Lagerbäck-Tollén 4-0

Helt plötsligt chockar Lagerbäck och skickar ut en oväntad startelva. På fyra platser överraskade han mig. Tur att jag inte satsade mitt liv på min elva som jag faktiskt var beredd att göra...

Hann precis hem till matchen efter att i en hyrbil ha flyttat grejer från en hel (men liten) lägenhet mellan Uppsala och E-tuna. Var trött som satan men  noterar ändå:

- Att Anders Svensson är så tragiskt dålig. Killen kunde ju inte slå en passning rätt.
- Att Sveriges mittbackar hyllades välförtjänt.
- Att det är mycket lättare att försvara än att anfalla i fotboll. En lallare som Adam Johansson kan komma in och göra ett hyfsat jobb mot världens  bästa. Men tänk t ex. Kristoffer Näfver mot Maicon och det blir inte lika lätt att glänsa.
- Att Henkes insats äntligen utvärderades rättvist. Han fick en tvåa i Sportbladet (jag hade i och för sig satt en etta, men ändå ett steg frammåt).

Förbannelsen bruten

Sedan jag flyttade hit har jag uppskattningsvis lämnat in ca 30 oddsetkupponger. Utan att vinna på en enda. "Förbannelsen" har blivit ett välkänt begrepp. Men häromdagen börts den äntligen. En hundring satsat på två matcher med totalt 5,6 i odds. Satt som handsken.

Överväger nu följande två alternativ:
1. Smida medan järnet är varmt
2. Dra mig tillbaka när jag ligger på topp

Lutar åt det senare. Ingen hybris här. Med 1, 55 för ettan i Portugal- Sverige är lockande...

Extra: Så spelar Sverige i ödesmatchen

Sveriges startelva mot Portugal kommer med 99,9 procents säkerhet att se ut så här:

GK: Isaksson

DL: Edman
DC: Hansson
DC: Mellberg
DR: Nilsson

ML: Wilhelmsson
MC: Källström
MC: Svensson
MR: S. Larsson

FC: H. Larsson (c)
FC: Elmander

Enda platsen som jag inte kan sätta mitt liv på är Edman som vänsterback. Alternativet är att Nilsson tar den platsen, Majstorovic går in i mitten och Mellberg flyttar ut som högerback. Resten av platserna är jag alltså 100 procent säker på.  Hade Daniel Andersson bara varit någorlunda frisk hade han för övrigt  petat Kim Källström.  Hemma i Spanien sitter Goitom med sina 9 La Liga mål och fattar ingenting...

Roligt? Nej. Räcker det till poäng? Nej. Blir det något VM 2010 för Sverige? Nej.

Korpsäsong

Lutar åt att tidningen Folket fixar ihop ett lag i Eskilstuna-korpen i år. Kanske blir det ett "koncern-lag" tillsammans med Kuriren, det återstår att se. Oavsett vad så är målsättningen så klart att vinna. Har ju faktiskt aldrig förlorat en korpenserie under de tre åren med AC Testaccio, så det finns inget annat.

Formen i dag gav också mersmak när jag, skåninen och praktikant-Tobbe krossade annons. och redigeringslaget i fotbollen.  Snart vår!

Tur...

...att jag inte är intresserad av fotboll längre. I så fall hade jag nämligen varit i upplösningstilstånd efter Romas katastrofinsats i går. Zappade ändå förbi matchen som hastigst och satan vilken tragisk upplevelse det var. Trodde det var omöjligt att få in så många sopor i ett och samma lag. Låt gå för att Roma har osannolik otur med skador och avstängningar men ändå. Spelarna som gick ut på planen var ju trots allt avlönade proffs. Otroligt!

Loria, Riise, Tonetto, Felipe, Brighi, Baptista. Med andra ord en hög med skit.

Där satt den!

Injobbat i dag: Medmera-kortet. Till en början får jag hålla tillgodo med detta tillfälliga kort. Det riktiga skickas inom ett par veckor. Viktigt!


Stolt innehavare av medmera-kort.

