Han är överallt

Att Marcus Birro syns överallt numera känner alla till. "Undergroundpoeten" har bland annat medverkat i Kvällsöppet, Allsång på skansen, Bingolotto och Let's dance. Men trots det blev jag lite förvånad när jag gick förbi Kristdemokraternas lokaler och ser följade reklamaffish för partiet:


Zacheroni tillbaka

Alberto Zacheroni tar över Juventus. Han minns vi med glädje som Lazio-tränare från säsongen 2001-2002. Då gick det så här i derbyt. Notera gärna Nestas insats för övrigt.  Det är nämligen den enda matchen i världshistorien där han har varit dålig.





Matlåda

Om jag har med mig hemmlagad orientalisk risotto som matlåda till jobbet? Jajamen!


Bloggen tipsar: Spela Frölunda

Frölunda hemma mot Skellefteå i dag. Skrattretande högt odds till 1,90 för ettan. Bloggens Skellefteå-källor säger att halva laget är på skadelistan och att spelarna redan har helgens derby mot Luleå i tankaran. Bättre spel hittar man knappast på hela året.




Bentley och klockan

David Bentley gör tydligen mål igen. Men han har fortfarande en bit kvar till den här toppformen:


Pinsam tv

Mot bättre vetande började jag kolla på Guldbaggegalan i går. Det skulle jag inte ha gjort.  Kan ha varit det mest pinsamma jag sett i hela mitt liv. När Josefine Bornebosh spelade kille blev det bara för mycket. Med kallsvetten i pannan kastade jag mig över kontrollen och bytte kanal.

Matlagning för nybörjare: Tonfisksallad

Bloggens överlägset mest efterfrågade avdelning är tillbaka. Vi har lagat många enkla maträtter här men i dag blir det enklare än någonsin. Vi ska göra en tonfisksallad. Nyttig maträtt som är extra bra för oss som ofta tränar på gym.

Steg ett:
Som vanligt börjar du med att gå till din lokala handlare. Denna gång införskaffar du följande:
En burk tonfisk
Ett paket Quinoa
En kruksallad
Ett paket körsbärstomater
En burk majs
Olivolja




Steg två:
Koka Quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Bloggen har fått kännedom om att flera läsare har misslyckats med att följa anvisningarna på förpackningen tidigare. För er kommer här en snabbguide:
Koka upp två dl vatten. På full värme alltså.
Tillsätt en dl quinoa och sänk värmen, förslagsvis till tvåan. 
Låt koka i femton minuter utan lock.
Tillsätt salt efter behag.


Steg tre:
Skär upp tomaterna och salladen.



Steg fyra:
Blanda tomat och sallad (som du ju nyss skurit upp) med tonfisk och majsen.



Steg fem:
Vid det här laget har quinoan kokat klart (förutsatt att det har gått 15 minuter alltså). Ta bort quinoan från plattan och blanda den med grönsakerna. Tillsätt lite olivolja. Klart!




Roddick imponerar - men domaren var bäst

Kastade ett öga på gamla bloggfavoriten Andy Roddicks match mot Gonzales i Australian Open. Roddick fick kämpa rejält men gick i alla fall vidare. Bäst var ändå domaren. Roddick slår in sin femte setboll i fjärde set och linjedomaren skriker "OUT". Roddick tar sin sista hawk-eye för att kolla.
- I think you might be right on this one actually, säger domaren till Roddick.
Efter grafikvisningen ser vi att bollen är inne med två milimeter. Iskallt.





Intervjuteknik

Bunk från The Wire visar hur det går till när man ska pressa en misstänkt brottsling till att erkäna. Bara att kombinera det gamla "McDonaldstricket" med "kopiator-lögndetektorn" så är man hemma.

Detta är tv-historia. Fruktansvärt bra. Och det bästa är att båda tricken är hämtade ur verkligheten. Har praktiserats av polisen i Baltimore under 20 års tid.



Första träningen avklarad

Träningspremiär med det här laget nyss. Mycket bra tempo och bra spel. Inte oväntat eftersom det kryllar av klasspelare i laget. Ändå var det bara den tredje största fotbollshändelsen den här dagen. Överträffas av:

  • Tacos drömfrispark. Även en blind höna kan uppenbarligen hitta ett korn ibland. Nu kommer han leva på den där frisparken i åtta år till.
  • Zlatan framförstad i Uefas världslag. Kul. Fortsätter han så här är det snart Helena Jonsson klass.

