Underbar låt, underbar film

För inte alltför länge sedan såg jag Donnie Darko för första gången i mitt liv. Djupsinnig och närmast filosofisk film utan att, som många andra i genern, bli överpretantiös och överdrivet svår.
Bästa scenen är när Donnie och kaninen sitter på bion:
- Why do you wear that stupid rabbitmask?, frågar Donnie.
- Why do you wear that stupid humanmask?, svarar kaninen.
Mäktigt!

Och bäst av allt är ju låten Mad World som dessutom passar som handen i handsken till filmen. Här ett smakprov av båda:



Gigantiskt mattinköp - kontant (!)

Viktigt förbätting av lägenheten i dag. Två nya mattor injobbade. Köpta hos outlet-affären som i princip ligger vägg i vägg med jobbet. 1100 kr för båda känns som ett bra pris. Största chocken kom när  jag var framme i kassan och skulle betala. Det  visar sig nämligen att killen inte tar kort. Jag repeterar: Han tar inte kort!
Vi snackar alltså om en affär där snittkunden sällan handlar för under 1000 lappen. Bara för mig och alla andra som handlar där att prommenera bort till bankomaten, ta ut ett par femhudralappar och gå och pröjsa.


En av två förstärkningar till uppställningen på Stenkvistavägen.

Drömmålet som tystade Assahallen

Två timmar fotboll i förmiddags. Precis som alla andra lördagar. Mest noterbart är att undertecknad svarade för ett mål som är topp fem av alla mål jag gjort i hela mitt liv. Bryter ett anfall vid eget straffområde, dribblar en gubbe, ser att målvakten är långt ute och chippar bollen i nättaket från halva plan. Påminnde faktiskt inte så lite om det här målet.

Just nu: Fruktsallad

Klockan har passerat 22. Jag och Johansson äter fruktsallad och glass. Inga konstigheter. Dessutom tre tvättmaskiner igång. En helt vanlig fredagkväll med andra ord.



Snart Nadal-klass

Pumpade nyss på gymmet  för tredje gången den här veckan. Tänkte fortsätta i samma stil fram till sommaren, dvs. minst tre gånger i veckan. Någon gång i mitten av juli räknar jag med att passera den här killen när det gäller storleken på överarmarna.


Lägesrapport: CM 01-02

Många läsare har hört av sig och vill veta hur det går med det CM-spelet som jag berättade om här. Precis som vanligt tillmötesgår vi alltid våra läsare här på bloggen. Här kommer därför en lägesrapport.

Första säsongen var inga konstigheter. Jag vann ligan med bred marginal före närmaste konkurrent som var Lazio. Montella blev  skyttekung i serie A med 22 mål.

Till den andra säsongen var det dags för generationsväxling. Jag skickade iväg Emerson till Liverpool för £14m och Cafu till Deportivo för £11m. Även Antonioli i målet började bli för gammal och Antonio Carlos behövde nya utmaningar och ville bli uppsatt på transferlistan. Med andra ord en hel del luckor som måste fyllas och så här handlade jag inför den andra säsongen.

Transfers in season 2002/2003:
Stipe Pletikosa, Hajduk, £4m
Mancini, Atletico Mineiro, £6m
Maurizo Lanzaro, Palermo, £1m
Jean-Alain Boumsong, Auxerre, £7m
Cris, Cruzeiro, £7,5m

Mancini (som för övrigt heter Mancine i spelet) ersatte Cafu rakt av. Precis som han gjorde i verkligheten alltså. Pletikosa har gjort succé i målet och snittade 7,5 i betyg under säsongen. Totti fortsätter dominera i sin fria roll och vann assistligan i serie A både första och andra säsongen (13 respektive 14 assist). Men jag hade problem med att hitta en ersättare till Emerson på mitten. Aquilani fick chansen men tog den inte och det gjorde att jag slutade tvåa i ilgan efter Milan.

Inför den tredje säsongen sålde jag Batistuta till Perugia för £7,5m. Bra betalt för en 34-åring även om han fortfarande var riktigt bra.

Transfers in season 2003/2004:
Luca Toni, Brescia, £13m p/x
Assane N'Diaye, Shakhtar, £1,4m
Labinot Harbuzi, Malmö FF, bos
Anderson Polga, Gremio, £1,4

Toni var den självklara ersättaren för Batistuta även om det blev en dyr affär. Förutom 13 miljoner kontant fick jag slänga med Leandro Cufré i en bytesffär. Toni hade gjort 21 mål för Brescia säsongen innan och har inte gjort någon besviken i Roma heller. 13 mål, 5 assist och snittbetyg på 8.0 efter 24 spelade matcher. Harbuzi är stor talang men för tidigt att släppa fram ännu. Polga och N'Diaye skulle lösa mittfältskrisen men det är bara N'Diaye som har lyckats. Efter 17 ligaomgångar ligger jag delad 4:a. Fem poäng efter ledande Milan. Där är vi nu.

