bästa försvarsspel i 90 minuter plus tillägg. Säg ja till VM nu, tack. Grande!


Bloggen tipsar: Punkteringsfria däck

Få saker är så irriterande som punka på cykeln. Av någon anledning drabbas jag minst en gång i månaden. Nu har jag tröttnat. Lösningen heter punkteringsfria däck. Var nyss hos cykelhandlaren och bytte. För ett par hundralappar är det nu punkteringsfritt som gäller. Mycket bra och värt varenda krona. Rekomenderas varmt.

Comhem informerar

Tydligt och bra information från Comhem i brevlådan nyss. Totalt sju sidor med den här läsvänliga och intresseväckande texten som nu ligger i pappersåtervinningen. Kanske är det något jätteviktigt. Jag har ingen aning.




Här dominerar bloggfavoriten

Bloggen har tidigare hyllat AIK-liraren Martin Mutumba. Nu växer han till oanade höjder efter den klassiska sittningen hos Ekwall vs. Lund. Detta kan vara den bästa intervju jag sett i hela mitt liv. Han anger standarden direkt när han dyker upp med klubba i munnen och Tupac t-shirt. Sedan får vi bland annat veta:

- Att han har ordet Rinkeby tatuerat i ansiktet.

- Att han har en guldkedja som väger flera kilo. På frågan om den är äkta ler han lite åt den i hans värld, pinsamma frågan och konstaterar sedan: "Du kan inte ha falska grejer. Det funkar inte" innan han avslöjar att inköpspriset ligger på 110 000 kronor.

- Att han spelar spontanfotboll varje ledig sekund. Tillsammans med Erkan Zengin dominerade han på asfalltsplanerna i Fittja där varje spelare satsade 1000 spänn per match. "Sedan drog vi och käkade på McDonalds för pengarna"

- Att Henrik Rydström spelar i specialsydda shorts och oljar in kroppen innan matcherna. Han säger också att Jan Tauer är (citat): "Skitdålig". 

Bra är också när han berättar om matchen mot Trelleborg: "Jag var på kanten och lyfte upp bollen över huvudet på mig själv och skulle göra en bissa". Han säger det ungerfär som om han berättar att han borstade tänderna kvällen innan. Hur självklart som helst. Här är klippet från Trellebrogsmatchen för övrigt.


Kungen!

Sjöbergs olycksdag

Handbollsoraklet och min före detta kollega Anders Sjöberg på NA hade ingen rolig onsdag. Här berättar han själv om en dag som bland annat innefattar parkeringsböter, halka på bron och råka kasta påse med varor i vattnet, äta sunkig äppelpaj, tillbringa sex timmar ensam i en bil och se sitt lag förlora med ca 20 bollar.

Allt detta samtidigt som min nuvarande kollega Mats Svensson sitter hemma i soffan och avnjuter en galen andra halvlek mellan Real Madrid och Milan. Dessutom har han ett tungt spel på 2-3 och Patos volley med tre minuter kvar gav ett rejält tillskott i hushållskassan då oddset blev 65 gånger pengarna. Olika faller ödets lott...




Gratulationer och önskelista

I dag lyfter bloggen på hatten och graturelar Carro som fyller 25 år. Jag och Elsie var uppe 06.30 i morse för att fira henne med paket och frukost.

På bloggens egna önskelista står en bänkdiskmaskin och en ny soffa. Har sett ut fina exemplar och får båda för ett totalpris kring 10 000. Spelbolagens odds för inköp innan årsskiftet:

Soffa:
1, 75
Bänkdiskmaskin: 2,40
Både och: 4,9


25 år i dag.

Bloggen avslöjar: Han är världens sämsta spelare

Äntligen har bluffen Liverpool synats. Verkligheten har hunnit ikapp laget som har usla spelare på nio av elva positioner. Fiorentina går mot enkel gruppseger och Liverpool är borta. Det finns inte att de går vidare nu. Och jag njuter! Tråkigare och mer destruktivt lag finns inte. Mår illa varje gång de tar poäng i Europa och att de nu är utslagna är också en stor och enormt viktig seger för fotbollen. Gerard och Torres är de enda spelarna som håller hög klass. Resten är piss. Allra sämst: Jamie Carragher.

Har på bara ett par veckor sett honom göra grova misstag mot West Ham, Chelsea och nu mot Lyon. Han är så dålig att jag här och nu utnämner honom till världens sämsta spelare (sett i förhållande till den status och nivå han spelar på). Ingen annan Europeisk ligaklubb skulle ge honom speltid, för att inte tala om kaptensbindeln.




