Semesterbilden: Lucky Luke och jag

Greklandssemestern blev lyckad på många sätt. Succén anades redan när vi kommer till hotellet och ser att Lucky Luke (min favorit genom alla tider) möter upp bara tio meter ifrån hotellporten. Oddsen för det?


Veckans snackis

Arbetsdag fem av sju inleds om ett par timmar. Veckans snackis på jobbet har varit intressant och som vanligt delat åsikterna i två läger:

Hur många mål skulle någon av jag eller Fisken (dåliga till medelmåttiga handbollsspelare, reds anmärkning) göra om vi kom helt fria med en bra elitseriemålvakt, typ Danne Johansson i Guif?


Fisken tror stenhårt på noll av tio. Jag vill ändå tro att vi skulle sätta fem av tio. Vi snackar alltså helt fri utan övriga motspelare. Annars gäller normala handbollsregler. Funderade ett tag på att rådfråga kompisarna på 118 100 var de stod i frågan men struntade i det.

Runan på väg hem?

Enligt (förvisso ganska osäkra)  källor till j.tollen.blogg.se kan Björn Runström vara på väg att flytta tillbaka till Hammarby. Spelaren som givit oss citat som: "Jag klipper aldrig håret, jag toppar det bara" har som bekant ett stort Hammarby-hjärta och kanske kan han nu vara på väg hem för att rädda kvar klubben i allsvenskan. Vi håller tummarna!


Bildextra: Träben skakade midsommarfirandet

Lyckat midsommarfirande i trakterna kring Grythyttan det här året. Några av festdeltagarna hittade också en boll från fotbollsskolan 1993 och passade på att lira lite. Då kör bloggens innehavare träbenstillslaget med den annars så känsliga vänsterdojan.
- Det måste vara ett montage. Jag fattar ingenting, säger han själv.


Foto: Aron Onerup

Måndagens aktiviteter...

...innefattar bland annat:

* Mata akvariefisk (observera singular formen)
* Vattna blommor
* Laga mat (lax i skagenpanna, inga konstigheter)
* Diska
* Kolla en halvlek mellan City och Enskede på Tunavallen
* Cykla i ösregn
* Kolla delar av Zlatans presentation på tv

Har dessutom hunnit med redigeringsjobb från klockan 15.00 till 23.00. Snart är det ny dag.

Sanningen om Zlatan

Det förvånar mig att folk i Sverige fortfarande inte fattar hur bra Zlatan är. Några fakta:

* Han har i princip vunnit ligan varje år under sina åtta säsonger som proffs. Möjligen missade han något år i Ajax men då var han å andra sidan inte ordinarie.

* Han är historiens första spelare som blandar fysik med teknik på det sätt som han gör. Ingen annan har varit så storväxt och samtidigt haft tekniken.

* Till slut fick han okså vinna skytteligan i serie A. Dessutom med en frekvens av snygga mål som ingen i världen kan mäta sig med.

* Han är så löjligt överlägsen som det bästa svenska spelaren i modern tid. Möjligen kan någon/några ur Gre-No-Li trion konkurrera men sådana jämförelser är svåra. Lättare då att mäta med Brolin, Ljungberg och Henke Larsson. Och då är det pinsamt att så många svenskar nämnder de här spelarna i samma andetag som Zlatan. Dubbla Henkes kapacitet och han kommer ändå inte i närheten av Zlatan. Förmodligen är det för hans kaxiga attityd som han inte har fått det riktiga erkänandet. Sanningen som svenska folket inte fattar, levereras som vanligt av Fiorentinas utmärkte tränare Cesare Prandelli när han tar till orda om Zlatans attityd.
"Det är bättre att ha en ful karaktär än att inte ha någon alls"

Nu kommer han äntligen visa alla som fortfarande tvivlar. Att det blir minst 15 mål i Spanien är självklart (även om han är så otroligt mycket mer än bara målskytt). Mer spännande blir att se hur Eto'o lyckas i Inter. Jag tror han kommer göra sina mål men får svårt att matcha Milito i den interna skytteligan.

I framtiden kommer en lista över de snyggaste Zlatan-målen på bloggen. Under tiden bjuder jag på det här målet. Skapligt tryck. Och då är det med fel fot. Ljungberg (som inte träffat bollen ordentligt under hela sin karriär) fattar absolut ingenting.


Klart i dag: Nytt duschmunstycke

Jobbade in nytt duschmunstycke i dag. Precis som Kramer var jag ute efter kraft i första hand. Lyckades tyvärr inte hitta ett på svarta börsen som används för cirkuselefanter utan fick nöja mig med ett serietillverkat från Clas Ohlsson.




Ner i papperskorgen: TK Hobby

Tennis bokad till klockan 11 i dag. Men när jag och David P kommer fram är till tennishallen är det  totalt öde. Öppettiderna är 10-16 på lördagar men inte en själ i hela hallen. Skulle inte ha varit ett problem om vi inte hade varit tvungna att hyra ett rack till för att kunna spela. En skylt på kassan säger "Vi är på utebanorna". Men ingen där heller. Vi letar igenom hela anläggningen i drygt 30 minuter men konstaterar sedan att det är helt tomt. Sedan tröttnade vi och cyklade hem igen. För dåligt!

