Bäst från CL finalen

Underbart spelande Barca med magiska Xavi och Iniesa i all ära. Bäst från CL finalen var ändå Bocellis inledningscermoni när han dammar av kanske världens bästa filmlåt  "Now we are free" från Gladiator. Ryser man inte av det här, då ryser man aldrig. Själv svimmar jag nästan...


Zidande...

Ny Adidasreklam med Zidane och Messi. Sånt här är jag av någon anledning riktigt svag för.


Sköllersta slog ut ÖSK

Sommaren 2008 mötte vårt korplag AC Testaccio Sköllersta i Lithellscupen. Vi torskade 3-1 med pressade dem länge i en jämt och tät match. Samma Sköllersta (där jag för övrigt spelade säsongen 2002 och delade skytteligatiteln i b-laget tillsammans med legenden Honken) har nu besegrat allsvenska ÖSK i Folksam cup. Intressant.

På tal om korpfotboll spelade Tidningslaget match på värdens hårdaste och blåsigaste plan. Vi förlorade med 2-1. Målskytt J. Tollén med en Quaresma-yttersida i bortre burgaveln.

Aquilani stannar

Kontrakt till 2013 är äntligen påskrivet för Aquilani. De Rossi, Mexes och han gör att Roma har en stomme att bygga på. Den här framspelningen till Mancini går inte av för hackor:


Maldinihyllningar och The Office-feber

Det är mycket nu. Under gårdagens arbetspass hann jag i alla fall bevittna Paolo Maldinis sista hemmamatch. Magiskt när han gjorde entré till mäktiga Milan-låten och Roma-spelarna kom in med  hyllningströjor. När detta år summeras är det förmodligen den största idrottshändelsen på hela året.

Som en extra bonus fick vi se Romavinst efter ett par underbara frisparkskanoner (en av väldens sämsta spelare och en av världens bästa). Extra, extrabonus var klippet på Nesta i full träning som visades i halvtid. Nästa säsong är han tillbaka. Drömmer fortfarande om comeback för han och Totti i VM 2010.

Annars är det mycket The Office nu. Upptäckte serien sent men jag är beredd att säga att den är fullt i klass med Seinfeld. Kanske till och med snäppet bättre. Brittiska versionen pratar vi alltså.

Ner i papperskorgen: Zendium Classic

Köpte ny tandkräm igår. Som att slänga pengar i sjön. Detta kan faktisk ha varit det sämsta köp jag gjort i hela mitt liv. Den smakar för helvete ingenting. Skillnaden mot att borsta tänderna med vatten är marginell för att inte säga omärkbar. Måste skölja med starkt lysterin för att överhuvudtaget känna att jag har borstat tänderna. Ner i papperskorgen!


Världens mest lovande spelare

Noterar att brassen Hernanes är rankad som världens största talang.  Han toppar The Times lista före Benzema och David Silva. Har aldrig hört talas om killen tidigare men gör man sådana här mål som defensiv mittfältare finns det onekligen kapacitet. Tobbe Linderoth fattar ingenting:


Extra: Måltorkan över

Underbart styrkebesked av korplaget Tidningslaget i dag. Seger med 6-3 mot Segerströms efter propagandaspel. Undertecknad gjorde första målen i seriesammanhang på över ett år. Efter en mållös första halvlek blev det två från vänsterfoten i den andra. Nu är det kul med fotboll igen. Fick också in ett bra tips då jag var säker att superstrikern Fredrik "Kniven" Åkerstedt skulle göra mål. Jag hade feeling för det hela dagen och mycket riktigt hängde han också två.


Tidninslaget-Segerströms 6-3 (1-1)
Mål, Tidningslaget:
Tollén 2, Åkerstedt 2, Petersson 2.

Bildextra: Bror och syster på besök

Gustav och Ebba tittade förbi under dagen. Fika, luch, sällsapsspel, gå på stan och en tur till parken zoo hann vi med. Ebba fick också hälsa på sina "fadderbarn"näsbjörnarna där hennes namt stod på en skyllt. Stort!


