Avslöjar: Kattens namn

Jtollen.blogg.se kan sent ikväll avslöja kattens blivande namn. Hon kommer att heta Elsie från den dagen hon flyttar in på Stenkvistavägen. Andra namn diskuterades och själv flaggade jag framförallt för McLovin' och Jazz. Men med tanke på att dessa namn bättre passar på en hankatt fick det alltså bli en Elsie. Det är vi nöjda med!




Ny design och Zlatan-uppladdning

Väntar på Zlatans ligadebut på Camp Nou. Passade på att fräscha upp bloggens design under tiden. Resten av världen fattar ingenting.

Uppladdningen går vidare med underbara Euro-talk som äntligen är tillbaka efter ett alldeles för långt uppehåll. För övrigt fullt medveten som att det pågår en ett par allsvenska men det tokdissar vi den här kvällen. Allsvenskan känns om möjligt ännu mer ointressant än Premier League.

Bildextra: Klart för inflyttning

Om fyra dagar har den här katten flyttat in. Sista förberedelserna klara i dag då vi inhandlade:


Klösbräda med krypin.
Kattlåda.
Fotbollar till katt.




Mexes nya frilla

Som att inte andra raka förlusten i ligan skulle vara tung nog kom nästa smäll när vi noterar Mexes nya frilla. Han har för fan klippt sig. Uselt! Känner samma chock nu som när Totti gjorde det för tre år sedan. Det är bara för dåligt. Fattas nu bara att Nesta klipper sig kort. Men som tur är kommer det aldrig att hända. Känns också som att Mexes kommera att spara ut igen.




Tollén (Swe)- Pattinson (GBR) 1-1 (6-3,6-7)

Nyss stenhård tennismatch mot David P. Efter en och en halv timma tog både orken och bantiden slut. Men inte matchen. Ställningen är 1-1 i set efter att undetrecknad tappat en 5-2 ledning i andra setets tiebreak. Fortsättning följer.

Kokar på Spånga IP

Gårdagen innebar jobb på Spånga IP. Fick med mig Professorn och vi var två av de 87 åskådarna som på plats bevittnade Eskilstuna Citys 5-1 seger. Läktare fanns inte men vi hittade i alla fall den här och bildade en sektion.


Foto: Johan Tollén

Totti till tvåsiffrigt

Tre nya mål av Totti igår. Har han gjort 11 totalt i tävlingssammanhang den här säsongen? Ligger där någonstans, tro det eller ej.

För övrigt är det konstigt att Elano inte spelar i en större liga. Fast den turkiska är å andra sidan klart underskattad. Här gör han sitt första mål för Galatasaray. Sträckt vrist kallas det.


I längsta laget

Slår upp dagens tidning och noterar följande rubrik. Känns lite för lång va? Började räkna antal tecken men tappade bort mig någonstans efter 70. Dock kreativ bildlösning med boxningshandskarna. Det gillar vi.


Spelfacit efter cupmatchen

Cupmatchen avklarad. Slutade 3-3 och således ett kryss till oddset 3,65. Övriga spel gav också fin utdelning:
Tollén gör mål: 8,4. Satt som handsken då Tollén satte första målet med en välplacerad vänster-(vad annars) insida precis vid stolpen.
Tollén försöker göra en tunnel: 1,02. Bankränta för alla som gick in trots det låga oddset. Försökte säkert minst fem tunnlar.
Tollén lyckas göra en tunnel: 15. Vågat spel men det satt så klart inte. 
Tollén spelar med vatten i håret: Inget spel. Många ville gå in så pass tungt att spelbolagen stängde det här spelet. Tur det. För spelbolagen alltså.

In: Viasat Fotboll - Ut: Canal Plus

Viktigt byte avklarat under förmiddagen. Canal plus utgår och ersätts med omedelbar verkan av Viasat Sport. Gjorde upp byten med en helskön kille på Com Hem och tillskillnad från NA-skjutjärnet med kepsen har jag klarat mig lindrigt undan i kontakten med det företaget.