Laget (5-3-2 attacking):


GK: Pletikosa

DC: Cris
DC: Mexes
DC: Boumsong

DML: Candela
DMR: Mancini

MC: Aquilani
MC: N'Diaye

AMC: Totti (kapten och fri roll)

FC: Montella
FC: Toni


Han är tillbaka

Il nostro Capitano, il simbolo de Roma, il Gladiatore giallorosso, Il bimbo d'oro. Vi snackar så klart Francesco Totti!
Han spelar igen och han gör mål igen. Fan vad stor han är!


Världens bästa är tillbaka.

Snabbaste Örebrobesöket genom tiderna

Örebro tur och retur på under tre timmar nyss. Anledingen till den rekordsnabba resan var att lämna en resväska till den här killen:


OBS! Bilden är ett montage.                                       

När det var avklarat hann vi också med att äta på smått klassiska Rosalises Deli. Det första jag noterade var att ljudet från Gudfadernfilmen spelades i badrummet. Stort!

Det andra jag noterade var att man fick betala 90 spänn för en pasta Bolognese. Inte lika kul. De förnekar sig inte när det gäller att ta betalt för en enkel pastarätt. Dessutom har jag inte glömt den gången då vi skulle betala kontant och saknade en krona. Hon i kassan lät oss inte slippa undan och efter ett par minuter fick en kille bakom oss gå in och lägga en krona åt oss. Som ni förstår var det nära att Delin hamnade i papperskorgen nu. Men de klarade sig med ett nödrop den här gången.

Glasögon för Federer

Något av ett aniklimax när Federer fullständigt mosade Del Potro i kvartsfinalen. Nu ger jag mig fan på att Federer vinner hela skiten, och är så där omännsligt bra så att det inte ens blir roligt. Men han är inte perfekt trots allt. Tidigare i turneringen utmanade han ett domslut och tog till hawk-eye  då han bedömde att bollen var på linjen. Det var den inte:




På något sätt känns det skönt att även Federer kan vara totalt ute och cykla ibland. Började ju annars misstänka att killen är en utomjording. Denna anekdot och mycket mer läsvärt om turneringen finns på den briljanta tennisbloggen Gul instinkt.

Skräll...

Henke högaktuell för vårens VM-kvalmatch mot Portugal enligt vår käre förbundskapten. Förvånad någon? inte jag i alla fall. Spelar ingen roll att killen har lirat innebandy i tre månader och är 45 år gammal. Och att han hamnar på bänken finns inte heller på världskartan. Här snackar vi startelva och kaptensbindel. Helt otrolligt! Under nuvarande förbundsledning kommer jag alltid hoppas att Sverige missar VM.

Oväntat fynd i köksskåpet

Hittade nedanstående objek i köksskåpet. Mycket oväntat av tre anledningar:
Jag äter sällan kött.
Jag lagar det ännu mer sällan hemma.
Om jag skulle göra det är jag defenitivt inte på den nivån att jag använder buljong.

Förklaringen är naturligtvis att den är kvar här sedan jag fick besök av den magiska trion för någon månad sen och Isak bjöd på gott kött. Men för ett tag rådde total förvirring. Precis som när jag hittade pepparrotsvisp i min förra lägenhet. Även då var förklaringen så klart att en kompis hade gästspelat i köket.


Ner i papperskorgen: SF:s bioutbud

Uppsala tur och retur i helgen. Efter en restaurangmiddag under lördagen var tanken att jag och Carro J skulle gå på bio. Men vad är det för utbud som finns då? Knappt en enda film som man skulle se om det var gratis. Än mindre betala uppåt hundringen för att se. Katastrof!


Smeknamnen som förgyller E-tunas sportvärld

Jag är medveten om att detta ämne har behandlats tidigare av flera stora bloggprofiler men jag måste ändå haka på. Det handlar alltså om smeknamnen inom Eskilstunas sportvärd. Alla har nämligen smeknamn här. Ingen, och då menar jag ingen, kallas vid sitt riktiga namn eller ens efternamn. Många kreativa lösningar som det tar ett tag att lära sig. Här följer en snabbgudie:

På Folkets sportredaktion jobbar:
Gudfadern (sportchef)
För att han håller ett vakande öga och styr verksamheten antar jag.

Fisken
Förklaring okänd.

Kniven
Förklaring för lång för att skriva här.


Svesse
Heter Svensson.

Totti (jag)
För Roma-passionen och håret skulle jag tro.

Skåningen (vikarie)
Kommer från Skåne och pratar grov skånska.

Professorn (frilansare)
Vet allt om all sport.

Experten (frilansare)
Vet allt om lokal fotboll.

På Kurirens sportredaktion jobbar:

PG (sportchef)
Initialerna.

Kilas

Heter Kilström.

Lilla pojken
Blev kallad "lilla pojken" vid 28 års ålder av en annan stor sportprofil ur den äldre generationen.

Cobra
Vet ej varför.