Grande!

Om Totti uppmanar italienarna att skänka pengar till offren på Haiti? Självklart!



Steven Gerrard (som istället väljer att misshandla en dj för att denne inte vill spela Phill Collins-låtar) är precis lika utklassad som han blir på planen av världens största kapten.

Ner i papperskorgen: Svenska folket

Redan när Anna Nordqvist fick nöja sig med en sjundeplats (bakom Anders Södergren och någon orienterare) borde jag ha stängt av tv:n. Pajasvarningslampan blinkade därmed intensivt och när vinnaren av Jerringpriset tillkännagavs lite senare höll jag på att svimma. Då svenska folket ska ute årets idrottare väljer alltså sju av tio Helena Jonsson. Sju av tio!

Inget ont om Helena Jonsson som verkar vara både sympatisk och duktig på sin idrott. Men vad är det för idrott egentligen? Det är fler personer i Sverige som tävlar i att köra radiostyrda bilar än skidskytte. Konkurrensen internationellt är inte större än att en halvdann längdåkare kan ta några lektioner i gevärsskytte och sedan vara med och slåss om VM-medaljer. Och nu utklassade hon alltså Zlatan som klackar hem skytteligan i serie A (ingen svensk kommer någonsin att vinna den igen) och slår målrekord för ett nyförvärv i världens bästa fotbollslag. Sju av tio röster till Jonsson alltså.

Usch!


Svenska folkets val.

Luca sei per me - Numero Uno

Fritti, Scampi, et Chianti, calamari
Luca sei per me - NUMERO UNO

Cannelloni, Luca Toni, Pepperoni
Luca sei per me - NUMERO UNO

Minns att bloggen utlovade tio ligamål. Nu är han en bra bit på vägen. Vi har kört den här låten förut men en dag som denna måste vi köra den igen.


Vad tänker Aquilani nu?

Kronprinsen av Rom kan inte fatta någonting nu. Liverpool (som i veckan slogs ut av ett lallargäng i FA-cupen) möter Stoke borta. Själv värmer han bänken. Innan matchen fick han den här mittfältsuppställningen i fejset:

Lucas, Mascerano
Degen, Kuiyt, Aurelio

Själv vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Väldigt ovärdigt i alla fall för spelaren som för ett par år sedan var en av Europas största talanger.


Ovärdigt bänkad.




Friskis överraskar

Nyligen årsdebut på gymmet. Körde som vanligt enbart bröst, armar och mage på Friskis och svettis. Största positiva överraskningen var när den här låten pumpades ur högtalarna:




Annat än de vanliga Basshunter och Scooter- låtarna som brukar dominera.

Shiiiiiiiieeeeeet

Som alla andra tv-serier och filmer är The Wire till stor del uppbyggd på karaktärer. Och här finns det fler sköna karaktärer än någon annanstans. Min favorit är helt klart senator Clay Davies. Genomkorrumperad, cynisk och så klart alltid med sin klassiska replik:


Svårare än väntat

Reading fick det tuffare än jag hade trott mot Liverpool. Gick in med en hundring på att de skulle vinna under ordinarie tid. Med något så när normal utdelning på alla jättelägen hade de klarat det också. Carragher gjorde sitt bästa för att hjälpa till med en smörpassning i inledningen av matchen men ändå  krävdes förlängning. Vidare gick de i alla fall och Liverpool har spelat färdigt. Den förnedrande tunneln som de åkte på innan avgörande målet var ju dessutom värd mer än ett par extra hundralappar i plånboken. 


Läsglädje

Inte varje dag jag köper böcker. Men i dag anlände följande efterlängtade paket: "The Wire - Truth be told" och "Football against the enemy". Den sistnämnda slängde jag med bara för att den var billig. Har visserligen hört mycket gott om den också men det är The Wire-boken som är mest efterlängtad. 600 sidor med allt om tidernas bästa tv-serie. Underbart!


Bloggen tipsar: Spela Nottingham ikväll

Fyra gånger pengarna på klassiska Nottingham Forest borta mot Birmingham i FA-cupen. Det är taget! Birmingham lär inte tagga till och cupen är lågprioriterad. Notingham fulla av självförtroende efter en succésäsong. Ska nog gå in tungt.

Frågor på det?