Nu laddar vi för Milano-derbyt i helgen. För att inte tala om Roma-Juventus. Canal Plus var för övrigt snuddande nära att hamna i papperskorgen efter att ha höjt priset och minskat utbudet. Utan skam i kroppen vill de ha mer betalt trots att de har tappat både Serie A och NHL. Att förlänga avtalet för att se totalt ointressant engelsk snedsparkarfotboll fanns självklart inte på världskartan.
        

Matlagning för nybörjare: Laxpasta

Bloggens kanske allra populäraste inslag är tillbaka efter påtryckningar från läsarna. I dag ska vi laga en laxpasta med pesto. Det kan vara den enklaste maträtten som finns faktiskt.

Steg ett:
Du behöver följande från din lokala handlare:
Ett paket Pasta Tagliatele
200 g rökt lax
En burk pesto
En påse pinjekärnor




Steg två:

Skär laxen i strimlor. Om du inte känner dig tillräckligt komfortabel i köket för att använda kniv går det lika bra att klippa med en kökssax.



Steg tre:

Koka pastan  enligt anvisningarna på förpackningen. Sju minuter på hög värme är det som gäller. Glöm inte att salta vattnet. Finsmakarna kan också ha i lite olivolja för att ytterligare höja smakupplevelsen.



Steg fyra:

Häll ut nästan allt vatten från kastrullen. Men spara lite i botten och blanda i en dryg matsked pesto (vattnet gör att det blandas ut smidigare).



Steg fem:
Blanda sedan i laxen och rör om. Toppa med pinjinötterna och servera. Lycka till!




Oddsen inför cupfesten

Seriespelet är avklarat. Nu är det dags för cupspel. Folket/Ekuriren har hamnat i den så kallade "dödens grupp" och inleder imrogon mot IK Kramp. Ett lag som besegrade oss klart i seriespelet. Avspark 17.30 i Vilsta, torsdag 27/8.

Oddsen, Tidningslaget-IK Kramp

1: 5, 55
X: 3,65
2: 1,65
Tollén gör mål: 8,4
Tollén försöker göra en tunnel: 1,02
Tollén lyckas göra en tunnel: 15
Tollén spelar med vatten i håret: Inget spel



Nu: Innebandy

Snart innebandy med jobbet. Träningsvärken fattar ingenting.  Jag ska vara Jim Carlsson tror jag. Eller kanske Oskar Gustafsson. Har inte bestämt mig ännu.

Är Robinho bäst i världen?

Kollade på lite gamla klipp på Robinho från tiden i Santos. Hittade det sjukaste målet jag sett i hela mitt liv. Helt otroligt! När man ser det här är det svårt att argumentera för att han inte skulle vara bäst i världen. Nu förstår man varför det blev landssorg i Brasilien när han lämnade Real Madrid och skrev på för pajasgänget Manchester City förra året.



När vi ändå håller på slänger jag med en dribbling från en landskamp med Brasilien . Helt ok den också (hoppa fram 30 sek i klippet om ni är otåliga):

 

Matlagningsrekord

Nyss alla fyra spisplattor på högvarv samtidigt. Har aldrig hänt förut. Inte ens tre skulle jag tro. Blev åtta matlådor av en svårdefenierad kyckling/bulgur rätt med diverse grönsaker.

Nu: Genoa-Roma som jag köpte på Kanal 9 för 19 spänn. Canal Plus fattar ingenting.


Bildextra: Så firar han skrällen

Lite stelt i benen i dag eftersom stretchingen efter milen igår var totalt obefintlig. Men vi kämpar på. Firade med en tur till Mariebergs köpcentrum, Ikea, lager 157, Stadium och Rusta. Bara på det sista stället som det blev något inköpt. Nämligen en väska till vår nya inneboende som anländer om knappt två veckor.


Dagen efter outfit:
Pilotbrillor, KappAhl: 79 SEK
Huvtröja, Nike Basketball, inlånad av syrran: okänt pris.
Shorts, Adidas, 299 SEK (ej i bild)
Joggingskor, Adidas, 399 SEK (ej i bild)

Tack, Milan

Kastade ett öga på Siena-Milan igår. Tar tillbaka allt jag tidigare sagt om att serie A skulle vara död. Ronaldinho och Pato var i storform direkt och Ronaldinhos två genomskärare som både ledde till mål var helt magiska. Men bäst av allt var att Sandro Nesta spelade 90 minuter. Underbart! 

