Ny mobil med mera

Nu har pengarna rullat. Själv innledde jag med att inkassera ny mobil genom att förlänga mitt abonemang. Kom en ny på posten och den verkar så här långt riktigt bra. Min förra införskaffades 2006 så det var på tiden att uppgradera sig.



Dessutom hämtade vi nya mattan hos Mattmannen, köpte nytt duschdraperi och korgar till badrummet samt laddade för kvällen på systemet. Dessutom hittade Carro J ett linne med den gamla hjälten Lucky Luke. Kostade en hundring. Som hittat.

Lokalpressen om finalförlusten

Förra helgens inomhusturnering har uppmärksammats i lokal media:


Radarpar

Nu när fotbollen känns totalt iskall är det skönt att drömma sig tillbaka. Tänk när Totti och Cassano hade lekstuga i Roma under första hälften av 2000-talet. Hoppas att Totti gör comeback till VM 2010 och att Cassano kommer med i truppen. Då jävlar kan det bli åka av.


Snart: Innebandy

Om en timme är det dags för innebandy på Fortet. Träningsvärken från i helgen fattar absolut ingenting.

Mattmannen pålitlig

I går kunde jag pusta ut efter att ha kollat med Mattmannen. Han haf fortfarande min beställning och den kommer på onsdag. Viktigt. Spelet i den där matchen som jag var så säker på gick också bra. Slutade 4-0 till det lag jag spelat på och jag inkasserade mitt livs enklaste tusenlapp.

AS Roma 2009/2010

Visserligen hade jag redan gett upp spel i Champions Leauge för huvudstadens lag men 4-1 mot Fiorentina är ju patetiskt dåligt. Men inte helt ologikt eftersom Fiorentina har ett mycket bättre lag. Nu måste alla sopor rensas och nytt måste in. Här är åtgärderna som måste genomföras i sommar.

Målvakter, ut:
                    Behåll:                               Köp in:
Pipolo                                 Ingen                                 Marco Amelia, Palermo
Arthur
Julio Sergio
Doni

Backar, ut:                       Behåll:                                 Köp in:
Cicinho                             Mexes                                  Kompany, Man City
Loria                                  Diamounte                         Vargas, Fiorentina
Riise                                  Juan                                    
Cassetti                            Motta
Tonetto                              Panucci

Mittfältare, ut:                  Behåll:                                Köp in:
Taddei                               De Rossi                           Hamsik, Napoli
Perrotta                             Aquilani
Menez                                Brighi
Pizarro

Anfallare, ut:                   Behåll:                                 Köp in:                     
Okaka                               Totti                                     Sergio Floccari, Atalanta
Baptista                            Vucinic                               German Denis, Napoli

På tränarbänken kastar vi ut Spalletti och slänger in Zeman igen. Tokoffensiv 4-3-3 enligt uppställningen:

GK: Amelia

DL: Vargas
DC: Mexes
DC: Kompany
DR: Motta

MC: Aquilani
MC: De Rossi
MC: Hamsik

FC: Totti
FC: Floccari
FC: Denis




Lurad av Mattmannen?

Köpte ju mattor av Mattmannen för ett par veckor sedan. Fick hem en direkt men den andra skulle han få in från en leverantör och skära till i önskat mått.
- Jag tar ditt nummer så ringer jag dig när den har kommit, sa Mattmannen då.
Detta var två veckor sedan och nu börjar jag bli smått orolig eftersom jag redan har betalt pengar till honom. Självklart kontant eftersom han inte tar kort. Ska konfrontera honom på måndag. Fortsättning följer.

Finalfiasko

Cup i dag på Årbyskolan. Vi kom till start med ett starkt lag och inledde med två övertygande segrar. Svesses nya skor för 800 kronor lämnade inget i övrigt att önska och han stänkte dit tre mål, varav ett tillhör klassen drömmål. Vårt mål vaktades av nöjeskrönikören Jesper Bohm som storspelade tillsammans med Stenbäck som libero.