Bildextra: Nya vardagsrumsväggen

Heminredning är som bekant ett av bloggens stora favoritämnen. I går tog vi tag i en av väggarna i vardagsrummet. En ny hylla upp med afrikanskt/orientaliskt tema. Mycket snyggt faktiskt.





Segertiden: 5.14

Vinnaroddsen höjdes något efter innebandykollapsen i veckan. Men klar seger blev det i alla fall. 1500 meter var det som gällde och segertiden skriver vi till fem minuter och 14 sekunder. Ändå var det riktigt nära vägget ett tag. Trodde först att ett varv var 400 meter när de i själva verket bara var 200. Fler varv än väntat alltså men det var bara att mosa.

Hjälpte dock föga då Folket slutade sist i koncernmästerskapen. Vann gjorde E-kuriren före Sörmlands Nyheter. Värt att notera är för övrigt att sportredaktionen från Kuriren var kraftigt underrepresenterade. Hjödhoppsfenomenet Ahlhag var enda representant och alla som hade sett fram emot duellen mellan Gudfadern och Kilas på 60 meter fick därmed gå hem besvikna. 

Pablo skämmer ut sig

Han drar fulla hus under Sverigeturnén men är det inte dags att krossa myten kring Pablo Francisco nu? Killen har byggt hela sin karriär på att göra den där filmtrialer-rösten. Mer är det inte. Det visade han med all önskvärt tylighet under sitt pinsamma besök i Robins (som för övrigt också håller riktigt låg nivå stundtals).

Här kan du se programet (Pablo kommer in efter ca 16 minuter).

Klart i dag: Gästspel från Öret

Nyss nionde arbetspasset på de senaste tio dagarna. Nu välförtjänt ledighet. Och den rivstartar direkt i morgon med storfrämmande från Örebro. G. Tollén och M. Norgren är spikade. Ännu obekräftade rykten gör även gällande att P. Lindsten ansluter. På programmet står bland annat pingis i Munktellarenan och avslappning på relaxen. Inga fel!


Norgren och brorsan (ej på bild) är spikade. Lindsten kan ansluta.

Mörkar han formen inför stortävlingen?

Innebandy med jobbet efter ett par veckors vila. Då inträffar det otänkbara. J. Tollén tog helt slut och orkade knappt springa ett steg under den sista timmen. Otroligt och framförallt oroväckande. Inte minst med tanke på att jag ska springa 1500 meter på koncernmästerskapet i friidrott på lördag.

Många spelbolag hör hört av sig för att kolla om det bara är ett sätt att höja oddsen på Tollén-seger inför tävingen och jag svarade så klart inga kommentarer. Det kan vara ett trick. På lördag har vi svaret.

Fallet 118 100: Kompensationen

Efter 118 100:s alla snedsteg fick jag i dag kompensation. Bakgrunden den här gången var en diskussion mellan mig och Svesse om vilket märke handbollsspelaren Zoran Roganovic har på sina skor. 118 100 svarade Adidas när vi frågade dem, vilket inte stämmer. Efter koll med förstahandskälla fick vi svaret Kempa. Påpekade detta i ett mail till 118 100 och i dag kom svaret.

Jag fick välja på en skraplott eller två gratisfrågor. Valde efter mycket övervägande de två gratisfrågorna.

Extra: Här namedroppas Zeman i svt

Arbetsdag sex av tio avverkad nyss. På tv:n i bakgrunden rullade Sportspegeln där Glenn Strömberg pratar framtida förbundskapten. Helt plötsligt, efter att ha avverkat alla väntade namn dammar han av: ZDENEK ZEMAN!

I det läget körde jag en "jizz in my pants". Han har i mina ögon varit ett av de största namnen i hela fotbollsvärlden. Coolare tränare finns inte. Drömt om att få honom till Roma i åratal och jag hyllade honom senast när Spaletti avgick för någon månad sedan. Att höra hans namn nämnas på bästa sändningstid i statlig television var stort och framförallt fullständigt oväntat. Bois-mannen och Ekwall (som förmodligen aldrig har hört Zemans namn tidigare) fattar ingenting. Men att han tar över är en chans på ca fem miljoner.

Ny förbundskapten blir Jörgen Lennartsson. Något annat finns inte på världskartan.


Grande!



VM-kvaltnoteringar part 2

- Isaksson borde verkligen ha tagit skottet igår. Det går ju för helvete mitt i mål och från hur långt avstånd som helst.

