Bäst just nu

Roligaste klippet på bra länge.  Detta är humor. Jizz in my pants.


Grattis i efterskott

Som flera läsare påpekat glömde bloggen att uppmärksamma Tottis födelsedag i söndags. Dåligt av oss. Finns ju, som bekant, bara en kapten. 33 år nu men bättre än på länge. Grande!



Triss...

Ibland när man handlar tänker man tanken:
"Undrar om jag har det här hemma redan? Bäst att ta det säkra före det osäkra och köpa i alla fall"
Detta gäller särskillt varor som inte används allt för ofta (kanske ett par gånger per år). Grönsaksbuljong är typexemplet på en sådan vara. Hittade den här trion i skåpet:


Ner i papperskorgen: Securitas

Securitas slog alla rekord i helgen. Det här är så avgrundsdjupt ner i papperskorgen så det finns inte. Detta inträffade i lördags:

Vi låser oss ute och ringer deras journummer (som är det enda helgnummer som hyresvärden hänvisar till). En gubbe säger att han ska komma inom en halvtimma. Två och en halv timma senare står vi fortfarande och väntar utanför porten. Han dyker inte upp. Vi ringer journummret flera gånger och frågar vad de håller på med. Till slut dyker han upp och säger:

- Jag var tvungen att ta ett annat ärende före.
Jag: - OK, men du kunde väl ha ringt oss och sagt att du blev lite sen.
Han: - Jag försökte ringa er flera gånger men det tutde bara upptaget. Jag hörde att ni hade ringt servicecentralen så vi ringde säkert samtidigt.

Notera att matematiska oddsen för att detta skulle inträffa med tankte på att våra samtal pågick i 30 sekunder är minst en på miljonen.

När han väl kommer fram har han sen fel nyckel. Han åker tillbaka, hittar ingen nyckel, ringer oss och säger:

- Hon som bodde där innan måste ha bytt lås. Vi ska ha rätt nyckel men den passar inte.
- Så vad ska vi göra?
- Vi kan tyvärr inte hjälpa er. Ring låssmed (som för övrigt tar minst 3000 spänn för att öppna en dörr).
- Det går inte att få kontakt med någon från fastighetsägaren?
- Nej, inte under helgen. Det är helt omöjligt.

Vi åker till mitt jobb, letar upp vaktmästarens mobilnummer på Hitta.se. Han står för helgens hjälteinsats och åker hit på sin lediga tid och öppnar dörren (med sin huvudnycket som passar utmärkt. Behövde inte betala någonting.

Spelar för AIK- gör mål för Rinkeby

Martin Mutumba. Fan vad stor han är. Undrar var Håkan Mild och Olof Mellberg tänkte när de såg det här. Går de också ut och spelar med grannarna på morgonen när de ringer på dörren? Snart vinner den här liraren SM-guld. Underbart!


Bildextra: Här lämnar hon hemmet

Katten Elsie har nu tagit klivet ut från lägenheten för första gången. Enligt vad bloggen erfar var hon var lite rädd och försiktig när hon gick ut men klarade sig utmärkt.


Foto: Carolina Johansson

För dåligt...

Häromdagen när jag kom till jobbet möttes jag av det här tunga beskedet. Artikeln hänger numera på min plats som en ständig påminnelse. Det här finns ju inte. Otroligt respektlöst om nu historien stämmer.


Foto: Johan Tollén




Lätta Zlatan-pengar

På tal om spel och lätta pengar, förresten. Slog vad med Lasse "Zlatan kommer inte att platsa i Barcelona" Stenbäck om antalet mål för Ibrahimovic under debutsäsongen i Spanien. 20 eller fler vinner jag. Allt under det vinner han. Insats 100 spänn. Har vunnit en del enkla vad genom åren men lättare än så här blir det inte. Han kan till och med bli skadad fem månader och ändå göra över 20. Skytteligan får han dock svårt att vinna, den tar Messi hand om.