Marmeladen
Heter Mareleid

Gangstern
På grund av sin förmåga att "gangstra" ihop nyheter, dvs. konstruera nyheter som inte finns.

Övriga lokala sportprofiler i urval:

Pappa Island (för att han är pappa och kommer från Island antar jag)
Matlådan (enligt ryktet äter han alltid ur matlåda)
Farbrorn (ser ut att vara 20 år äldre än vad han egentligen är)
Bananen (förnamnet är identiskt med ett känt bananmärke)
Kuken (vet ej, vill inte veta)
Pojken i kepsen (bär alltid keps, senast igår då det var 6 minusgrader ute)
Lädret (bror till Kniven i övrig för lång historia)
Judas (flyttade från en av stadens klubbar)

Bara i Eskilstuna...

Byline-jakt

Dagjobb på programet denna fredag. Tog en paus i förmiddags för innebandy (som vi för övrigt inte kommer att behandla mer här) och nu närmar dagen sig sitt slut. Hittills fyra bylines. Personlig målsättningen under ett dagpass är alltid fem bylines. Håller på att jaga på en grej nu. Kan nog bli fem till slut.

Senare: Middag och vitt vin hemma hos familjen Arvidsson i Slagsta. Trevligt.

Officiellt: Tollén klar för Östermalms IS

I dag blev det klart. Direkt efter webbkursen i Stockholm bar det av till upptaktsträff med Östermalms IS. Där skrev jag på för kommande säsong. Några intressanta reflektioner från upptaktsträffen:

  • Det första man ser när man kommer in i lokalen är ett stor biljardbord modell de Luxe.
  • Fem minuter in i mötet lovar ordföranden att bjuda på en kryssning för 15000 kronor samt ett träningsläger i Holland om vi vinner serien.  
  • Många spelare klagade över att träningsoverallerna var för gamla. Ordföranden tittade i en katalog och bestämde på plats att nya skulle köpas in. Nu ska vi bara pröva ut rätt storlek. 
Klubben är världens rikaste division sju-klubb och har bland annat sålt den gamla klubblokalen och en egenbyggd inomhushall för miljonbelopp. På lördag är det träning. Självklart inomhus. Självklart är det bara tvåmålsspel hela träningen. Självklart kör alla utan benskydd.

 

Nu: Webbkurs i Stockholm

Webbpubliceringskurs i Stockholm. Uppe 06.00 imorse. Inga konstigheter. Bara att mosa. 

Dagen då fotbollen räddades

Förresten, att Kaka stannar i Milan kan vara detta årtiondes viktigaste beslut. Hade han gått till en pajasklubb som Man City vid 27-års ålder hade det varit det slutgiltiga beviset för att allt går att köpa för pengar. I och med hans långfinger till premier league räddades min tro på fotbollen för ett tag framöver. Nu ryktas det visserligen om De Rossi men det är för dumt för att ens ta på allvar.

Och City behöver ju inte vara ledsna. De har ju världens bästa manager i Mark Hughes och dessutom värvat världsspelare som Wayne Bridge och Craig Bellamy...
Arabshejkerna kan ta med sig sina pengar ner i andraligan. Där lär de behövas.

Zlatan och plattången

Zlatan hyllades som sig bör i Italien där de till skillnad från exempelvis Sverige vet att uppskatta verkligt stora idrottsmän. Inget konstigt med det, men mest anmärkningsvärt är ju frillan han har på galan. Plattången framme, sedan bara att köra. Behöver inte vara svårare än så.


Frillan som dominerade fotbollsgalan.

Drömde om Norgren- igen

För någon månad sedan listade jag mina konstigaste idrottsdrömmar. I en av drömmarna där förekom Mattias Norgren. Natten till i dag hände det igen. Den här gången drömde jag att Norgren hoppade in för ÖSK på Behrn Arena. Han sköt ett skott som målvakten räddade  men en annan i laget gjorde mål på returen. Normal dröm.

På tal om Norgren säger säkra källor till jtollen.blogg.se att han är klar för spel i Rynninge IK. Han lämnar därmed Forward i division ett men nobbar AC Testaccio som försökt värva anfallaren under tre års tid.


Nobbar Testaccio och går till Rynninge.        ARKIVFOTO: Patrik Lindsten

Spelfiaskot fortsätter

Hade ju Nalbandian som favorit till slutsegern i Australian open. Då åker killen ut i andra omgången mot en hel okänd asiatisk spelare. Spelförbannelsen håller i sig, även i tennis. Nu hoppas vi på Juan Martin Del Potro.

Filmsamlingen: O-P

Once upon a time in America
Once upon a time in the west
Ocean's eleven
Old School

Primal fear
Pshycho
Pulp fiction

Kommentar: 
Jag har  många bra filmer men bara en kan vara bäst. Den finns i den här kategori och heter Once upon a time in the west. Sergio Leones fulländade mästerverk slår ut allt. Filmaffischen pryder mitt vardagsrum och den positionen får man inte hur lätt som helst.  I övrigt måste också Primal Fear nämnas. Tillsammans med I sanningens tjänst (se kategori I-J) delar den på priset för mest oväntade slut.