I finalen gick det dock åt helvete. Nämner inga siffror här men enligt Arvidsson var det de största förlustsiffrorna i hans liv. Kan vara så för mig också när jag tänker efter. Själv var jag urusel. Noll mål och orkade heller ingenting. Den här Totti-bindeln som jag spelade med fattar ingenting:



Och här är laget som var glada trots den tunga finalförlusten:


Övre raden från väster: Toni, Simpa, Arvid, Svesse. Nedre raden från vänster:
Jag, Stenbäck, Fisken. Halvliggande: Jeppe B

 

Bildextra: Harrys 10 år senare

1999 gick vi ut nian. Tio år senare small det på Harrys i Örebro. Stora profiler. Här är klassfotot:


Spelhjälp från 118 100

I helgen är det bjudodds på en match i Söderettan. Ett spelbolag erbjuder 1,65 gånger pengarna för en etta i den aktuella matchen. Funderar på att gå in tungt. Frågan är bara hur tungt. Jag beslöt mig för att fråga mina komisar från 118 00 och skickade följande:

Till: 118 100
Hej! Jag är 93 procent säker på ett resultat i en fotbollsmatch i helgen. Oddset jag får är 1,65 gånger pengarna. Hur mycket är vettigt att satsa på matchen? Jag är sambo och har jobb med normal inkomst.


Inom fem minuter kom svaret:
Från 118 100
Vi tycker att du ska satsa så mycket pengar som du vill, men som du klarar av att förlora. Låt säga att du har 10 000 kronor och 9000 kommer att behövas i månaden, då kanske 1000 kronor är lagom. Vi ber er dock att spela med måtta och, som sagt endast satsa så mycket som du har råd att förlora. Lycka till!

Problemet här är begreppet "pengar som kommer att behövas i månaden". Hur ska man räkna då? Enbart hyra och räkningar? Mat och hyra? Kläder? Existensminimum? Jag klurar på det under morgondagen.

Klassiska fotbollsanekdoter: Mazdak tackar för sig

En spelare, vi kan kalla honom Mazdak, var en stor tekniker och en ÖSK:are in i själen som vid det här laget hade gjort säkert tio raka säsonger i klubben. Men en säsong (tror det var år 2000) hamnade han på bänken i b-laget. Han fick knappt hoppa in på hela våren bestämde att det fick vara nog. Jag, Mattias Norgren och Jasmin åkte med honom i bilen på väg till en match. Mazdak säger:
- Om jag inte får starta i dag kommer jag att sluta efter den här matchen.
Fem minuter senare är laguppställningen uppläst och Mazdak placerad på bänken i vanlig ordning. Efter matchen (han fick hoppa in typ tre minuter) är det spännd stämning i bilen. Framförallt undrar jag och Norgren hur mycket allvar som låg i hans löfte innan matchen. Det var inget som diskuterades på hela hemresan men när han droppade av oss vid Vallens gatukök behövde vi inte undra längre. Mazdak:
- Hej då grabbar. Vi kanske ses på stan någon gång.
Sedan dess gjorde han inte en enda träning till och vi såg honom bara just när vi sprang på honom på stan. Skön lirare som aggerade väldigt rakryggat. Respekt!

Tusen spänn för youtube-klipp

Bäst av fem matcher, fem set till 21 var förutsättningarna inför morgonens pingis. Tollén höll för favorittrycket så här långt och tog ledningen med 2-1 i matcher mot Svensson. Eftersnacket handlade om en bollduell som höll absolut världsklass. Att ens försöka beskriva den i ord är omöjligt. Vi diskuterade hur mycket man skulle kunna betala för att   få den bollen på youtube-klipp. Kom fram till att allt under tusenlappen skulle vara taget direkt.


Oddsen inför morgondagen

I morgon är det returmatch i pingis mellan Rios pappa och Tollén. Sist det begav sig var oddsen följande:

Tollén 1,30
Svensson 5,0

Den gången blev det också mycket riktigt seger till förhandsfavoriten men först efter att ha räddat fyra matchbollar med en fruktad specialsserve. Nu är förutsättningarna annorlunda. Man måsta kasta upp bollen tydligt i luften och då blir specialserven otillåten. Det innebär att oddssättarna måste tänka om. Så här ser det ut inför morgondagnes match i Munktellarenan:

Tollén 1,60
Svensson 3,2

Något jämnare alltså men fortfarande favoritbörda på undertecknad. Läsare av den här bloggen kommer naturligtvis inte att missa hur matchen slutar.

Fotbollsbilagan uppmärksammad

Redigerade ju fotbollsbilagan under påskhelgen. Nu har en av sidorna uppmärksammats i Sveriges största sportblogg.
Stort! Samtdigt noterar vi också vår sportchef  Rolf "Gudfadern" Andersson kör stenhårda stilen med skinnpajen på i sin nya byline-bild.


