Matlagning för nybörjare: Tonfisksallad

Bloggens överlägset mest efterfrågade avdelning är tillbaka. Vi har lagat många enkla maträtter här men i dag blir det enklare än någonsin. Vi ska göra en tonfisksallad. Nyttig maträtt som är extra bra för oss som ofta tränar på gym.

Steg ett:
Som vanligt börjar du med att gå till din lokala handlare. Denna gång införskaffar du följande:
En burk tonfisk
Ett paket Quinoa
En kruksallad
Ett paket körsbärstomater
En burk majs
Olivolja




Steg två:
Koka Quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Bloggen har fått kännedom om att flera läsare har misslyckats med att följa anvisningarna på förpackningen tidigare. För er kommer här en snabbguide:
Koka upp två dl vatten. På full värme alltså.
Tillsätt en dl quinoa och sänk värmen, förslagsvis till tvåan. 
Låt koka i femton minuter utan lock.
Tillsätt salt efter behag.


Steg tre:
Skär upp tomaterna och salladen.



Steg fyra:
Blanda tomat och sallad (som du ju nyss skurit upp) med tonfisk och majsen.



Steg fem:
Vid det här laget har quinoan kokat klart (förutsatt att det har gått 15 minuter alltså). Ta bort quinoan från plattan och blanda den med grönsakerna. Tillsätt lite olivolja. Klart!




Kommentarer
Postat av: M-W

Tjoho! Synd att jag inte äter tonfisk - funderar dock på att sno ihop den ändå.



Pingis nästa vecka! Vilken förmiddag passar dig?

2010-01-27 @ 07:46:36
URL: http://matswalter.blogspot.com
Postat av: Johan T

Du är dålig på att äta fisk märker jag. Johan P fattar ingenting. =)



Torsdag eller fredag funkar för mig. Ladda!

2010-01-27 @ 11:25:05
Postat av: M-W

Torsk med äggsås i kväll!



Torsdag it is!

2010-01-27 @ 17:52:30
URL: http://matswalter.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0