Och ikväll smäller det på riktigt med Genoa-Roma. De sistnämnda med en kapten som har gjort sex (eller är det fem, skit samma) mål på tre Euro League matcher så här långt. Fick bjudoddset 18 gånger pengarna för en skytteligatitel i ligan till den rödgula gladiatorn. Jag tackade så klart för kaffet och gick in med 200 spänn.  

För stunden gratulerar vi i alla fall Milan till tre poäng och lyfter på hatten. En av värdens mäktigaste klubbhymner kommer här. Bara för er:


Extra: Här chockar han löpareliten

Men två timmar innebandy som enda träning under de senaste fyra månaderna var förväntningarna halvhöga inför Å-stadsloppet. Men när startskottet väl gick kände jag att det bara var att mosa, Finns inget annat. Orkade också hålla tempot skapligt även om jag kroknade lite mot slutet. När jag gick i mål en mil senare skrevs tiden till 43.51! En notering som räckte till en 20:e plats totalt. Kanske var detta min största idrottsprestation genom tiderna. Jag vet faktisk inte. Farsan, 54 år ung, var inte mycket sämre och sprang in på 45.06. Lillebror G.Tollén var nära väggen men klarade till slut banan på 47.56.

Firade för övrigt med att göra Kaka-gesten när jag gick i mål. Mer info följer.

Hemliga vapnet i Å-stadsloppet: Superstrumpor

Laddar maximalt inför dagens utmaning. Å-stadsloppet i Örebro med start om fyra timmar. Oroväckande ont i min stortånagel (som har varit blå den senaste sex veckorna) men nu verkar det vara under kontroll. Fick nämligen låna proffsstrumpor av farsan som ger den stabilitet och de andningsmöjligheter till foten som behövs. Det här kan gå riktigt bra.
Målsättningen är att avverka milen på under 60 minuter. Har ett vad med brorsan på 300 spänn att det kommer att gå vägen.

Katten Batman menade att hans vita stumpor var minst lika bra och bad att få vara med på bilden med sin vänstertass för att visa detta. Det fick han så klart.  


Avslöjar: Slim Jims nya bil

Örebros kanske bästa innebandyspelare Jim "Slim-Jim" Carlsson har precis kommit överens med hårdsatsande Lillån IBK. Det firar han med att köpa ny bil. Och precis som vanligt när "Slim-Jim" handlar är det bara det bästa som är gott nog. Hans nya bil är en svart Volvo XC 90 med tonade rutor och all tänkbar extra utrustning.
- Affärern blev klar i dag. Jag har precis valt ut den. Det var inga konstigheter, säger Jim i en exklusiv intervju med jtollen.blogg.se.



Offside tillbaka i fin form

Köpte länge varje nummer av fotbollsmagasinet Offside. En kvalitetsprodukt även om den många gånger är alldeles för pretantiös. Lite mer självdistans skulle verkligen behövas men fortfarande saknar den motstycke i Sverige. Numera är jag prenumerant och fick det nya numret innan det hunnit ut i butik.
Ovanligt många godbitar levereras faktisk den här gången:

Alfonso Alves säger: "I Holland var det mer avslappnat än i England. Där var de ingen som brydde sig om vad man gjorde så länge det inte påverkade vår prestation. Jag kunde gå ut på krogen en kväll och se tränaren sitta och dricka vid ett annat bord när jag kom in".
Kommentar: Men då har ju Holland tappat helt och är numera endast marginellt bättre än allsvenskan.

Alex Ferguson säger: "Om Sun Ji Park bara hade kunnat göra mål hade han varit världens bästa spelare"
Kommentar: Helt sant. Om man lägger till dribbla, tackla, nicka och passa också.

Paul Ince säger: "Cantona brukade säga till mig: Bollen ska behandlas som en kvinna. Man måste smeka den försiktgt. Jag svarade att jag brukar sparka upp bollen upp på läktaren. Jag kan inte sparka upp min fru på läktaren".
Kommentar: Överfölig.