Bloggen tipsar: Bästa spelet

Om en knapp vecka får jag tillbaka bankräntan på pengarna som jag satte in i våras. Spelade 1500 kronor på att Jitex skulle vinna Söderettan för damer till oddset 1,9. Laget är fortfarande obesegrade på hela säsongen och spöade serietvåan med 5-1 i förra omgången. Tack för kaffet säger vi och konstaterar samtidigt att det gäller att smida medan järnet är varmt. Här är nästa kanonspel:
Joyce Carol Oates får nobelpriset i Litteratur till åtta gånger pengarna på Ladbrokes. Bara att gå in tungt. Kan inte misslyckas. Ska nog sätta minst 300 tror jag.

Skapligt målsnitt

Kan inte klaga på helgens tv-matcher. Har sett West Ham -Liverpool 2-3, Barcelona-Atletico 5-2, United-City 4-3 och Roma-Fiorentina 3-1. Totalt antal mål på de fyra matcherna: 23 stycken (!). Det ger ett snitt på strax över fem per match.

Manchesterderbyt var helt galet så klart. Men Tottis första halvlek blir ändå det bestående minnet från helgen. Det bästa han har presterat på bra länge. Nedtagningen och passen med utsidan till De Rossis 3-0 är det inte många som gör om.



Dagens event

Ledig en dag till innan sju raka arbetsdagar väntar. Agendan för denna lediga söndag:

När? 14.00. Vad? Manchester-derby Var? Hemma hos Rio och hans föräldrar.
När? 17.00 Vad? Handbollspremiär Guif-Drott (och alltså inte Sävehof som tidigare uppgifter gör gällande) Var? Sporthallen
När? 20.45 Vad? Drömmatch i Serie A, Roma-Fiorentina Var? Hemma hos mig

Extra: Ormattack skakade löprundan

Det är inte bara Mosjös golfare som attackeras av vildsinta ormar. Själv var jag nyss ute på en joggingrunda och fick hoppa en meter för att undvika en slingrande orm som låg på vägen. Läskigt var det. Men alla inblandade ska enligt uppgift ha klarat sig utan svårare skador.


Arkivfoto: Scanpix

Grande!

Fan vad stor den här killen är! Nya kontraktsförhandlingar om hans femårskontrakt verkar pågå. Han vill ha fem miljoner euro per säsong. För mycket för en 33-åring, säger en del. Ge honom vad han vill ha, säger jag. Själv säger han: "Hade det handlat om pengar hade jag gått till Real Madrid eller Barcelona som båda ville ha mig när jag var 26. De erbjöd dubbelt så mycket som jag har nu". Grande!

Varför fick han förresten inte guldbollen efter säsongen 2006-2007? Världsmästare, cupvinnare, skytteligavinnare i seria A, guldskon (bästa målskytt i Europa), med i toppen av assistligan, tvåa i ligan och kvartsfinal i Champions League med ett medelmåttigt lag. Kan man göra så mycket mer?

Har du tio minuter över så kolla igenom det här klippet som summerar hans bästa säsong i karriären. Själv har jag tårar i ögonen och ryser i hela kroppen.



Maratonmatchen fortsätter

I dag fortsatte den här tennismatchen. Blev om möjligt ännu jämnare den här gången. Pattinson vann första set med 7-5 innan jag (efter att ha missat fem setbollar) till slut lyckdes spela hem andra set med samma siffror. Notera att det totala speltiden nu har passerat tre timmar. Och ett avgörande set återstår. Lär bli en rysare.


På riktigt?

NFL-killar gör reklam för deras svar på Drömelvan. Är detta på riktigt eller trickfilmat? Jag vet inte. Men ganska häftigt är det i alla fall.


Ner i papperskorgen: 118 100 (tredje gången)

Otroligt men sant. 118 100 har klantat sig igen. Den här gången messade jag och frågade om nummret till Sjuans pizzeria på Stenkvistavägen. Notera att jag angav adress eftersom jag har lärt mig att personerna på 118 100 oftast inte är de vassaste knivarna i lådan.

Svartet kommer:
Finns tyvärr ingen information. Detta kan bero på: ej publicerat nummer, hemligt nummer eller felstavat. Pröva eventuellt att ringa 118 100 för manuell betjäning.

Förmodligen beror det på att pizzerian kan stava 7:an dvs. med siffra istället. Men när jag anger gatuadress ska de inte kunna misslyckas. Tilläggas kan att konkurenterna 118 118 fixade fram numret på 30 sekunder.