Tillbaka

Intensiv helg med kassåterträff och födelsedagsfirande i Örebro. Men nu är jag tillbaka och en ny arbetsvecka har redan börjat. Årerkommer längre fram.
 

Labinot och Agon

Underbara lirare. Labinot Harbuzi och Agon Mehmeti. Proffs inom kort. När Rolle N tar över efter Lagerbäck (vilket lär ske efter VM-kvalet) kan de bli landslagsspelare också.

Drömtennis

Två timmar i Hobbyhallen nyss. Svensson mot Tollén i vanlig ordning. Svesse spelade som Kurirens tennisorakel Janne Strömberg. Själv valde jag att vara Oscar Strandberg som är frilansmedarbetare på samma tidning. Vet inte om det var det som stärkte mig, men jag spelade i alla fall mitt livt tennis. Pressade Svensson/Strömberg i tre av seten och tog ett till tie-break. Men som vanligt räckte det inte till.

Moget...

Djurgården har problem. Men Jan Tauer håller humöret uppe och driver med målvakten Pa Dembo Touray. Bra nivå på humorn. Inget barnsligt alls...

Fast helt tråkigt är det ju inte.


Bildextra: Här bryter han sitt löfte

Många trodde att jag på grund av det här löftet missade kvällens Champions League. Men så blev det inte. Började kolla på matchen Chelsea-Liverpool i samband med middagen och det var bara att sitta kvar framför tv:n i 90 minuter plus tillägg. Riktigt skaplig match faktiskt.


Champions League-kväll trots allt.

Övertid

10 timmars övertid under påskhelgen. Har hållit på med ett sidoprojekt som jag tyvärr inte kan kommentara närmare då jag vet att flera på konkurrenten följer den här bloggen. Men nu börjar det bli klart i alla fall.

För att vara Sveriges sämsta tippare var jag också ovanligt nära att få in min trippel igår. Visserligen gick Gais helt åt helvete men två av tre är minst en match bättre än vad jag brukar få när jag tippar. Och min starka feeling för AIK stämde ju.

Dagens tips

Comeback på spelfronten i dag. Följande lapp inlämnad:

Gais-Helsingborg 1
Malmö- Örgryte 1
Kalmar-AIK 2

Totalt 14 gånger pengarna på min 50 lapp. Har superfeeling för AIK.

Matlagning för nybörjare: Halloumi-sallad

Läsarstorm då många har tjatat om att få se Halloumi-salladen i den här kategorin. Orkar inte stå emot längre. Här är den:

Du behöver (recept för två personer):
2 apelsiner
2 avovado
1 Halloumi-ost
1 gurka
1 Halloumi-ost
Matvete
Någon form av sallad



Värt att notera här är att det svåraste är att välja rätt avocado. Den får inte vara för hård och inte heller för mjuk. Välj med omsorg.


Steg ett:
Koka upp matvete enligt anvisningarna på förpackningen. Svag värme med lock är det som gäller.



Steg två:
Skär upp apelsin, gurka och osten i lagon stora bitar.
    

Steg tre:
Tillsätt matveten (som vid det här laget har hunnit koka färdigt).


Steg fyra:
Toppa med salladen (jag valde i det här fallet bladspenat, det går lika bra). Klart!


Väldigt enkel och nyttig rätt. För den lite mer avancerade går det utmärkt att steka halloumiosten i stekpanna.


Inkommande SMS

Utgång igår. Ett SMS i inkorgen när jag vaknar:

Från Arvidsson
Tid: 04.10


=D


Ner i papperskorgen: AS Roma

Uselt jävla fotbollslag. Ingen Champions League nästa säsong. Två klasspelare i truppen: Mexes och De Rossi. Resten är totalt pissdåliga. Dags för Totti att sluta nu.

Klassiska fotbollsanekdoter: "Två mörka skuggor"

Ny kategori då j.tollen.blogg.se presenterar "Klassiska fotbollsanekdoter". Efter en barndom, ungdom och tidigt vuxenliv i ett fotbollslag hinner man uppleva ett och annat. De mest minnesvärda ögonblicken presenteras alltså under denna kategori.

Först ut är Daniels S mystiska försvinnande och hans odödliga bortförklaring.