Snart: Fotbollsträning

Cykeln mot Assa-hallen snart för fotbollsträning. Har missat de två senaste lördagarna så nu är jag laddad utav bara helvete. Ska nog vara Lazezzi i dag.






Bokrecensionen: Aldrig fucka up

Ny kategori här på bloggen. Vi tar upp och recenserar böcker i takt med att jag läser ut dem. Först ut: Aldrig fucka up.

Jag älskade första boken Snabba cash och i går läste jag färdigt uppföljaren Aldrig fucka up. Språket, stilen och känslan som förmedlas är lika bra här som sist det begav sig. Upplägget känns också igen: Ett par olika karraktärer som rör sig i Stockholms undre värd står som huvudpersoner. Och precis som i ett Seinfeldavsnitt skildrar dessa karaktärers öden var och en för sig innan de kommer allt närmare varandra och helt knyts ihop på slutet.

Här finns också en konspirationsterori kring Palme-mordet och sådant är ju aldrig fel. Ändå lyfter inte boken på samma sätt som föregångaren. Kanske för att nyhetens behag här är borta. Lapidus sätt att skriva liknar inget annat och det gör så klart ett starkare intryck första gången. Ändå en helt ok bok som väl är värd att läsa. Betyget blir 7,5 på samma betygskala som Gazzetta dello sport använder (dvs 1-10 med decimaler där 6 är godkänt och 10 i praktiken är omöjligt att uppnå).


Solglasögonen som skakar Örebro SK

Arvidsson och Robinson-Herman utgör NA:s uppställning som på plats ska följa ÖSK:s träningsläger på Cypern. Pojken med kepsen kör till allas förvåning utan keps i första webb-tv inlaget. Istället  blir det ett par solglasögon modell XXL. Se och njut.

Lever Tupac?

Det är allmänt känt att Dave Chappelle är världens roligaste man. Här är en av hans klassiker på temat om Tupac fortfarande lever. Underbart!



Skräll i melodifestivalen? Inte för oss

Gårdagen innebar resa tur och retur till Alingsås för att bevittna Guifs sista seriematch för säsongen innan slutspelet tar vid. Under hemresan sändes medlodifestivalen i radio. När den där operalåten spelades fick jag och foto-Jocke en gemensam känsla. "Där har vi vinnaren". Några timmar senare fick vi ju rätt också. Dagens största skratt bjöd professorn på när Jocke påpekade  hur förvånande det skulle vara om operatjejen drog av sig en mask och det visade sig att det var Arvidsson som stod för operasången...


Tollén och Serrander slog sina kloka huvuden ihop och tippade rätt vinnare
i melodifestivalen. Akrivfoto: Lennart Nyström

Filmsamlingen: X-Z

Zoolander

Kommentar:
Finns knappt några filmer på dessa bokstäver. Har i alla fall en och den är riktigt bra. Nu är hela samlingen avbetad. Återkommer med boxarna vid senare tillfälle.

Bildextra: Musketörerna

I dagens tidning satt den. Vi talar så klart om den efterlängtade comebacken för Sport-Folkets musketörer. Denna veckas frågor löd:

Guif har gjort toksuccé efter uppehållet. Hur långt räcker det i slutspelet?
Okej, vad är det egentligen som händer i Smederna?
Champions League närmar sig avgörandet. Vilka vinner?
Bokrean går in i slutskedet. Har du fyndat än?

Och så här blev resultatet:



Värt att notera:

- Svesse hade sitt livs förkylning och uppåt 39 graders feber vid fototillfället. Med tanke på de förutsättningarna blev bilden riktigt bra.
- Fiskens mössa är dock under all kritik. Mössa inomhus trodde jag försvann någon gång runt 2001.
- Knivens t-shirt är så klart en hyllning till hans favoritlag Skellefteå AIK.


Musketördebut för mig.

Snart: Musketör-debut

Sport-Folkets musketörer är snart tillbaka efter ett längre uppehåll. För den oinvigde kan vi berätta att det är ett uppslag där en panel från sportredaktionen ger sin syn på aktuella sporthändelser. Inom kort gör undertecknad debut.

Svaren behandlar bland annat CL missären, Portos brasse vid namn Hulk, Guifs framtid i slutspelet, kaoset i Smederna och en hel del annat smått och gott.