- Italien VM-klara. Inga konstigheter. Men nu måste Cassano, Totti och Nesta jobbas in i truppen. Annars kan det bli ett tråkigt VM.

- Vi har inte sett att Lagerbäck slutar ännu. Vi ska inte underskatta Lagrells inkompetens och Lagerbäcks envishet. Han kan bli kvar.

- Sverige blev inte bortdömda igår. Henke VAR offside och bollen VAR ute. I alla fall tillräckligt mycket ute för att 99 domare av 100 ska bedöma den som ute. Tänk om Danmark hade gjort ett sådant mål på Sverige och domarna godkänt målet. Då hade det blivit ett jävla liv.

- Micke Nilsson kan vara tidernas sämsta landslagsspelare. Han skulle få problem att ta en plats i Azerbadjans landslag. Det menar jag verkligen.

- Henke får en etta  betyg av Expressen i dag. Bland Lagerbäcks alla brister (och de är många) är den största att han litar för mycket på gamla spelare utan att ta hänsyn till dagsform. Henke har med några få undantg varit genomusel sedan EM 04. Ovärdigt att hänga kvar fem år för länge och inte bidra med ett piss. Inte minst för honom själv.

- På tal om att hänga kvar länge...Milito, Messi, Aguero och Higuain finns i truppen. Men vem skjuter Argentina närmare VM om inte Martin Palermo, 36. Helt surrealistiskt egentligen.




VM-kvaltnoteringar

- Henke var jättebra mot Danmark. Helt rätt att ge honom chansen att spela 90 minuter. Kändes jättefarligt varje gång han hade bollen. Not!

- Rasmus Elm måste ha varit på planen bara för sina inkast. Några andra kvaliteer kan inte ens Lagerbäck se. Alltid tragiskt att se lag som sätter stort hopp till inkast som ett anfallsvapen.

- Undrar om det hade blivit ett offensivt byte som ställningen fortfarande varit 0-0. Känns inte så.

- Inget som helst snack om att Danmark är värda att vinna gruppen sett över hela kvalet. Sedan får Albäck skämma ut sig hur mycket han vill och säga att det var ett rån att Sverige inte vann.

- Bendtner var bättre än jag trodde. Klasspelare.

- Kvällens spelvinst ett: Tolléns trippel på Danmark, Serbien och Grekland. Totalt 5,1 gånger pengarna. Hundringen satsad.

- Kvällen spelvinst två: Carro som satte 1-0 på matchen till 7 gånger pengarna. Femtio spänn satsade.

Bloggen granskar: Danmark vs. Sverige

Snart avspark för den viktigaste landskampen på länge. Bloggen ställer sig frågan hur många i den svenska laget som skulle gå direkt in och ta en plats i den danska startelvan.

Vi kollar:

Målvakt: Isaksson (PSV) - Sörensen (Stoke)

Sörenssen är en Premier Leauge legend med ex antal säsonger bakom sig som ordinarie i Aston Villa. Isaksson hamnade bakom fiskpinnarna i frysboxen när han var i Man City och kastade in bollarna när han väl fick chansen. Visserligen levererar han oftast i landslagen men svaret blir ändå:
Vinnare: Sörensen

Ytterbackar: Micke Nilsson (Panatinakos), Safari (Basel) - Kröldrup (Fiorentina), Jacobsen (Blackburn)
Safari är en spännande talang som på sikt hade kunnat utmana om en plats i Danmark. Men inför en viktig kvalmatch går de danska rutinerade korten före. Micke Nilsson behöver jag knappast nämna. Han är så urusel att det bara är i Lagerbäcks värld som han är påtänkt för en landslagstrupp. 
Vinnare: Kröldrup och Jacobsen

Mittbackar: Mellberg (Olympiakos), Majstorovic (AEK) - Kjaer (Palermo), Agger (Liverpool)

Vi ska ha klart för oss att Kjaer anses som en av de mest lovande spelarna i Serie A. Milan har visat intresse men av samma anledning som Safari får stå tillbaka går Mellberg före än så länge. Ingen som helst snack om att Agger är bättre än Majstorovic dock.
Vinnare: Mellberg och Agger

Yttrar: Elm (AZ) Holmén (Brönby)- Jörgensen (Fiorentina), Rommedahl (Ajax)
Räcker att kolla på klubbtillhörigheterna så har vi svaret. Elm dessutom urusel mot både Ungern och Malta. Alla andra förbundskaptener hade petat honon nu men räkna med att han spelar. Holmén har aldrig varit bra.
Vinnare: Jörgensen, Rommedahl