Slogs med flodhäst: "Inga husdjur precis"

Avslutar snart arbetsdagen. Vanligt dag, inga konstigheter.  Kniven kom nyss upp efter första passet på Parken Zoo. Vanlig dag för honom också, förutom när han hamnade i vilt slagsmål med en dvärgflodhäst.
– Hon var lite tjurig och började visa huggtänderna. Det är inget husdjur precis, säger Kniven själv om den dramatiska händelsen.
Bloggen har tidigare avslöjat att Kniven skurit sig när han attackerades av vilda apor och räddat en annan apa från att bli uppäten av en krokodil.


Vad är grejen med amerikanska The Office?



Köpte nyligen två säsonger av amerikanska versionen av The Office. Förhoppningarna var inte så värst höga men med tanke på hur bra den brittiska versionen var kände jag mig ändå tvungen att köpa. Trodde att det skulle vara som typ CSI Miami och CSI NY. Samma koncept men i ny kostym alltså.

Men så var det alltså inte. Det visade sig nämligen att det är precis samma manus som den brittiska versionen. Replikerna är nästan identiska och handlingen följer precis samma mönster. Dessutom är skådespelarna genomusla, till och med Steve Carell som jag gillar annars. Det förde genast tankarna till den där Psycho-filmen med Vince Vaughn som ruta för ruta är en kopia av orginalet.

Hann som tur var byta en av säsongerna innan jag öppnat förpackningen. Viktigt!

 

Läsarbrevet: Printsceen på Mac?

Signaturen Billy mailar:
"Hej, bloggen! Hur gör man en skärmdumpning på Mac? Jag har ingen printscreen tangent på min MacBook. Hoppas att du kan hjälpa till"

Svar: Visst hjälper vi till. Svaret är enklare än du tror. Tryck bara Äpple + shift + 3. Det aktuella fönstret kommer då att sparas som PDF på skrivbordet. 

Bloggen tipsar: Så lyckas du på CM03-04

Fortfarande är det många läsare som hör av sig och vill ha tips kring Championship Manager. En gång för alla kommer därför den kompletta guiden till hur du blir en vinnare på CM 2003-2004. Detta är alltså den sista versionen av det gamla klassiska spelet som verkligen håller klassen. Som alla vet är de nya Football Manager helt utan samma spelkänsla.

Del 1: Välj lag och ligor
Jag kör alltid med Roma men det är så klart en smaksak. Det du dock bör tänka på är att även ladda den brasilianska ligan. Anledningen är att flera av spelets roligaste och bästa spelare finns här.

Del 2: Köp Spelare
Målvakter: Mitt val är alltid (på alla versioner av spelet) Stipe Pletikosa. Hur stabil som helst. Köp honom från Shaktar Donetsk.  Som backup och framtidsman fungerar Andrea Consegli (Italiens målvakt i senaste U21-EM) alldeles utmärkt. Köper honom billigt från Atalanta.

Backar: Phillipe Mexes och Boumsong. Värvas båda billigt från Auxerre. Mexes har dessutom Roma som favoritlag. Värva också Simone Padolin från Vicenza. Kan spela överallt och gör aldrig en dålig match. Blir landslagsman efter något år (i spelet alltså). Michaele Petroccia finns i Romas ungdomslag och utvecklas snabbt till en världsspelare.

Mittfältare:
Med De Rossi och Amantino Mancini är halva mittfältet redan på plats. Värva Diego från Santos till den offensiva mittfältspositionen. På kanterna är snabbhet det vikitgaste. En bra ytter med alla egenskaper som behövs är Franco Brienza från Palermo. Även han har Roma som favoritlag vilket är en extra bonus.

Anfallare:
Robinho från Santos och Dagoberto från Atletico Paranense. Totti och Cassano finns redan i truppen.

Del 3: Formera laget

Välj 4-1-3-2 till att börja med (se bild).

Backlinjen ska ha pilar uppåt på ytterbackarna. Välj "zonal marking" och "offsidetrap".

Den defensiva mittfältaren är en viktig spelare och måste vara riktigt bra. De Rossi är en av spelets allra bästa. Ställ in "mentality: ultra defensive" på den här spelaren.

Offensiva mittfältaren i mitten är lagets nyckelspelare. Ställ in "mentality: Gung ho" (superoffensiv) på honom  och gör en lång pil uppåt. Han kommer att göra massor av mål.