För er som inte prenumererar på Folket kommer en bild här på bloggen inom en snar framtid. Håll ut!

Ner i papperskorgen: Lasse Kinch

Att den här killen fortfarande kan få stora matcher som Roma-Arsenal är helt otroligt. Viasat storsatsar och värvar hela tv-eliten med sportchef Nunstedt, Glenn S, Sladjan, Wennström osv. Och så är det likt förbannat den här pajasen som kommenterar när det smäller på de stora arenorna. Det finns inte.

Såg som sagt i princip bara straffarna i onsdags men på den korta tiden bjöd Kinch tittarna på följande:

1:
"Som målvakt har man ju ingenting att vara nervös för. De har ju allt att vinna och kan ju bara bli hjälte om han räddar"
Kommentar: Första gången jag hörde den här var någon gång under VM 94. Sedan dess har den dykt upp med jämna mellanrum men Kinch tyckte inte att den var för självklar för att damma av igen.

2.
"Han kommer lägga den lågt till vänster om målvakten.  De gör de alltid med den där ansatsen" (varpå Montella lägger den till höger om målvakten).

Kinch igen:
"Målvakten trodde precis som jag och slängde sig och vänster. Han läste honom på samma sätt"
Kommentrar: Det är avgörande i åttondelsfinal och ingen jävla privat gissningslek. Ingen bryr sig det minsta om var du tror att han ska lägga straffen.

3. "Johan (till expert Mjällby), hur resonerar tränarna nu. Väljer de säkra skyttar som tar den första och den sista straffen (skapligt ledande fråga för övrigt)"?

Mjällby: "Nej, jag tror de väljer fem säkra straffskyttar och ordningen finns det ingen speciel plan för."

Kinch igen, efter en tiondels sekund: "Det hade jag gjort! Då får man en bra strart och en bra avslutning och det är viktigt.

Mjällby: (talande tystnad)
Kommentar: Återigen försöker Kinch briljera med sina kunskaper som tydligen är bättre än alla världens fotbollstränare tillsammans. Tydligen fattar han inte att alla straffar är lika viktiga och envisas med sin idé som han bara måste dela med sig av i direktsändning mitt under straffavgörandet.


Kom in i matchen nu.

 

Fotbollsintresset borta

Där var Champions League över för den här gången. Tror faktiskt inte jag ska kolla nästa år heller. Känns inte roligt längre.

Pga jobb såg jag bara förlängningen och straffarna i Roma-matchen och ett tag fick jag nästan förhoppningar om att Roma skulle klara av det. Eduardo missade första straffen och i mina drömmar såg jag Totti lyfta CL-bucklan på Olimpico. Borde ha vetat bättre. Det är 2009 nu och då vinner alltid Premier Leauge-lagen. Så är det bara.

Med ryska eller amerikanska ägare som pumpar in pengar och arenor som varje vecka  fylls med turister som betalar 2000 för en matchbiljett är det inget snack om saken. Sånt går tydligen inte att konkurrera med. Innan i kväll hoppades jag att det fortfarande var en öppen tävling. Att de andra stora lagen från de andra stora ligorna är på någorlunda samma nivå som de engelska. Men så är det inte. Inser det nu och det  har fått mig att helt tappa lusten och entusiasmen för fotboll.

Dags att sova nu. God natt.


Joaquin får känna på en "Arvidsson"

Arvidsson har berättat om när han fick på sitt hårdaste skott någonsin på en fotbollsplan. Det var i en korpmatch kring millenieskiftet. "En sån där träff som inte känns på foten", som Arvid själv beskrev den. En stenhård volley från straffområdslinjen och Arvidsson hade mer eller mindre börjat fira sitt snyggaste mål i karriären. Men i mål för motståndarna står en tjock gubbe som limmar bollen med rakt utsträckta armar och sätter igång en kontring som ingenting.