Daniel S var en stor bolltrollare och en riktigt skön lirare. Minst lika oberäknelig som han var på planen var han också utanför den. 1998 spelade vi cup på Gotland och en natt kom Daniel S inte hem till skolsalen där vi sov förrän 05.00 på morgonen. Alla undrade så klart vart han hade varit. Ingen vet var han verkligen var men hans egen förklaring glömmer vi aldrig:
- Jag vaknade nyss upp i en buske och kommer inte ihåg någonting. Det sista jag minns var att jag såg två mörka skuggor. Sedan blev allt svart. 

Extra: Mattmannen i tidningen

Nyss listade jag som bekant nu mina favoritställen i stan. Femma på listan var min och Knivens stora favorit "Mattmannen". Vad ser vi när vi slår upp tidningen i morse om inte Mattmannen själv i dagens fråga. Jag och Kniven i total exstas. Ska in och handla ett par mattor av honom i dag faktiskt. Det är han värd.


Dagens fråga med Mattmannen.

Klart i dag: Folket-lag i inomhuscup

Den 25 april är det inomhus cup på Årbyskolan. Nu är det klart att Folket ställer upp med ett lag för att försöka försvara sin tredjeplats från förra upplagan av cupen.

Lutar åt två fyror enligt formationen 1-2-1. Förstafyran blir denna om inget oförutsett inträffar:

Målvakt:  Jesper Bom, (nöjeskrönikör med Zenga som stor förebild)

Back: Lasse Stenbäck, (många säsonger i allsvenskan för Djurgården och Hammarby. Tre U-landskamper för Sverige och snuddande nära en plats i VM-truppen 1974)

Högerytter: Tobbe D (sport-praktikant och bror till Markus som tillhört Helsingborgs a-trupp.
Vänsterytter: Johan T (trefalldig mästare i Korpen Örebro, skyttekung år 2006 med åtta mål).

Striker: Mats Svensson (måltjuv av klassiskt snitt. Stänkte in mål i divsion 4 för bara ett par år sedan).

I andrauppställningen finns namn som Kim och Kajsa från annons, Lars "Toni" Nordin från allmänredigeringen, travexpert Kniven (som alltid spelar med Veron-tejpen runt knät) och Fisken som är en pålitlig målskytt. Känns som ett riktigt starkt lag.

Marta i Flens IF?

Het debatt på lunchen i dag. Ämnet var helt enkelt om Marta skulle platsa i Flens IF (division fyra, herrar) eller inte. Jag (som av egen erfarenhet vet att teknik inte betyder ett piss i svensk fotboll) menar att hon inte skulle platsa. Backarna skulle plocka ner henne hur lätt som helst även hon så klart har bättre teknik.

Mats svammlade om att hon skulle göra 15 mål på en säsong. Kniven gick ett steg längre och trodde till och med att hon skulle tillföra mycket som inhoppare för City i division två. Gudfadern och praktikant-Tobbe var sansade och tvivlade på att hon skulle ta en plats i division fyra.

I kväll: Ingen fotboll

Jobbar kväll hela veckan med redigering. Nu innefattar det dessutom att göra resultatbörsen. Tur då att det inte är någon rolig fotboll på tv av vikt som jag missar. Champions Leage kan som bekant dra åt helvete. Tänkter inte kolla en minut och kunde inte brytt mig mindre hur det slutar.

Topplistan: Stamställen i E-tuna

Här är ställena som jag helst besöker och som förtjänar att lyftas fram lite extra:

1. Rixvideo
Perfekt utbud och bra priser. Bästa videobutiken jag sett.

2. Parmesanos pasta
Får oförtjänt dåligt rykte av många. Själv är jag där minst en gång i veckan. Oftast fler. Pastabuffé för 45 spänn. 40 att ta med. Halva priset jämfört med Delin i Örebro. Och då är det godare här.

3. Italienska kaffestället på Fristadstorget
Stans godaste kaffe till helt ok pris. Perfekt läge också.

4. Atena grekisk restaurang
Tre grillspett med tillbehör och dryck för 75 spänn. Akropolis, Fortet och alla andra lunchställen fattar absolut ingenting.

5. Outlet- mattor

Här huserar Mattmannen. Stor profil. Tar för övrigt bara kontanter. Har redan handlat två mattor hos honom. Fler lär det bli.

Bubblare:
Nära och kära
Fin butik som säljer leksaker i trä och tyg. Köpte bland annat ett par tofflor till det senaste tillskottet i familjen Svensson. Fanns hur mycket som helst att välja på.

Café Sylvia
Stand-up kvällarna här är högtidsstunder. Dessutom fint beläget vid ån och nära bostaden.