Klart i dag: Katten friskförklarad

Hushållets yngste medlem kom hem från veterinären klockan 07.40 i morse. Med sig hade hon beskedet att hon nu är helt friskförklarad. Hon har tidigare haft något som kallas skavljud på hjärtat men precis som förväntat har det nu växt bort helt och hållet. Viktigt!


Elsie är kärnfrisk.

David P på väg

Mannen från Middlesbourgh är på väg över för att ansluta till Zlatan mot Inter. En match som inte får missas. Det är stunder som denna som jag är glad att jag bytte bort iskalla canal plus mot Viasat fotboll.

Kvällens tips:
Inter vinner 3-1. Zlatan tröstmålar för Barca.


David Pattinson.

Extra: Uppmärksammad i riksmedia

Har de senaste dagarna laget ner mycket tid på en stor guide inför handbollssäsongen med tips och kommentarer kring alla elitserielag. Kul då att detta har uppmärksammats på riksnivå. Citerad och till och med nämnd vid namn på Sportbladets handbollsblogg som du kan läsa här.




Riise klättrar

Otroligt viktig seger för de rödgula mot Siena igår. Världens bästa mittback Mexés kvitterade och John-Arne fixade segern med en frispark i slutminuten. Måste börja omvärdera norrmannen nu. har alltid haft honom i facket: "Spelare som är genomusla och som jag hatar". Där har han befunnit sig tillsammans med spelare som Micke Nilsson, Anders Svensson, Johan Elmander, Marco Casetti och Jamie Carrager.

Nu har han snart kommit in i facket "Spelare som jag hatar men som man måste erkänna är ganska bra". Här finns till exempel Wayne Rooney, Steven Gerrard, Didier Drogba och Pavel Nedved (årgång 2003).

Chocken: Norgren jobbar på skandalstället

Har tidigare dömt ut O'Learys i Örebro. I morse nåddes jag av chockbeskedet att min gamla radarkompis från ÖSK tiden, Mattias "Dieselmotorn" Norgren har tagit plats bakom bardisken på skandalstället. Inte ok. Roligare då att han äntligen har hittat målformen igen då han blev matchvinnare för Rynninge i matchen mot Sunne.



Håkan levererar

Rolig reklam detta. Gissa vilken replik som kommer på slutet...



Ner i papperskorgen: 118 100 (andra gången)

Andra gången de åker ner i papperskorgen. Snart "three strikes, you're out". I dag mer välförtjänt än någonsin.

Jag ska ha tag på mobilnummret till Guifs vice ordförande. På Hitta.se finns bara ett hemnummer. Messar alltså följande:

Till 118 100:
Hej. Jag skulle vilja ha tag på mobilnummret till Rolf Brunell i Eskilstuna. Snabbt svar önskas. Tack på förhand.

Svaret kommer visserligen föredömligt snabbt. Men det här är bara för dåligt:

Från 118 100:

Rolf Brunell, telefon 016-73150 Adress:Lilla Knutstena 1, 635 20 Eskilstuna.

Jag skickar tillbaka:
Till 118 100:
Mobilnummret bad jag ju om för helvete! Hemnummret kan jag se själv på hitta.se hur enkelt som helst. Utgår från att jag inte behöver betala för det här.


Svar:
Från 118 100
Det finns inget mobilnummer registrerat på Rolf Brunell i Eskilstuna. Är du missnöjd med ditt svar så vänd dig till [email protected]. Ha en trevlig dag!


Som jag försår det får jag alltså pröjsa för en tjänst som jag inte har bett om. Genouselt. Möjligen hade jag accepterat om de skickat det andra meddelandet först och sagt att det inte finns något registrerat mobilnummer. Men att skicka hemnummer och adress är knappast svar på frågan. Ner i papperskorgen!

Grande Grosso

Italien på väg mot VM. Och vem har gett laget ledningen mot Bulgarien om inte Fabio Grosso. Fan vad stor han är!  Avgjorde ju i princip åttondel- semi- och finalen förra gången. Hyfsat stim.