Dagens inköp från Coop Triangeln. Tre matkassar för totalt 630 spänn. Innefattar bland annat purjolök, soya, fiberberikade havregryn m.m, m.m. Alla som någonsin tvivlat fattar ingenting nu. Är det, som man säger, några frågor på det?


Ner i papperskorgen: Kanal nio

Stormatch i Italien i kväll. Juventus mot Milan i en toppmatch som kommer att avgöra stora delar av lagens säsonger. Men vad händer? TV visar inte matchen! Den sänds alltså inte trots att kanal nio har rättigheterna. Otroligt jävla uselt. Har, precis som många andra mailat och sagt min menig til de ansvariga. Fortsättning följer.

Bloggen hyllar: Egna initiativen

Alltid kul när privata initiativ bidrar till att höja en låt till nya höjder. Odödliga klassikern "Gimme da loot" med Notorius BIG har till exempel ingen musikvideo. Men det fixar de här två killarna med lite för mycket fritid över. Mycket roligt:



Sedan får vi inte glömma alla som sitter hemma och mixar ihop två låtar med varandra. Ibland kan den mest otippade kompinationen sluta i succé. Som den här korsningen mellan "Drop it like it's hot" och "Vi drar till fjällen":


När gör Carragher om det här?

Nesta är så otroligt stor, alltså! Kolla nedtagningen på bröstet (där han går förbi försvararen i samma rörelse) innan han slår perfekt inlägg som lägger grunden för andra målet (2.55 in i klippet). Såna grejer gör Carragher inte ens i sina drömmar.

Kul match för övrigt där Ambrosini var fullständigt magisk. Skulle han spela så här varje match är han bäst i världen.



Bloggen tipsar: Långkalsonger

Ett måste i dessa tider. Fick ett par av farsan när jag var hemma över nyår och de har använts friskt sedan dess. Gör hela skillnaden när temeraturen kryper ner mot minus 20.

Året som gått

Här summerar vi 2009 och utser årets...

...nyhet: Totti tackar ja till VM. Inte för att vi någonsin tvivlat men skönt att ha det bekräftat. Nu sparar han dessutom ut till långt hår igen. Kan inte bli bättre.

...värvning:
Luca Toni till Roma. Mer oväntat. Bästa värvningen som Roma i nuläget kunde göra.

...sämsta spelare:
Jaime Carragher. Säger bara West Ham-matchen. Pinsamt att se. Han har hjärta men inget annat. Borde inte räcka till att bli fotbollsproffs.

...bästa spelare:
Xavi. Vinner allt. Missar aldrig en passning. Ser lätt ut men är väldigt svårt.

...mest överskattade:
Steven Gerrard. Borta ur CL, borta ur ligaguldstriden och snart borta ur FA-cupen. Petad i VM?

...mest underskattade: Darren Fletcher. Klasser bättre än Gerrard 2009.

...nykomling 1:
Rio Svensson. Stor profil.

...nykomling 2:
Katten Elsie. Stor profil.

...tv-serie: The Wire. Nu, förra året, nästa år och alla år.

...film 1: Coacaine Cowboys. Intressant, allmänbildande och underhållande.

...film 2: The Wood. Inte från i år visserligen men en film som får dig på gott humör.

...årets you-tube klipp: Jizz in my pants. Kommentar överflödig.

...mest vältränade:
Cristiano Ronaldo som enligt egen utsago gör 3000 situps om dagen. Starkt!

...minst vältränade:
J. Tollén som snittar 30 situps i kvartalet. Uselt. Men nu är det nytt år.

...sågning: Den här som drabbade alltid välklädda Linus Mattisson.

...speltips inför 2010 1: England åker ut i gruppspelet i VM

...speltips inför 2010 2:
Riktige Ronaldo (fenomenet från Brasilien) blir skyttekung i VM



Mer vältränad än blogginnehavaren.




Extra: Gigantiskt stor spelvinst

Spelåret 2010 fick en succéstart. Fick superfeeling för Leeds mot United i FA-cupen och gick int med en dundring till oddset 11 gånger pengarna. 90 minuter plus sex minuters tillägg senare var pengarna i hamn. Tack för kaffet!






Klart i dag: Totti till VM

Bloggen har i ett par månaders tid lovat att Totti åker med till VM. Nu är det också bekräftat från förstahandskälla. Läs mer här.


RSS 2.0