Yttrarna ska som sagt vara snabba som satan. Helst över 17 i "acceleration" och "pace". Ställ in "cross ball", långa pilar framåt  och räkna med att det kommer över 15 assist per säsong från båda kanterna.

När det gäller anfallarna är det viktigt att köra en forward och en striker. Ställ in "free role" på din forward som måste vara kreativ och teknisk. Kör "run with ball" på strikern.




Del 4: Välj taktik
Välj "passingstyle: Direct" och kryssa i "counter attack". "Zonalmarking" och "offsidetrap" gäller också.
Men det gäller också att variera taktiken för att lyckas i längden. Speler du hemma mot enkelt motstånd kan du t ex. köra utan kontringar och mer offensivt. Det är fingertoppskänsla som gäller. Rotera också truppen ganska friskt. Ett tumregel är att ha två bra alternativ till varje position.

Nu är det bara att köra. Lycka till!

Förberedelser

Sista semesterveckan över. Nu ett par dagars jobb. Stämmer av så att allt är under kontroll så länge:

-Städning (inklusive moppning av golv): Check!
- Vattna blommor: Check!
- Tvätta: Håller på, snart check!
- Klippa mig: Kanske imorgon, inte check!

Extra: Ny inneboende

Bloggen kan i dag avslöja att en ny inneboende flyttar in på Stenkvistavägen 13A om tre veckor. Hon kommer då att vara ca tre månader gammal.  Det är för övrigt en ragdoll och nu återstår bara att lösa namnfrågan.


Ibra och Ronaldo

Det är först när man har sett den här bilden...


...som man kan förstå den här videon:


Premier Leauge...zzzz...

Totalt ointressant premiär av Premier League i dag. Kastar ändå ett öga på Chelsea-Hull och noterar att Hull skickar ut 11 fotbollsmördare (Geovanni, lagets enda fotbollsspelare är bänkad). För att höja intresset något har jag dagen till ära lämnat in följande tipsrad:


Balkongliv

Sista semesterdagen för i år och det utnyttjas till fullo. Nu på balkongen i sällskap med:
En kopp kaffe- Zoegas Mezzo (mellanrost)
En munk- Nöt- och chockladsmak
En ligaguide- Från Aftonbladet
Inga fel, som Kilas skulle ha sagt.


Magiskt ögonblick

Ge mig möjlighet att ta mig till valfri plats vid valfri tidpunkt genom historien och det här kommer högt upp på listan:
 5 mars 2005, Olympiastadion , Rom. Roma möter Juventus för första gången på hemmaplan sedan Emerson drog till Juventus under kontroversiella former. Här får han det motagande han förtjänar av 80 000 i publiken och den legendariska speakern Carlo Zampa. Istället för att nämna honom vid namn säger han bara nummer 8....sedan är han bara tyst i en minut under lagpresentationen och låtet publiken bua ut honom. Samma behandling får även Capello och Zebina.



Note to self...

...låt inte ljusen stå nära ett öppet fönster när solen ligger på.


Foto: Johan Tollén

På nålar...

Köpte en spikmatta till brorsan i födelsedagspresent. Bara för att få i fejset att han redan köpt en ett par dagar tidigare (för övrigt en exakt likadan). Fick panikköpa ett par andra grejer med syrran innan jag testade spikmattan.
Vi noterar:
-Att avslappningsmomentet fick motsatt effekt. Axlarna i jämnhöjd med öronen. Inget bra tecken.
- Att smärtfaktorn vid fototillfället ligger på 6,5 av 10.
- Att varenda revben syns på bilden. Dags att gå upp ett par kilon. 


Foto: Ebba Tollén


Quizen på Bishops: Så gick det

Självklart dissade jag landskampen igår. En träningsmatch mellan två nordiska landslag utan Zlatan ska jag ha minst 1000 spänn för att se. Blev som bekant Quiz-night på Bishops Arms istället. Rapport från tillställningen:

Vi hade bokat två bord och ett sällskap på 14 personer dök upp. Vi lottade därför lagen och undertecknad hamnade bland annat med Folket-profilen David P.

Nivån på frågorna var helt ok med ett par undantag. Skräckexemplet:
"Vad heter han som uppfann Nintendo Wii?"