Beviset: Slim-Jim och bilen

För några veckor sedan avslöjade bloggen att Slim-Jim har köpt ny bil. Många läsare har sedan dess hört av sig och ställt sig skeptiska till sanningshalten i nyheten.  Arvidsson har nu hittat beviset för att det verkligen stämmer:


Foto: Johan Arvidsson




Topplistan: Nya katten listar bästa leksakerna


I dag är det Elsie, 3 månader, som står för listan. Har blivit mycket lek i helgen och här listar hon sina favoritlekar så här långt.

1: Bollen vid klösbrädan
Har använts så flitigt att gummisnodden som håller bollen på plats har gått av tre gånger. För varje gång måste vi knyta fast den igen och snöret blir bara allt kortare.

2: Rosa fotbollen
Alltid lika roligt. Hon brukar till och med hämta den själv ibland.

3: Den egna svansen
En klassiker. Lätt att ta till i brist på annat.

4: Klösbrädan
Viktigt att hon direkt har hittat till den. Bra för klorna också.

5: Soffan
Mindre bra så klart. Men tur att soffan bara är värd ca 500 spänn. Dessutom är klorna fortfarande för små för att lämna synliga märken.

Bubblare:
Mjukishunden i gummisnodden

Ignorerar visserligen hunden men bjälran som hör till är desto mer intressant. Kan klättra på listan.



Dust in the wind

Kansas gamla klassiker "Dust in the wind" är verkligen ingen dålig låt. Will Farells tolkning från Old School har också fått starkt genomslag. Notera alla kommentarer på temat "You're my boy blue" i kommentatorsfältet på orginalversionen.


Stoppa pressarna: Sveriges startelva klar

Oj, oj, oj. Startelvan har läckt ut inför ödesmatchen mot Ungern. Här kryllar det av överraskningar och spännande uttagningar...NOT! Så äckligt fegt att spela Elmander på topp så det finns inte. När gjorde han mål senast?  Jag mår illa faktiskt. Och Holmén på vänsterkanten finns ju överhuvudtaget inte på världskartan. Men oddsen på att det skulle bli den här startelvan stod i "inget spel". Håller alla tummar för Ungern i kväll så att Lagerbäck ryker. För det gör han väl då?

Min startelva mot Ungern:

GK: Alvbåge

DL: B. Safari
DC: D. Majstorovic
DC: Mellberg
DR: M. Lustig

ML: E. Bajrami
MC: K. Källström
MC: D. Djuric
MR: R. Elm

FC: Zlatan
FC: M. Berg

Inhoppare:
S. Larsson
H. Goitom
L. Harbuzzi

På tal om startelvor, förresten.  Smaka på Argentinas mittfält och anfall som Maradona har tagit ut till Brasilienmatchen:

ML: Datolo
DM C: Mascherano
AM C: Veron (hur sort som helst att han spelat från start i Argentina 2009. Jag ryser!)
MR: Maxi Rodriquez

FC: Messi
FC:Tevez



Kvällens match

Svensk fotbolls framtid står på spel så visst kommer jag kolla på Ungern-Sverige. Men kvällens stora match är Argentina mot Brasilien. Galen match där Argentina har pressen på sig. Men med Messi, Aguero, Tevez, Lavettzi och Milito att välja på i anfallet borde det inte bli några problem. Halvstökig matchtid dock. Avspark 02.30. Men jag ger det ett försök.


Bildextra: Katten på plats

Hämtade lilla katten igår. Hon verkar trivas på i sitt nya hem. Var lite blyg först men nu känner hon sig som hemma. Vi noterar också att klösbrädan gjorde succé och den gillade hon skarpt.


Zlatan före och efter

Noterar att Zlatan har gjort en Mexés och klippt av sig håret. Vad är det egentligen som händer i fotbollsvärlden? Måste spara ut igen för helvete. Det här håller inte någonstans. Svårt att vinna mot Ungern nu.





Slutspelet nära

Spelades fotboll igår också. Andra gruppspelsmatchen i korpens cupspel. Nytt kryss blev det för Folket/Ekuriren och matchen slutade 2-2. Vi brände ett jätteläge på slutet men å andra sidan svarade vår målvakt Jesper "Zenga" Bohm för flera klassräddningar åt andra hållet.