Hur det känns att uppleva något sådant vet bara Arvid. Och Joaquin (den som är otålig kan hoppa fram 45 sekunder in i klippet):


Champions League-extra

I kväll smäller det igen. Gårdagskvällen är bara att glömma. Två äckliga Premier Leauge-lag vidare utan större problem. Real Madrids försvarsspel håller svensk division 2-klass och även om jag hatar Gerrard över allt annat går det inte att blunda för att han är jävligt bra.

Juventus var nära ett tag men spelar man med Olof Mellberg från start i en åttondelsfinal i Champions League går man inte vidare. Svårare än så är det inte.

Själv har jag inte vunnit på oddset på minst 30 försök sedan jag flyttade hit. Förbannelsen lever i högsta grad och därför lägger jag följande spel inför kvällen:

Man Utd-Inter 1
Roma-Arsenal 2


Tänkte först göra tvärtom och tippa med hjärtat med då ger jag inte de italienska lagen en ärlig chans att vinna.

Dags för Zlatan att vakna nu. I England skrattar de fortfarande åt honom. Vore så jävla skönt om han kunde smacka in ett drömmål i fejan på Ferguson.


Kom igen nu, för helvete!



Matlagning för nybörjare: Lax i skagenpanna

Ni som hade problem med korfstrofanoffen förra gången, misströsta inte. I dag blir det nämligen ännu enklare. Vi ska göra lax i skagenpanna. Går absolut inte att misslyckas.

Steg ett:
Inhandla följande hos din lokala handlare:
Ett paket laxfilé
Ett paket råris
En burk  skagenpanna från Arlaköket



Steg två:
Koka upp riset. Som vanligt gäller det att koka på svag värme under lock. Tänk också att göra ordentligt med ris så att det räcker till matlådor.

Samtidigt som du gör detta kan du värma matfettet i stekpanna. Jag föredrar olivolja med det går lika bra med margarin eller smör. Viktigt att tänka på här är att värma på för full styrka. Oljan måste vara riktigt varm innan vi kan gå vidare till nästa steg.



Steg tre:
Nu står riset och puttrar på ena plattan och oljan är varm i stekpannan. Då är det läge att lägga i laxfillén. När  vi gör det måste vi sänka värmen på plattan för att inte bränna fast laxen. Sänk från högsta till medelhög värme.



Steg fyra:
Viktigt! Se till att laxen blir genomstekt. Vänd på den, dela den och kontrollera noga. Den ska få en gyllenbrun färg på utsidan och genomstekt och fin innuti. Slarva inte med detta.



Steg fem:
Dela laxen i mindre bitar. Krydda efter behag. Salt och peppar duger bra om du inte vill krångla till det. Notera dock att du kan köpa färdigkryddad laxfilé som underlättar din egen kryddning. Jag köpte t ex. min laxfilé med citronpeppar men det är så klart helt individuellt vad man föredrar.



Steg sex:
Tillsätt skagenpannan och matlagningsgrädden. Då får dessa i samma burk. Matlagningsgrädden i själva burken och smaksättningen i locket. Bara att blanda i och röra om noga.



Steg sju:
Servera tillsammans med riset och tillsätt valfria grönsaker. Själv körde jag gurka och kruksallad. Klart! Räckte till en måltid här och nu samt tre matlådor.




Vet också att många läsare har efterlyst en guide till hur man lagar salladen med apelsin, avocado och halloumiost. Det kommer innom kort.

Ronaldo 2010: Nordic bet tar inte vadet

Har ett konto på Nordic bet och mailade därför min förfrågan om att spela på Ronaldo som skyttekung 2010. I England har man ju sedan 1800-talet kunnat spela på precis allt (Emelie Heskeys farsa vann ju t ex. en fin slant på att hans son skulle representera England i landslaget på alla nivåer). Tyvärr visar Nordic Bet att de ligger mil efter de engelska bookmakerna.
Fick nämligen följande svar av usla Nordic Bet:
Hej Johan,

Ja, vi kommer erbjuda odds på det. Dock inte förrän kvalet är avgjort.

Ha en bra dag!