Inte helt normalt att kunna det (rätt svar ett japanskt namn som börjar på K, tror jag).

Vi fick ihop 19 av 30 vilket räckte till typ en femteplats. Vi noterar också att det inte var en endaste sportfråga med bland de 30.

Just nu: Mot Bishop

Frågesport på Bishop står på schemat ikväll. Ska förstärka David Pattinsons lag och räknar med seger.


"Suveränt uppstyrt"

Anlände till Arvidsson klockan 19.00 igår. Tanken var att i lugn och ro äta lite mat och kanske dricka ett par öl i goda vänners lag. Det blev inte riktigt så.

Kvällens hållpunkter (i urval):
19.44: Henke Brändh anländer
19.45: Första ölen korkas upp
19.49: Henke Brändh tar på sig Arvidssons mjukisbyxor (!)
21.34: Henke Brändh släpper nyhetsbomben
22.30: Telefonkontakt etableras med Jim Carlsson (bolltalang/stekare/material-lirare) och Oskar G (nöjesprofil/bloggkung, sportchef/vad ni vill).
22.40: Ovan nämnda duo åker hem till Henke Brändh och hämtar en ny platta dryck.
ca 23: Ovan nämnda duo anläder
02.20: Strax efter att Oskar G svept den sista ölen äter han också upp sitt andra paket parmesanskinka från värdens kyl. Där någonstans avrundas kvällen. "Suveränt uppstyrt" konstaderade Brändh dagen efter. Bara att instämma.

Bildextra: Nya sängen

Bloggen har översvämmats  av läsarmail från folk som inte tror på att sängen är monterad och klar av oss. Här är de utlovade bildbevisen:



Leveransen...


Stommen tar form...


Snart klart...


Klart!

Pinnen

Här är den omtalade pinnen. På jobbet spelas det en hel del. Särskillt när vi hade en vikarie (vi kan kalla honom SKåningen). Nu har det lugnat ner sig lite men en sportchef ( vi kan kalla honom Gudfadern) håller fanan ganska högt. På pinnen får man hänga upp spelkvitton som man har blivit "drabbad" på. Med drabbad menas alltså att alla matcher har suttit utom en.

Notera att internetrevolutionen har nått pinnen. Numera har de klassiska rosa lapparna från svenska spel fått konkurrens av utskrivna Nordic bet kvitton.


Tales of Monkey Island

Tidernas bästa dataspel är tillbaka. De tidigare versionerna av spelet utklassar allt annat som någonsin gjorts. Måste bara hitta tid att spela. Dessutom kommer en ny utgåva av orginalspelet från slutet av 80-talet. Inga fel!


Skrällen: Monterade säng på 90 min

Igår anlände den nya sängen med tillhörande sängbord till Stenkvistavägen. Verkade först hopplöst att montera ihop och oddsen under gårdagskvällen såg ut så här:

Sova i nymonterad och färdigställd säng: 500 gånger pengarna
Sova i uppblåsbar tältsäng och invänta hjälp med monteringen: Inget spel.

Men till spelbolagens stora förvånging blev allt klart i god tid. Till och med sängborden monterades samma kväll. Bildbevis (till alla som fortfarande tvivlar) kommer senare.

Aquilani stannar...inte!

Att Roma inte värvar några stora namn är allmänt känt. Istället hoppades jag på att alla nyckelspelare skulle stanna. Speciellt de som är fostrade i de egna leden. Ett tag såg det också bra ut men nu verkar det gå åt helvete med det också. Aquilani till tråkigaste jävla skitlaget som finns. Usch! Tur då att Totti verkar ha börjat säsongen bra.

Tackar för sig

Ska Henke sluta spela? I så fall öppnas enda möjligheten för att Lagerbäck ska peta honom från landslaget. Å andra sidan kan han komma tillbaka igen. Lite innebandy i vinter när skadan är bra igen och Lagerbäck kommer garanterat att slå honom en signal till våren för att övertala honom om landslagscomeback...

Men allvarigt talat så är Henke så klart en stor spelare. Större än Ljungberg och Brolin. Synd bara att han spelade fem år för länge i landslaget och han skulle också gått till Premier Leauge i slutet på 90-talet när han var som allra bäst.

RSS 2.0