Defensiv mittfältare: Svensson (Elfsborg) - Poulsen (Juventus)
Kommentar överflödig.
Vinnare: Poulsen

Offensiv mittfältare: Källström (Lyon)- Tomasson (Feynoord)
Tomasson (som för övrigt har gjort drygt 20 fler landslagsmål än Henke efter att ha spelat ungefär samma antal landskamper) är tydligen mittfältare nu. Då får han stå tillbaka för Källström.
Vinnare: Källström

Anfallare: Zlatan (Barca), Henke (HIF)- Larsen (Duisburg), Bendtner (Arsenal)

En Henke som spelar proffsfotboll ute i Europa och som är fem eller helst tio år yngre tar plats i laget. En skadedrabbat 40-åring som gjort ca tre allsvenska matcher de senaste halvåret gör det inte. Men Lagerbäck har inga spärrar och kommer garanterat att spela honom från start. Med kaptensbindel. Zlatan platsar i alla lag i världen.
Vinnare: Zlatan och Bendtner

Totlasumman: Blir alltså 8-3 till Danmark. Tänk på det innan ni lägger era spel inför morgondagen.



Tunga nytillskott

Den har legat på is ett tag men nu är filmsamlingen tillbaka med nya tillskott. Beställde en sexling från Discshop igår. Fick hem varorna i dag och det är inga dåliga rullar Elsie och jag har att välja på i kväll.  Känn på följande titlar:

Tropic Thunder
Rivierans guldgossar
Cocaine Cowboys 2
The Wood
Maradona by Krustica
Morrhår och ärtor


Casillas räddning bleknar

Ni såg kanske Casillas tokräddningar mot Sevilla i helgen. Det gjorde i alla fall jag. Många säger att den andra är tidernas svettigaste räddning. Fel, fel, fel. Den gjorde nämligen Copupet i och med det här dubbelingripandet för några år sedan:


Bloggen tipsar: The Wood

Bra film som inte får missas. The Wood, alltså. Måste ses. Ingen dålig musik heller. Till exempel ingår den här underbara klassikern från Luther Vandross:



Fiaskostart innan pannkakssuccén

Berättade nyss om kvällens pannkakssucce. Detta var en extra stor skräll med tanke på att dagen inleddes genomuselt. Följande inträffade under en som samma fiaskobetonade timma:

09.00: Ska tömma kattlådan. Tar en plastpåse ur förpackningen men drar för hårt och tappar ut alla påsar (ca 30 stycken) på golvet.

09.15: Ska tvätta håret. Applicerar shampoo över hela huvudet. Upptäcker då att det är duschtvålen jag använt. Gör om, gör rätt.

09.50: Ska cykla till jobbet. Upptäcker att det är punka på cykeln.

Skrällen: Här steker han pannkakor

Som vanligt svårt att hitta på någon middag att laga. Men i dag blev det ändå en succé. Stekte egna pannkakor som blev enhäldigt hyllade. Skulle gärna lägga upp en beskrivning under "matlagning för nybörjare" men tyvärr är det lite för avancerat för det. Här måste man hålla koll på platans temperatur, pannkakornas tjocklek, stektid osv, osv. Inga lätta grejer, alltså.


Drabbad!

En minut ifrån ytterligare en skrällvinst. Men den här gången blev Alex Fergusons sedvanliga tur för mycket. På tilläggstid fick hans lag till en kvittering via ett självmål och snuvade mig på tusenlappen. Blir till att hänga upp lappen på den här pinnen.


Tipset som försvann

Tänkte ju tipsa om filmen "Higher learning" eller "Livets hårda skola" under vinjetten Bloggen tipsar. Men så blev det inte. Efter att ha letat i flera år fick jag äntligen tag på den i början av veckan. Men den var inte alls lika bra som jag mindes den. Usla skådespelarinsatser, inte minst från Busta Ryhmes som är direkt pinsam. Och historien lyfter aldrig. Se gärna regisören Singletons debutfilm Boyz in the hood som är lysande. Men undvik den här filmen för helvete!


Extra: Gigantisk spelvinst

Efter en spelvinst på ett år kom nu islossningen. 80 spänn på Zurich borta mot Milan till 12,5 gånger pengarna. Satt som handsken efter drömmålet av finska mittbacken. Dessutom en dubbel på United och Porto (dock felkryssad eftersom jag tänkte spela Bayern i stället för United). Totalt 1121 kronor i vinst. Tack för kaffet!

RSS 2.0