Med vänliga hälsningar,

Marcus S.
Customer Support

Fenomenet målar

Då har han slagit till och börjat vandringen mot skytteligatiteln i VM 2010. Skapligt tryck med målfirandet också:


Topplistan: Eurodisco-låtar

Låtarna som alla älskar även om långt ifrån alla är beredda att erkänna det. Pratar så klart om Eurodisco-musiken som formade vår uppväxt och förgyllde mellanstadiediscona. Här är topp fem:

1. Haddaway- What is love

Kommentar: Tråkigt och konventionellt val kanske många tycker men det går bara inte att bortse från den här låten. Urtypen av Eurodisco i sin renaste form. Blev än mer odödlig i och med en sketch i Saturday night live som sedan också ledde fram till filmen A Night at the Roxburry.

2. Look twice- Move that body
Kommentar: Underskattad så in i helvete. Förbises av väldigt många men det här är en av de allra största klassikerna. Även om man inte känner igen titeln kan jag garantera att man känner igen låten när man hör den.

3. Basic element- Prommise man

Kommentar: Basic element hade alltid minst en låt med på skivor av typen Pary zone och Absolute dance. Detta är den mest klassiska.

4. Pandora- Don't you know

Kommentar: Ännu en låt som först kan verka bortglömd men som alla känner igen när den spelas. Inget musikaliskt mästerverk precis, men det spelar ingen roll i det här sammanhanget.

5. N'trance- If you want my body
Kommentar: Ta en gammal Rod Stewart-klassiker, en tjej som sjunger refrängen och en kille som rappar verserna. Svårare en så behöver det inte vara.

Bubblare:
Sonic Dream Collective- Oh baby all
No Mercy- Where do you go
Snap- Ryhtm is a dancer
Cool James and the black teacher- Dr Feelgood

Bildextra: Home makeover

Lägenheten börjar arta sig snabbt sedan sambolivet inleddes förra veckan. Helgens inköp till det stora lägenhetslyftet gav följande resultat:

Sovrummet:

Två gardiner
Två kuddar
En kruka
Tre vita plastblommor
En fiskmås i trä


Vardagsrummet:

2 gardinvepor med mönster
2 gardinvepor utan mönster


Köket:

2 riktiga växter
4 tygunderlägg

Superservarna fungerar

Nyss pingisturnering i Munktellarenan med Hugo och ett gäng till. Totalt var vi sju personer som kom till start. Jag tog mig till semi efter två övertygande segrar i gruppspelet. Sedan en tuff tresetare i semin men tackvare mina pålitliga superservar och få misstag kunde jag säkra finalplatsen. Där blev det dock förlust mot Martin (topp tre spelare i Eskilstuna med omnejd) som spelade hela turneringen med fel hand. Med rätt hand har han vunnit mot Robert Collin som i sin tur har plockat set av Michael "Äpplet" Appelgren. Då har man kapacitet...

Filmsamlingen: U-V/W

U-turn
Vi hade i alla fall tur med vädret
Weddingcrashers
Wild things

Kommentar: Fyrtal i underskattade filmer. U-turn är tung att se men väldigt bra. Och inte många  filmer kan matcha skådespelaruppsättningen Sean Penn, Jennifer Lopez (som faktiskt är riktigt bra här), Joaquin Phoenix, Billy Bob Thornton, och Jon Voight .

Skyttekung 2010

VM:s skyttekung 2010 har gjort comeback. Ronaldo (den riktige), vår tids och kanske alla tiders bästa spelare är alltså tillbaka. Satan vad stor han är. Zidane var bra, Totti och Figo också. Men den här killen är det bästa vår generation har fått uppleva och förmodligen också kommer få uppleva. Jag ska lägga spelet på honom som skyttekung i nästa VM-turnering redan nu.
Det blir bankränta...


Kungen är tillbaka.