Bäst helt enkelt.

Idrottsgala och mer

Gårdagskvällen i korthet:
- Sverige-Spanien i handbolls-VM, lax-pasta och Lokavatten på O'Learys (i Eskisltuna, inte Örebro för den bojkottar jag som bekant).
- Idrottsgalan hemma hos Hugo. Den var som vanligt bland det mest underhållande man kan se på tv...not! Och att Svenska folket inte röstar fram Zlatan ens bland topp fem till Jerringpriset gör ju inte precis saken bättre. Galans enda behållning var Björn Rahnelid. Han är kung.

TV-krisen löst

Viktigt samtal med Comhem nyss. Jag förklarade helt enkelt att jag hade varit dum nog att inte välja Eurosport i mitt kanalutbud och nu gick misste om ett av årets bästa idrottsevenemang. Killen i supporten förstod och bytte direkt. Normalt kan bytena bara ske vid månadsskiftet men han kunde göra ett undantag den här gången. Inom en timma har jag Eurosport här. Detta på bekostnad av TV4 komedi. Kostnad för bytet: 15 kronor.

Svensson-Tollén 2-0 (6-3, 6-3)

Hade alltså vissa förhoppningar om att knipa set den här gången. Men uruslet servande samtidigt som Svesse hela tiden hade en växel till att lägga i gjorde att det slutade som vanligt. Nästa gång, då jävlar!

Triss i ess

Inlånade godbitar från Svensson. Nu har jag så att jag klarar mig ett tag.


TV-skandalen som skakar Stenkvistavägen

Nämnde ju precis tennisfesten som kommer att pågå de närmaste veckorna. Nyss blev jag alldeles stel i kroppen av fasa och kände kallsvetten komma rinnande. Jag har för helvete inte Eurosport här. Uselt! Ska nu ringa min tv-leverantör det första jag gör imorgonbitti. Detta måste åtgärdas.

På tal om tennis är den ny match mot Svensson imorgon. Klockan 11.00 smäller det på bana 2 i Hobbyhallen. Denna gång har jag mitt riktiga racket. Blir svårt ändå men chansen finns att kunna plocka set i alla fall.


Nalbandian- som vanligt

Australian open är igång. Ett av de allra roligaste idrottsevenemangen på året. Hoppas som alltid på min stora favorit David Nalbandian. Bet365 erbjuder 19 gånger pengarna på honom som vinnare. Det är taget.


Vi håller på dig, David.

Baptista

Ont i huvudet, trött och sliten på jobbet. Kastar ett öga på Torino-Roma. I den 91:a minuten får jag se ett av de snyggaste mål jag någonsin sett. Bara att gratulera alla som såg det. Och beklaga alla som inte gjorde det.

Den gångna veckan i siffror

Antal arbetsdagar: 7
Lagade måltider i hemmet: 0
Mexicanapasta från Parmesanos: 3
Koppar kaffe: 14
Gympass: 2
Firmafester: 1

Det låga antalet av lagade måltider i hemmet förvånar kanske många med tanke på förra veckans succé på matlagningsfronten. Inte minst förvånar det mig själv. Dåligt! Kaffe har jag strävat efter att hålla kring en kopp om dagen. Har kommit en bit på vägen eftersom jag bara dricker vid ett tillfälle per dag. Dock blir det allt som oftast påtår. Jobbar på det.



Topplistan: Världens mest överskattade spelare

En del spelare får alltid spela i de stora sammanhangen och har ett ryckte som inte riktigt stämmer överens med verkligheten. De fem mest överskattade är:

1. Anders Svensson
Långsam, knubbig och mentalt svag. Stor humor när han ville flytta till Saudi-Arabien med motiveringen att det "inte går att tjäna pengar i allsvenskan". Killen ska ju för helvete vara glad att han har tjänat en enda krona på fotbollen. En hyfsad allsvensk spelare men knappast någon som förtjänar att  figurera i varje landslagstrupp under tio års tid.



2. Cicinho
Roma, Real Madrid och brasiliens a-landslag på CV:t. Då är han sämre defensivt än vad jag är och har inte bidragit med mycket annat heller. Otroligt!



3. Victor Valdes
Barcelona är Europas bästa lag just nu. Men Valdes kastar för fan in bollarna. Känns som han favoriseras ganska kraftigt för att han är egen produkt. Ett lag av Barcas kaliber borde verkligen ha en bättre målvakt.


4. John-Arne Riise

Satan vad dålig den här killen är. Dessutom verkar han inte precis vara den vassaste kniven i lådan utanför planen heller. Roma vill sälja men ingen verkar nappa. Konstigt...