Kostar-curta

Det kostar att leva. Senaste dagarnas utgifter innefattar:

Säng från Ikea: 8000 sek
Damsugare från Samsung (ska för övrigt vara Europas tystaste): 1600 sek

Framtidsplanerna för större inköp ser ut så här (siffran inom parantes anger procentuella chansen att köpet blir av innan årsskiftet):
Bärbar dator, ca 10 000 sek (8%)
Soffa, ca 6000 sek (16%)
Raskatt, ca 5000 sek (65%)

Flygplanet har landat

Vincenzo Montella lägger skorna på hyllan och fotbollsvärlden har blivit ytterligare en stor profil fattigare. Runströms kompis var fruktansvärt underskattad och en målskytt i klass med van Nistelrooy och Trezeguet när han var som bäst.

Elektisk i derbyt 2002
när han hängede fyra mål. Det räckte dock bara till betyget 9,5 i Gazettan. 10 är det bara Maradona som har fått (två gånger dessutom). Detta derby var för övrigt Sadro Nestas enda dåliga match genom tiderna. Han ville byta ut sig själv i halvtid och Roma-fansen körde i returmötet med banderollen: "Montella quatro gol. Due di tresta, due di Nesta". Jag kan ingen italienska kan med ganska stor säkerhet säga att det betyder "Montella fyra mål, två med huvudet, två av Nesta".



Gammal goding

Ett par killar som kan trixa med fotboll och en underbar låt. Bätte underhållning blir det inte. Detta är alla trixfilmers moder.  Också bland de första videoklippen jag någonsin såg på youtube och har sedan dess sett det kanske 100 gånger till.




Killen som kommer in efter typ 30 sekunder är inte dålig. Låten heter för övrigt "Nuttin no go so" och är en remixad version med tillhörande Scarface-samplingar. Ännu bättre är den dock i den lite lugnare orginalversionen.

Bilden av en legend

Mannen till höger på bilden nedan är världens bästa inom journalistyrket. Som programledare och producent för P3 soul har han intervjuat alla stora och midre stora namn inom hiphop. Och alltid kan han allt om intervjuobjektet. Att han ser ut och låter som han gör innebär bara att det blir ännu bättre. Typexemplet på hur han fungerar är när han frågar stentunge rapparen Camr'on:
"Din farmor sjöng i kyrkkören som ung. Hur har det påverkat din musik?"

Sådana frågor och hans kunnande har gjort att artisterna gärna låter sig intervjuas av honom. Om inte annat bara för att lära sig lite om sig själva. Han vet ju mer om dem än vad de själva gör.



Sommarens filmguide

Ledig ett par dagar igen, trots att jag nyss började jobba efter semestern. Professorn som mosar 16 dagars-pass fattar ingenting. Vädret har varit så där sedan jag kom hem till Sverige och därför har det har blivit en hel del filmer. De fyra senast sedda:

Cocaine Cowboys 2:
Lyrisk efter ettan som minnesgoda läsare kommer ihåg att jag köpte i vintras. Tvåan är också intressant men når inte riktig upp till samma magiska nivå. Totalt ändå 4 av 5.

Notorious:
Skilldrar Notorious B.I.G:s liv och jag hade mycket höga förväntningar. Blev dock lite besviken även om soundtracket så klart inte går av för hackor. 3 av 5.

Baksmällan:
Såg den första gången på bio med Jocke Serrander. Roligaste filmen på mycket länge och jag har sedan dess sett den ett par gånger till. Missa inte! "Not at the table, Carlos". 5 av 5.

Bruno:

Skulle lyssnat på killen i kön som avrådde oss från att se den. Undvik, för helvete! 1,5 av 5.

Bildextra: Semester-outfit


09-07-02, hotelrummet, Samos, Grekland:

Pilotbrillor:
Från KappAhl, 79 kr (tror jag)
T-shirt: Mexes, från Cult-zeros, 11 Euro
Badshorts (ej i bild): Wraps från stadium, 399 kr

Inga större konstigheter, alltså.

Silly season summering

* Eto'o kan absolut inte fatta någonting när Barca hostar upp en halv miljard mellan honom och Zlatan. I hans och alla engelsmäns ögon är ju Eto'o en bättre spelare än Zlatan. Dessutom är de väl ilka gamla också.  Å andra sidan är Eto'o nog nöjd så länge han får en bra lön (minns att han var nära Uzbekistan förra sommaren).

* Serie A känns ungeär lika het som den lokala fotbollen i Eskilstuna. Bara en tidsfråga innan svensk tv slutar sända helt och hållet. Pato är väl största stjärnan i ligan nu, det säger en del.

* Owen i Uniteds nummer sju känns helt overkligt. Ungefär som att Tommaso Rochi skulle ta över Romas tröja nummer tio efter den gulröda gladiatorn. Ska inte finnas på världskartan.

* Konstigt att ingen snappar upp Ronaldo (den riktiga, tidernas bästa fotbollsspelare alltså). Skulle lätt göra mer mål än både David Villa och Zlatan i Spanien. Hoppas ingen missat hans magiska hattrick för någon vecka sedan.

* Aquilani äckligt nära Liverpool som det verkar. Spyr nästan av tanken på att se honom i tidernas tråkigaste fotbollslag.

* Svennis fortsätter att skämma ut sig. "Han skulle träna Nordkoreas damvolleybolllag bara pengarna var de rätta" sa en vis man en gång. Så sant.
 

Extra: Bloggen öppnar igen

Här är nyhetsbomben som skakar medie-Sverige. jtollen.blogg.se öppnar igen efter ett par veckors vila. Många läsare har hört av sig under semestern. Några tjatade på en snabb nyöppning andra ville stänga bloggen för alltid. Det blir alltså det förstnämnda. Hela jävla vägen!

RSS 2.0