Nöjd fadder.


Stekare.

Här river han kortet -igen

För andra gången har vi tvingats riva ett av frågekorten i frågespelet 13 rätt. Förra gången handlade det om hur många poäng Norge hade tagit i VM94. Den här gången sa kortet att Ronaldo hade gjort nio mål i VM 2002. Jag och wikipedia hävdar att det är åtta. Bara att riva.


Säkra vinnare

Har legat lågt med tunga spel sedan den där lätta tusenlappen för några veckor sedan. Men nu är det snart dags igen. Italien som vinnare av U21-EM känns spikat. Motta, Santacrocce och De Silvestri i backlinjen,  Giovinco och Marchisio på mitten för att inte tala om Aquafresca, Di Gennaro och Balotelli på topp. Turgubben Marcheda kan få åka med och värma bänken. Om han ens platsar i truppen.

De andra lagen fattar ingenting. Hade gärna sett Sverige- Italien på plats med det krockar tyvärr med midsommarfirande. Får bli någon annan match där Italien mosar i gruppspelet.

Skandalscener i premiären

Pålitlige målskytten Mats Svensson höll oss kvar i matchen mot Pingstkyrkan. Sedan vred han till knät på en gräsmatta som lutade minst två meter från högsta till lägsta punkt. Ambulanseskort därifrån och utan skyttekungen var vi helt uddlösa. Här berättar han själv om skräckupplevelsen. Nästa match ska Fisken ersätta honom i anfallet. Lär knappast gå bättre. Bloggen önskar Svensson ett snabbt tillfrisknande.

Grattis alla som spelade på att Johan Tollén skulle göra assist. Det blev en målgivande passning till Svenssons första mål. Annars usel insats av mig och hela laget. Höjdpunkten från denna trista kväll var när Professorns lag anlände med trummor och bengaliska eldar. De lyckades också vända underläge till seger i sin match.

Extra: Oddsen inför premiären

Imorgon är det premiär i korpen för det gemensamma koncernlaget med Folket och Ekuriren. Vi möter Pingstyrkan i första matchen i division två. Här är alla odds:

Tidningslaget vinner:
1,30

Kryss:
2,85

Pingskyrkan vinner:
3,20

Johan Tollén gör mål:
9,0
Kommentar: Oddsen har chockhöjts sedan den iskalla insatsen i inomhuscupen för ett par veckor sedan. Dessutom har målformen bara pekat spikrakt nedåt sedan skytteligatiteln i korpen 2006. Noll mål i serien och tre i cupen blev resultatet 2008.

Johan Tollén gör assist:
1,50
Kommentar: Bra spel till det här oddset. Känns mycket troligt.

Johan Tollén gör mål på nick:
128
Kommentar: Totala antalet nickmål efter 18 år på fotbollsplanen är ca 1. Oddset känns löjligt lågt. Spela inte.

Johan Tollén gör mål med högerfoten: 
500
Kommentar: Spelbolagen lär gå i konkurs om detta skulle inträffa. Men det gör det inte.

Mats Svensson kör i nya fotbollsskor:
2,10
Kommentar: Har visat under inomhussäsongen att han är en materiallirare. Skrällvarning.




Topplistan: Talangerna som försvann

Ibland räcker det inte med talang. Tyvärr är det väldigt många begränsade fotbollsspelare som når allsvenskan på vilja och rätt inställning medan de riktiga lirarna spelar i lägre divisioner eller inte alls.

Under gårdagskvällen snackade jag lite med Citylegendaren Hugo Limachi om gamla talanger som dominerade när vi mötte dem i junioråldern men som sedan kom bort. Spann vidare på temat och sammanställde en lista.


1. Eber Pacha, född 1982, då AIK, nu division sex någonstans i Stockholm

Såg honom i ett par inomhuscuper och det var helt otroligt hur bra den här killen var. Storstjärna i P82 landslaget men tappade sugen. Nu spelar han med sina två bröder i division sex.