5. Henrik Larsson

Alla i Sverige verkas besatta av honom. Jag fattar inte varför. Han har två usla mästerskap (EM-08 och VM-06) bakom sig och har ärligt talat inte bevisat så mycket i Europa heller. Jag kan ge honom att han är stor i Celtic och var väldigt bra där. Men att göra mål i Skottland är inte svårt. Speciellt inte när du spelar från start i ligans överlägset bästa lag som vinner varje match med minst 3-4 mål. I Barcelona var han aldrig nära att ta en plats och i United hade han ett målsnitt per spelad minut som var sämre än både Ryan Giggs och Sun-Ji Parks. Bra i allsvenskan: Ja. Europeisk toppklass: Absolut inte.



Bubblare:
Wayne Rooney
Dirk Kuiyt
Marcelo
Fredrik Ljungberg

Räddad av ormsalva

Efter förluster i det inledanda matcherna var vi på väg mot superfiasko i dagens innebandy. Sportens lag (representerat av mig, skåningen och Svensson) var i gungning. Själv kände jag mig stel i baksidan av låret,  förmodligen beror på att jag inte stretchat de senaste 15 åren. Men inför den sista matchen smorde jag på lite ormsalva och det gjorde hela skillnaden den här gången. Seger  med 11-9 blev det. Viktigt!


Bättre sent än aldrig

Kommer ni ihåg det här inlägget då jag motvilligt slängde 118 100:s sms tjänst i papperskorgen? Nu satt svaret, så där tre veckor senare:

2009  jan 15 klockan 18.05
Från 118 100

118 100 ber om ursäkt för det fördröjda svaret. Dock är vi glada att meddela att Peter Floren och Joachim Forsberg var förbundskaptener för P90-laget i Örebro läns distriktslag i fotboll. Ha en fortsatt trevlig kväll.

Jag tackar och bugar samtidigt som jag konstaterar att de måste höja tempot på sina svar i framtiden.


Stenbäck vs. Tony G 4-1

Mannen som snart lyfter NA-sporten till nya höjder har ett längre rep med Hammarbytränaren Tony Gustavsson. Intressant är att Tony endast har ett av tio rätt på frågetestet om Hammarby. För 30 sekunder sedan gick Folket-medarbetaren och före detta Hammarbyspelaren Lasse Stenbäck igenom samma test. Han har redan klarat fyra av frågorna.

MedMera-kort?

Jag funderar på att ta det sista steget in i vuxenvärlden. Det vill säga skaffa ett MedMera-kort. Mer vuxenpoäng än så går knappast att inkassera. Jag handlar i 99 fall av 100 på Coop och utslaget på ett år borde jag kunna spara en hel del.

Nu: CM 01-02

Premiärsittningen med mitt nyss anlända CM är avklarad nu. Självklart kör jag med Roma. Har fått en bra start på säsongen och spöade nyss Juventus på bortaplan efter ett sent mål av Batistuta. Enda plumpen i protokollet är ett kryss mot Perugia och ett svagt resultat i Champions league. Lägesrapport:

Transfers in:
Philippe Mexés, Auxerre £6m
Tonton Zola Mokoko, Derby £1m
Björn Runström, Bolonga £1m
Daniele Conti, Cagliari £3,5m

Av nyförvärven är det bara Mexés som har tagit en fast plats i startelvan. Runan och Tonton är bara 16 respektive 17 år och får än så länge stå på tillväxt i b-laget.

Laget (5-3-2 attacking):
GK: Antonioli

DC: Antonio Carlos
DC: Mexés
DC: Samuel

DMR: Cafu
DML: Candela

MC: Emerson
MC: Assuncao

AMC: Totti (kapten och fri roll)

FC: Montella
FC: Batistuta


Ner i papperskorgen: Mina vita Nike-dojer

Bokstavligt och bildligt är det dags att slänga dessa i papperskorgen. Synd eftersom det är bland de skönaste skorna jag haft (överträffas bara av eviga klassikern Adidas Handboll Spezial). Problemet är att de håller på att falla sönder i atomer. Halva sulan är lös på båda skorna och "Air-funktionen" på hälen är helt sprucken.
Ordinarie pris på dessa skor är 1300 spänn. Då har de hållit i drygt ett år och jag har bara använt dem till tennis och innebandy. Kan visserligen trösta mig med att jag köpte dem på rea för 800 men det är en klen tröst i sammanhanget. 


Håller inte. Dags för papperskorgen.

Där satt den!

I dag är en stor dag. Tidernas bästa dataspel anlände i brevlådan. Beställde det på mega-store och fick betala ungefär lika mycket som för ett Big mac och Co på McDonalds. CM01-02 är den bästa versionen i den legendariska serien. Ikväll kan det bli nätverksspel om göteborgspraktikanten orkar.

Tidernas bästa dataspel har anlänt. Foto: Carolina Johansson


Filmsamlingen M-N

Mean streets
Meance 2 society
Mo' better blues
Maverick
Midnight cowboy
Man on the Moon
Mamma Mia!
Monty pythons meaning of life
Midnight run

Nyckeln till frihet

Kommentar: Midnight run är en ruskigt underskattad film. Robert De Niro och Charles Grodin teamar upp och bildar ett oväntat radarpar. Finns mycket smått och gott i den här kategorin.

