Matlagning för nybörjare: Laxpasta

Bloggens kanske allra populäraste inslag är tillbaka efter påtryckningar från läsarna. I dag ska vi laga en laxpasta med pesto. Det kan vara den enklaste maträtten som finns faktiskt.

Steg ett:
Du behöver följande från din lokala handlare:
Ett paket Pasta Tagliatele
200 g rökt lax
En burk pesto
En påse pinjekärnor




Steg två:

Skär laxen i strimlor. Om du inte känner dig tillräckligt komfortabel i köket för att använda kniv går det lika bra att klippa med en kökssax.



Steg tre:

Koka pastan  enligt anvisningarna på förpackningen. Sju minuter på hög värme är det som gäller. Glöm inte att salta vattnet. Finsmakarna kan också ha i lite olivolja för att ytterligare höja smakupplevelsen.



Steg fyra:

Häll ut nästan allt vatten från kastrullen. Men spara lite i botten och blanda i en dryg matsked pesto (vattnet gör att det blandas ut smidigare).



Steg fem:
Blanda sedan i laxen och rör om. Toppa med pinjinötterna och servera. Lycka till!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0