2. Tonton Zola Moukoko, född 1983, då Djurgården, nu Syrianska Norrköping, div tre

Världens bästa CM-spelare var duktigt hypad även i verkligheten. 1998 spelade vi final i inomus-SM mot Djurgården (jag satt på bänken) och torskade med 3-1 och den här liraren dominerade. Drog till Derby i England och har sedan varit runt i ett par klubbar i Sverige, bland annat Carlstad United och Sleipner.


3. Ndiwa Lord, född 1984, då Djurgården, nu amatörserie i England

Spelade i 83-landslaget trots att han var ett år yngre. Var också med i det Djurgårdenlag vi mötte i SM. Proffsspel i Bolton men slog aldrig igenom.


4. Pegguy Zunday, född 1983, då Djurgården, nu Sleipner (tror jag)

Stor och stark. Såg ut som Desailly både till kroppsbyggnad och utseende. Var på gränsen till a-laget i Djurgården hamnade i Sleipner. Tipsade också klubben om att värva gamla lagkompisen Tonton.


5. Johan Krekola, född 1982,  då IFK Eskilstuna, nu sporadiskt spel i Skogstorp

Har man vunnit tekniktävling över både Bojan Djordic och Kim Källström platsar man så klart på en sån här lista. Också en världssjärna på de tidiga årgångarna av CM. Har spel i West Ham på sitt CV. 


Bubblare:

Jon Lundblad, född 1982, då Sturehov, nu slutat

Nådde visserligen både allsvenskan och proffsspel i Frankrike. Men skadorna blev till slut för mycket och nu har han tvingats lägga av. Bra som satan i tonåren.

John Pelu, född 1982, då Helsingborg, nu Öster kanske?

Under en cup i Danmark såg vi ut att gå vidare från gruppen. Det krävdes att Helsingborg skulle vinna sin sista match med fyra mål för att vi skulle åka ut. Då hämtar de hem John Pelu som annars skulle ha tränat med a-laget (vi var typ 15 år). Han gör fyra mål och de går vidare. Oklart vart han spelar i dag.

Erik Österlund, född 1983,  då ÖSK, nu tränare i ÖSK

Skadorna satte tidigt stopp även här. Övertygad om att han hade spelat i allsvenskan annars. Hoppas och tror att han går långt som tränare i stället. 

 

För ett par år sedan hade Nordin Geric toppat den här listan. Han var minst lika bra som Eber och Tonton och det snackades mycket om honom även i resten av Sverige. Som tur är slog han igenom till slut även om det dröjde 5-6 år för länge.

 

 


Inte min sport

Minigolf med en stark uppställning på Munktellarenan stod på programet i dag. Hugo dominerade men vi tre andra var värdelösa. Jag sämst av alla på grund av det tidigare nämnda psyket. Inför sista banan fanns alla chanser till en andraplats. Två slag saknades upp till Arvidsson och jag och Simpa delade tredjeplatsen efter ett snitt på minst 5 slag per bana. Jag räknade med att tre slag skulle räcka för silverpengen med tanke på de andras kapacitet. Men självklart flippar jag ur och slår en femma. Slutade sist och i det här sällskapet var det en stor bedrift.

Klassiska fotbollsanekdoter: Vänsterbacken och tandpetaren

Underbart ögonblick från en turnering kring millenieskiftet. En rutinerad vänsterback i vårt lag inledde varje morgon med att hämta en tandpetare i samband med frukosten. Sedan satt den kvar.
Kortspel i korridoren: Han hade tandpetare.
Vila på rummet: Han hade tandpetare.  
Matchgenomgång: Han hade tandpetere.
Till och med när det var dags för uppvärmning kommer han ut med tandpetare i munnen. Hade domaren tillåtit hade han spelat matchen med den också.

Bra tryck

14000 på läktaren och en tokdramatisk hadbollsmatch.Guif förlorade matchen men vann kampen på läktaren. Spelpresentationen gick inte av för hackor:

Mot Globen

Nu laddning för Globen. Imorgon smäller det. Pratas om 25 fullastade supporterbussar från Eskilstuna. Och massa andra supportrar lär ta sig dit på egen hand härifrån.  Blir en upplevelse även om Guifs seger inte känns så säker som många verkar tro. 