Bara en gång i livet

Enbart kvällsjobb med redigering den här veckan. Det är extra kul de gånger man sätter rubriker som man vet att man förmodligen aldrig kommer att göra igen. Gårdagens "Guifstjärnan limmas" är en sån (om handbollsspelaren Micke Johansson som limmar ihop sitt skadade knä). En annan klassiker från i höstas är "Läxor i linne" som vi använde i en bildtext.  

Nya Zidane

Zinedine Zidane är saknad som ingen annan sedan han slutade. Men efter att ha sett Gourcouff göra detta mål känns det i alla fall som att efterträdaren är här.


Nyss inköpt

Nytt tilskott till filmsamlingen. Har sett den här dokumentären ett par gånger på tv redan. Men kände ändå att det inte räckte. Därför är den nu införskaffad till samlingen. Underbart!


Fiasko

Sex rätt på tipset (om inte Barcelona hittar på något på slutet, då blir set sju). Nu dröjer det tills nästa spel. Till saken hör att jag har lämnat in minst 25 oddset lappar sedan jag flyttade hit. Och fortfarande inte en enda vinst. Därmed kan jag vara Sveriges sämsta tippare.

Dagens spel

Gör ett återbesök i spelvärlden i dag. Jag och mina två inneboende snickrade ihop ett europatips med 128 rader. Själv körde jag dessutom en lången.  Bara att haka på och ta rygg. Bygger allt på Mallorca hemma mot Real Madrid. Kan gå åt helvete men för fem gånger pengarna måste man hugga.






Ute ur McDonalds-träsket

Trogna läsare minns kanske det här inlägget om mina allt sämre matvanor. Kan nu glatt konstatera att har skett en rejäl uppryckning. De senaste dagarna har inte bara göteborgspraktikanten bott här utan även Carolina J. Som bekant är det betydligt lättare att orka styra upp ordenlig matlagning när man är två eller flera. Har till och med blivit storkok som innebär matlåda dagen efter.

Torsdag, middag:  Chiliconcarne med ris
Fredag, lunch: Matlåda med chiliconcarne och ris.
Fredag, middag: Kyckling med grönsaker, cachewnötter, nudlar och kokosmöjlk.
Lördag, lunch: Matlåda med kycklingen.
Lördag, middag: Sallad med avocado, halloumiost, matvete och apelsin.

Godkänd debut

Första träningspasset med Östermalms IS är avklarat. Formen klart godkänd. Som vanligt svag defensiv men ganska vass frammåt och kryddade med ett par sedvanliga tunnlar. Ändå hade vi unga ingen chans mot de äldre som var mer samspelta än Sovjets superfemma på 80-talet.

Om inget oförutsett händer skriver jag på i början av kommande veckan.

Lokalpressen hänger på

För några veckor sedan kunde bloggen avslöja att Johan Tollén är på väg mot comeback i seriefotbollen. Nu har lokalpressen snappat upp nyheten:


Nu jävlar...

...halvårskort på Friskis och svettis inköpt. Rakt i fejan på alla som någonsin tvivlat. Skåningen hängde på. Första gympasset blir till helgen. Med instruktör och allt. Kommer köra stenhårt  på att bli så kallad "Citytränad" dvs. enbart armar och mage...

Ingen främling för gymmet.

Granskning: E-tuna vs. Örebro




Över fyra månader sedan jag lämnade Örebro för nya hemstaden nu. Börjar därmed känna mig mogen att syna de båda städerna och jämföra utifrån fem viktiga kriterier. Håll till godo:

1. Stadskärna och shopping:
Hur är centrum utformat? Vilka affärer finns? Hur är pulsen i stan? osv.

E-tuna: 3 av 5
Örebro: 2 av 5
Kommentar:
Kan vara för att jag har bott för länge i Örebro och kanske är det nyhetens behag som väger över till E-tunas fördel. Men det känns som att det finns fler stora gallerior och Tuna Park är snäppet bättre än Marieberg.

2. Lokala profiler:
De udda karraktärerna som står för det lilla extra.

E-tuna: 5
Örebro:
2
Kommentar:
Örebro har Knut som frågar efter tior och han som ständigt ler och samlar tomflaskor. Deras beteende skulle betraktas som fullt normalt i Eskilstuna. Här dominerar "Smugglarkungen" och mannen som alltid går i rosa tights. Klasskillnad.

3. Elitidrott:
Hur ser idrottsutbudet ut på de stora arenorna? Hur är publiktrycket på matcherna för stadens största klubbar?

E-tuna: 2 
Örebro: 4
Kommentar:
Allsvensk fotboll gör att Örebro tar en enkel seger. Annars är det mycket som är sig likt i de båda städerna. Handboll med bra publik, speedway, division ett hockey m.m. är gemensamma nämnare. Örebro plockar också poäng på att innebandyn är på väg upp.