Alla matcher i gruppen har slutat oavgjort så vi har fortfarande allt i egna händer inför avslutningsmatchen. Eftersom vi har gjort mest mål av alla borde det räcka med oavgjort för att bli ett av två lag som går vidare. Vore den största framgången för ett korplag från tidningen någonsin i så fall.

Rapport från filmkvällen

Vi valde två säkra kort till gårdagens filmkväll. Old School och Wedding craschers är två filmer som helt enkelt inte kan gå fel. Och mycket riktigt blev det också en väldigt rolig kväll.
Två klassiska repliker från kvällen:
- Mom, meatloaf! (Wedding craschers)
- You're my boy Blue! Your're my boy! (Old School)



Leffe och hans kompisar

Filmkväll stundar då David P och Jocke S kommer på besök. Nyss förstärktes uppställningen med min belgiska kompis Leffe. Han har flera andra kompisar med samma namn som också har lovat att ansluta. Kan bli en klassiker.


Bara kedjerökande galning kan rädda Roma

Gymmet och diverse ärenden på stan nyss. Kommer hem och får det här i fejset. Att Spalletti lämnar är kanske i sin ordning. Känns som att han har gjort sitt och helt tappat spelartruppen. Men Ranieri in? Och efter två ligamatcher? Varför inte byta i våras så att nye tränaren hade fått lite tid. Men Roma vore inte Roma om inte det totala kaoset inträder med jämna mellanrum. En del av charmen med klubben onekligen men nu kan det bli en riktigt jobbig säsong. Minns 2004 när laget bytte tränare fyra gånger och kontraktet säkrades i slutomgångarna.

Zeman måste in för helvete. Den tjeckiske superoffensiva tränaren tränade klubben senast 1998 och är vad jag förstår ledig efter en mindre lyckad sejour i Röda Stjärnan. Han är mest känt för att alltid ha en cigg i munnen och spela 4-3-3 (då snackar vi riktig 4-3-3 och ingen bluffvariant som egentligen är 5 mittfältare) oavsett motstånd. Han var också en av de som först trädde fram och anklagade Juventus för fusk. Snälla, ta tillbaka honom.






Topplistan: Europas bästa anfall

Ligorna är i gång och det var länge sedan vi körde en topplista på bloggen. Här kommer bästa anfallsuppsättningarna 2009-2010:

1. Barcelona:
Messi, Ibrahimovic, Henry
Kommentar: Behövs egentligen inte. Messi bäst i världen. Zlatan den mest komplette spelaren och Henry pånyttfödd. Har 100 spänn på att Zlatan gör över 20 ligamål. Bra bankränta.

2. Atletico Madrid:
Aguero, Forlan
Kommentar: Kompleterar varandra perfekt. Båda är underskattade så in i helvete. Forlan slåss om guldskon varje säsong. Och Aguero är inte långt ifrån Messi-klass.

3. Man City: Adebayor, Tevez/Santa Cruz, Robinho
Kommentar: Vinner på bredden. Även om Robinho räknas som ytter så börjar det minst en världsklassanfallare på bänken.

4. Inter:
Milito, Eto'o
Kommentar: Målmässigt kommer ingen att sakna Zlatan. Inte lika snygga mål kanske, men desto fler i stället.

5. Sampdoria:
Cassano, Pazzini
Kommentar: Cassano är så otroligt bra så det finns inte. Dominerat i säsongsupptakten och även hela förra säsongen. Pazzini har äntligen fått ut sin fulla potential dessutom. Sampdoria mot Champions League. Kom ihåg vart ni läste det först.

Bubblare:

Bayern Munchen: Klose, Gomez, Toni
Sevilla:
Fabiano, Kanouté

Inte ens nära:
Liverpool:
Torres, ?
Kommentar: Visst är Torres bra, men sen då? Riktig pajasuppsättning. Utanför topp tre den här gången. Garanterat.
Milan: Pato, Boriello
Kommentar: Kan räddas om offensive mittfältaren Ronaldinho levererar hela säsongen. Men annars ser det svagt ut. Boriello är knappt en serie A spelare. Absolut inte i ett topplag. Att dessutom Inzaghi, 57, får speltid gör att varningsklockorna ringer ännu starkare.


RSS 2.0