Bildextra: Hybris på Sundbyholm

 Inledde med en klockren vinst i lopp ett och fick också in en fin i lopp åtta. En oturlig strykning i lopp fem och en diskvalificering (stavning?) i lopp två gjorde att spelet blev lidande. Låg ändå ca 50 kronor plus inför sista loppet när hybrisen slog till. Gick in med 200 felplacerade kronor och facit blev därmed 150 back. Men det var en fin dag på travbanan i strålande vårsol.


Blev övermodig.


7000 på plats.


Mäktiga djur.

Snart: Trav

Stortävling på Sundbyholmstravet imorgon. Jag och Carro J på plats. Hon har precis fixat fribiljett och är superladdad. Dessutom har Kniven bidragit med vinnartipsen på en handskriven lapp med detaljerade instruktioner för hur spelen ska läggas. Ska gå in tungt tror jag. Kan inte gå fel.

 

Nya skor

Senast jag köpte nya skor för privat vardagsbruk (alltså ej idrottande) visade almanackan år 2007. Kunde därför med gott samvete unna mig de här skönheterna. Pris: 900 kronor.


Extra: ÖSK-special inför premiären

Många läsare har efterfrågat några rader om Örebro SK inför fotbollsallsvenskan som snart bara är timmar bort. Vi kör:

Nyckelspelare: Magnus Kihlberg. Hur nyttig som helst och fortfarande en klasspelare trots sin ålder. Borde, precis som flera andra har påpekat, vara lagkapten i varje match.

Andra starka kort:
Nordin G, Kim Olsen, Bassombeng, Porokara, Alvbåge.

Tveksam till:
Näfver (hur ser hans målsnitt ut egentligen? Ett mål var 100:e match typ).
Nordback (gillar helt enkelt inte spelartypen. Det räcker gott med Kihlberg)

Joker:
Emra så klart. Helskön lirare. Hoppas han lyckas.

Mest överskattad: Förutom Nordback är det Patrik Anttonen. Årets största skratt fick jag när han togs ut till landslaget,

Spontan kommentar till truppen:
Bästa och framförallt roligaste ÖSK-truppen på minst 15 år. Nu finns profiler som sticker ut  både på och utanför planen. Dessutom är allsvenskan tokjämn och bara Elfsborg ser lite för starka ut.

Tips: Tror att det kan räcka till topp fyra. Synd bara att jag är världens sämsta tippare och därmed sabbar ÖSK:s förhoppningar om att infria målsättningen.


Nyckelspelare.

Filmsamlingen: Boxarna

Boxarna är som bekant en viktig del av varje DVD-samling. När vi nu hunnit beta av alla filmer i bokstavsordning återstår bara boxarna med tv-serier. Här kommer de:

Simpsons, säsong 1-10

Kommentar: Har tröttnat lite på det nu men Simpsons håller ju alltid. Finns en säsong 11 ute också tror jag men den har jag inte hunnit köpa ännu.

Seinfeld, säsong 1-9
Kommentar: När jag bodde hemma hos föräldrarna spelade jag in avsnitten från tv på vhs. När boxarna började släppas köpte jag självklart alla så fort de kom ut i handeln. Det är alltså olika boxar och inte fuskvarianten när man får alla samlade på en gång.

Family Guy, säsong 1, 2 och 6

Kommentar: Går ett steg längre utan att ta hänsn till att vara politiskt korrekta. Får Simpsons att verka ruskigt lamt i jämförelse. Har samlat boxarna sporadiskt. Några på import.

Lucky Luke, alla tre boxarna
Kommentar: Ingen filmsamling är kompeltt utan dessa. Fan vad klassiska de är. Dessvärre är några av avsnitten med "fel" röster, dvs. inte de som man är van vid från barndomen. Ändå mäktiga.

Tintin, samlarbox
Kommentar: Det enskillt dyraste insalget i hela samlingen. En metallbox på typ 8 disc som innehåller samtliga avsnitt av Tintin. Tror jag betalade över 800 spänn men det är den absolut värd.

Monthy pytons flying circus
Kommentar: En box med det bästa från tv-serien. Mycket ojämnt men de bästa sketcherna är ju tidlösa mästerverk.

Pang i bygget

Kommentar: Något överskaddad men fick den superbilligt på Åhlensrea.

The Wire, säsong 1

Kommentar: Här finns att bygga på. Nästa projekt är att mosa uppföljarna.

RSS 2.0