4. Gräsrotsidrott:
Hur är förutsättningarna för att utöva idrott på låg nivå?

E-tuna: 3
Örebro: 5
Kommentar:
I Örebro hade vi världens bästa korplag som totalt dominerade serierna under tre säsonger i rad. Har svårt att se att det skulle gå att toppa här. Korpen i Eskilstuna är heller inte som korpen i andra städer. Ett ögonvittne har bland annat varit med om följande under sina år som korpspelare i Eskilstuna.

Domaren är för full för att döma matchen. Han dyker upp och uppträder allmänt odrägligt. Det slutar med att en i publiken hoppar in och dömer medan domaren sitter på sidan av planen och sjunger.

Motståndarlaget är nazister och domaren tvingas bryta matchen på grund av ditmålade hakkors på matchbollen.

En motståndare är hög på diverse droger och kommer inspringande på planen iförd endast speedobadbyxor och fotbollskor (inga strumpor). Direkt springer han raka vägen ner mot kortlinjen där han ställer sig och sparkar frenetiskt på hörnflaggan. Bara i Eskilstuna.

5. Uteliv
Krogutbudet och stämningen i nöjeslivet.

E-tuna: 3
Örebro: 1
Kommentar:
Örebros uteliv är under all kritik och bara en sån sak som att Pitchers är ett alternativ en lördagkväll säger en hel del. Minus också till den höga andelen av typen "killar med svår frisyr, svarta glasögon med tjocka bågar, tighta jeans och sjal". På juldagsfirandet på Wobbler tittade jag mig snabbt omkring och kunde utan problem räkna ihop sju sådana utan att röra mig från stolen. Eskilstuna erbjuder fler vettiga alternativ både sett till lokaler och gäster. En vanlig tisdag i november kan man exempelivs träffa på profilerna Gösta och Svarten i elektrisk form på Harrys.

Slutställning: E-tuna-Örebro 16-14

  


Två dagar kvar...

...till comebacken i seriefotbollen för undertecknad. På lördag är det dags för första träningen med Östermalms IS. Stort! Laddar som fan med pasta och mineralvatten fram till dess.  

VG i tatueringskunskap

Kul test på fotbollskanalen på temat "Vems är tatueringen". Jag drog in sju av tio även om några var riktigt kluriga. Missade bland annat Materazzis fru men kunde den här:


Boltonvärvning

En gång i tiden var han världens dyraste spelare. Nu gör han comeback i Bolton. Därmed ansluter han sig till samma kategori som Mario Jardel, Ivan Campo, Jay-Jay Okocha och  Fernando Hierro.  Begreppet "Boltonvärvning" blir allt mer etablerat och borde snart dyka upp i akademins ordlista.

Återfall i McDonalds-träsket

I två års tid har jag i princip helt avstått från att äta på McDonalds. Det har liksom inte varit ett alternativ. Pizza har jag ockå trappat ner på och varit på god väg mot en fin nolltollerans. Men när andra ger nyårsföften om att äta bättre har jag till min fasa upptäckt att jag själv går åt motsatt håll. Två McDonalds bara den senaste veckan. Uselt! Målsättning från och med nu: Matlådor med bra mat minst 3 gånger i veckan.

Dialog från vardagsrummet

Johan T till Andreas L: "Jaså, du kör långkalsonger i dag. Det är rätt. Kan behövas."
Andreas L: "Nej".
Johan T: "Va fan, är det cheap monday jeans?"
Andreas L: "Ja."

Båda skrattar.

Andreas L. "Du skulle sett när de var nya. De har töjt sig sedan dess."

Prischock på Rixvideo

Fyra filmer, fyra dygn för 49 kronor. Jag och praktikanten från Göteborg tackade och tog emot. Blev ett par sköna 80-talskomedier kompletterat med Benicio del Toro och Johnny Depp i högform.


När Kniven slant med kniven

Fredrik "Kniven" Åkerstedt lever ett minst sagt intressant liv. Halva tiden jobbar han åt Folket  som travexpert (en av Sveriges främsta på området, för övrigt). Andra halvan av tiden matar han djuren på Parken Zoo.

Två intressanta jobb i sig och kombinationen blir fullständigt oslagbar. Ibland kan det dock skapa komplikationer. Som häromdagen då han kom in med tejpat finger och hade stora problem att skriva sitt travtips.
- Det var så jävla stressigt. Aporna var så ivriga på att få mat att jag knappt hann med. Därför skar jag mig i fingret när jag hackade frukt åt dem, sa Kniven

Som kuriosa kan nämnas att Knivens stora passioner i livet är Bob Dylan, Sunderland, Skellefteå AIK och mörk öl. Han har också tipsat om hur man brottar ner en struts, besökt en valross på ett zoo i Holland (som direkt kände igen honom och kom och hälsade) samt haft långa diskusioner med en papegoja.