No strange things

Otroligt viktig seger för fotbollen i går. Sedan snackar alla om domarmisstag och uteblivna straffar. Men för helvete, Chelsea hade ju kunnat försöka spela lite fotboll under de 180 minuterna istället för att försvara med tio man. Då hade de kanske gjort riktiga mål istället. Bästa laget gick vidare och fotbollsmördarna åkte ut. Inga konstigheter. No strange things.


Roligt jobb

Vissa jobb är roliga att göra och andra är midre roliga. Detta hör till den förstnämnda kategorin:


Extra: Nytt favoritlag - i England

Inte sedan Stan "The Man" Collymore spelade i Liverpool har jag brytt mig det minsta om ett lag i England. Men nu är det ändring på det. Kommer från och med nu att följa Sheffield United med stort intresse då laget kan gå upp till Premier League. Anledningen är den här inmarschlåten som är otroligt mäktig. De dammar av gamla John Denver klassikern "You fill up my senses" i en egen tolkning som gör sig ännu bättre på en fotbollsläktare:


Världslaget

Mitt världslag från årets säsong:

GK: Castillas

DL: Evra
DC: Ferdinand
DC: Vidic
DR: Dani Alves

MC: Xavi
MC: Iniesta
MC: Gerrard

FR: Messi
FC: Zlatan
FL: Torres

Nära: Cristiano Ronaldo, Javier Zanetti (alltid nära i alla världslag) och Sergio Ramos.

Inte ens nära: Samtliga Roma-spelare.

Practical joke

Världens störste Manchester United supporter blev inte glad när någon hade tejpat på ett Gerrard huvud på hans Giggs-docka. Han har den alltid bredvid sig när han jobbar. Stor humor.


Mobilfoto: Johan Tollén

Globen nästa

Guif slog ut Sävehof mot alla odds och ska nu spela SM-final på lördag. Jag på plats i Globen tillsammans med 14000 åskådare för att bevaka. Sämre arbetsdagar kan man ju ha...


Lika som bär

Äntligen har Örebros Totti uppmärksammats. Det är bloggen PFC (poppislag i division 7 Örebro) som gör liknelsen mellan Roma-kaptenen och förre Testaccio-teknikern Jim Carlsson (samme Carlsson som för övrigt gjort sig känd för att alltid åka taxi till träningarna). Kan bara instämma i liknelsen:


Topplistan: Önskehemvändare

Läste att Cannavaro är på väg att avsluta karriären i Juventus. Nostalgisk som jag är hade jag hellre sett att han sluter cirkeln sitt hjärtas klubb Napoli. Här är topp fem på önskade hemvändare (dvs. nostalgiska supervärvningar som borde flytta hem på ålderns höst):

1. Beckham till Manchester United.
Att få se honom springa på högerkanten och mata inlägg igen vore magiskt.

2. Nesta till Lazio
Gillar inte Lazio men älskar Nesta. Och Lazio är ju hans klubb. Mäktigt om han kunde avsluta med ett par säsonger som Lazio-kapten.

3. Cannavaro till Napoli
Han och brorsan som mittbackar. Kan inte gå fel.

4. Seedorf till Real Madrid
Visserligen var han bara här ett par säsonger men det var då han fick sitt verkliga genombrott. Seedorf i helvitt igen vore stort.

5. Ronaldo till Inter

VM:s kommande skyttekung är fortfarande bland världens bästa anfallare. Behåll Zlatan och köp in Ronaldo så är CL-titeln hemma.

Bubblare:
Buffon till Parma
Nedved till Lazio
Owen till Liverpool

Urladdning

Barca är i riktigt skaplig form just nu. Real Madrid fattar ingenting. Mäktig uppvisning. Själva hade vi besök av SvenssonX3 under gårdagskvällen. För den minste var det hans andra hem han besökte i hela sitt liv. Stort.

RSS 2.0