 


Från salladsdisken

Jag och praktikanten från Göteborg skulle handla på Coop igår kväll efter jobbet. Klockan var typ 21.40 och det mesta var utplockat ur hyllorna. Vi närmar oss salladsdisken och ser att olika nyanser av brunt och grått dominerar salladsutbudet. Efter lite letande hittar vi dock ett undantag.
- Den här ser ju riktigt fin ut. Den tar vi, säger jag glatt.
Knappa två minuter senare hos kassörskan.
- Oj då, det här var en vissen sallad. Den slänger jag med gratis åt er.

Ett missat samtal

När jag vaknade i morse stod det följande på mobilskärmen:

1 missat samtal
Från: Skåningen
Tid: 09-01-04, klockan 04.43


Notera gärna tiden. Undrar vad han hade på hjärtat.

Filmsamlingen K-L

L.A Konfidentiellt
Lock, stock and two smoking barrells
Leon
Life of Brian

Kommentar: Inte en enda film på K gör att det blir ganska skralt sett till kvantitet i den här kategorin. Men kvalitén är desto bättre. "This is for Mathilda" är en klassisk replik.

Topplistan: Snyggaste målen någonsin

Det finns ögonblick man aldrig glömmer. Här är några:

1. Totti vs. Inter 2005

Kommentar: Såg den här matchen på tv och fick nästan orgasm när han gjorde det här målet. Dels dribblar han bort minst tre spelare från halva plan och chippen är det skaplig känsla i. Minns att jag minuten efter målet skickade följande sms till Mackan som är hängiven Intersupporter:
Tjena!
Jag kan tyvärr inte se matchen ikväll. Vad står det? Några mål ännu?



2. Seedorf vs. Atletico Madrid 1996
Kommentar:
Zlatan sköt nyss ett ganska hårt skott mot Chievo men detta är minst tio gånger så hårt. Frågan är hur långt bollen hade flygit om nätet inte varit i vägen. Hyfsad skruv också.


3. Mancini vs. Lyon 2007
Kommentar:
Begreppet" finta upp backen på läktaren" tar sig här helt helt nya proportioner. 

 

Bubblare:
Zlatan vs. Roda 2004
Zidande vs. Leverkusen 2002
Bergkamp vs. Newcastle 2002

Matematik enligt Subway

Skulle nyligen köpa en macka på Subway. Bestämde mig för en "Spicy Italian", tror den består av två sorters salamikorvar samt  grönsaker. Den här dagen hade de ett erbjudande på "Sub of the day" som var en "Italian BMT". Precis den macka jag beställde fast med skinka också. Hon i kassan frågar om jag inte vill ha en sån istället eftersom det är specialerbjudande och kostar 10 kronor mindre.
- Tack, men jag tycker inte om skinka. Men jag tar gärna en Italian BMT utan skinka, säger jag.
- Nej, det går tyvärr inte. Då blir det en Spicy italian och den kostar ordinarie pris, svarar hon.
Mindre kostar alltså mer. Nytt affärskoncept som kan slå världen med häpnad.



Praktikant på ingång

På söndag är han här. Gamla klasskompisen från gymnasiet och numera  journaliststudenten Andreas Larsson. Klar för praktik här på tidningen och kommer att bo hos mig under tiden. Det var ett tag sedan vi sågs nu men och inte annat känner man alltid igen honom på cheapmonday jeansen och de spetsiga skorna.



Mot E-tuna. Praktik väntar för Andreas Larsson.

Kostar att ligga på topp

De fyra senaste dagarna har jag jobbat två hela arbetsdagar, firat nyår, haft 39 graders feber, haft mitt livs värsta huvudvärk, tappat rösten och en drabbats av en tung förkylning. Dock inte nödvändigtvis i nämnd ordning. Nu mot jobbet igen. Inga konstigheter.

Bildextra: Nyårsfest

Vad? Nyårsfest 2008
Var? Indigo i Örebro
Vilka? Johan T, Carolina J, Lasse K, Johan A, Micke W, Sofie D, Jens A, Oskar G, Jim C  för att nämna några.

Precis som förväntat kokade stället. Vi noterar att:
Jonas Ludwigsson imponerade stort på nutidsorienteringen med 9 av 10 rätt.
Johan Tollén fick så ont i halsen att han inte kunde prata på slutet av kvällen.
Jensa och Gurra ställde till med skandalscener och blev utslängds från efterfesten iförda skyddsglasögon (!).
Lasse K matade uppskattningsvis 200 årtal på fotbollsspelare. Curro Torres (ytterback i Valencia för typ tio år sedan, reds anm.) var kanske den mest suspekta.


Två snillen spekulerar.


Windh och pojken i keps. Fast utan keps den här gången.


Promillehalten ökar. Något för Sportörat?


Värden var nöjd.


Vi har precis berättat för Andy (th) att Micke W har fått
sin kostym på köpet när han köpte två liter granatäppeljuice
på Liedl.

RSS 2.0