Återupprättese

Efter förra månadens CM-fiasko klarade jag till slut av att ta Atletico Madrid från andraligan till en andraplats i La Liga. Bara Real Madrid före mig. Tog totalt tre säsonger från spelets början. Ställer upp enligt 4-1-3-2 där Torres och Tsigalko gör målen på topp. Tre offendiva mittfältare stormar fram och defensiva kuggen och lagkaptenen Gomez står för balansen. Min CM-favorit Pletikosa står i mål. Backlinjen är lite vinglig och det var väl där jag förlorade titeln. Största fynden är Derek Boateng och Guiza som stänker in mål som inhopparre. Laget i sin helhet:


Håkan i superform

Större delen av den här kvällen tillbringades på Café Sylvia där det var stand-up kväll. Först på scen var två lokala killar som var riktigt roliga. Sedan kom en götebrogare som var så där. Efter en välbehövlig paus kom sedan han som stal showen totalt. Håkan Berg hette han och det var bland de roligaste jag sett. Grät av skratt i en timma. Carro J lyrisk också.

Övrigt noterbart från kvällen på Syliva:

- Hugo L , för övrigt nybliven maktfaktor i stans största fotbollsklubb anslöt senare under kvällen. På lördag kan det bli pingis i Munktell arenan.
- Efter ett par StaroBrno rök min alkoholfria svit för den här gången. Vi noterar rekordlånga 19 januari-4 mars. Svårslaget!


Ner i papperskorgen: TV-mediet

Slogs nyligen av hur otroligt dåliga alla tv-program är. Finns inget, och då menar jag inget tv-program det känns det minsta tråkigt att missa. Funderar på att köra en Stenbäck, dvs. leva ett liv helt utan tv. Senaste storsatsningarna i de stora kanalerna säger en del : "Whipe out" och "Den rätta för Rosing". Otroligt!

Chechmaneck i mål- för Sovjet?

När jag spelar bordshockey körde jag länge enbart med Sovjet. Helröda dräkter med namnen Krutov, Larionov, Fetisov, Makarov och Kasatonov ditmålade med tuschpenna på ryggen. Länge var jag obesegrade med det laget men när jag mötte Kaj Lundgren för något år sedan rök vinstsviten.

Men under en bordshockeyturnering hemma hos mig för ett tag sedan fick jag nästa käftsmäll. Alla började nämligen undra varför Chechmanek stod i mål för Sovjet. Visade sig att jag hade blandat ihop honom med Tretjak när jag målade dit namnen för så där 12-13 år sedan.


Bra femma. Men vem står i mål egentligen?

Dialog från luchrasten

Åt på Kina-restaurangen Bamboo i dag. Kommer fram till kassan och följande dialog utspelar sig:

Jag:
En buffé utan sushi, tack.
Hon i kassan: Det blir 69 kronor.
Jag: Ok, jag har tyvärr bara den stora sedeln (lägger fram en femhundring).
Hon i kassan: Nej, nej, det där är den lilla sedeln. Här är den stora sedeln (håller upp en tusing).

Trio oväntade inköp

Dagens inköp:
Lila eltanborste, Claes Ohlsson, 299 kr
Olivoljebaserat hårschampo, Body shop 159 kr
Fenuril hudsalva för torra händer, Apoteket, 140 kr

Undrar om någon tidigare i världshistorien har köpt dessa tre saker vid samma tillfälle.




Magisk match

3-3 Inter-Roma. Av någon för mig okänd anledning har vi Canal plus sport ett men inte Canal plus sport två på jobbet. Alltså fick jag se första två tredjedelarna på livestream. Det var en magik match. När jag kommer hem och slår på rikitga tv:n står det 3-2 till Roma. Då gör Crespo 3-3. Roma har två kanonchanser på tillägstid att avgöra matchen men fick nöja sig med kryss.

Från matchen noterar vi också:
...att Riise gjorde sitt första mål sedan september 2007. Kommentatorn på webben sa "fabulous strike" när han beskrev målet. Kanske lite överdrivet...
...att Totti är skadad igen. Han kommer aldrig tillbaka fullt ut. Bara att acceptera men satan vad svårt det är.
...att Baptista vände bort Cambiasso som om han var luft vid Romas tredje mål.
...att Mexes körde med utsläppt hår den här gången.
...att Balotelli verkar vara en idiot. Äckligt irriterande när han sträckte ut tungan åt Panucci efter straffmålet.

Vagabonderna på väg igen

Örebros två mest beresta 23-åringar har gett sig av igen. Återigen är det till hemlandet Italien som resan går. Jag och Mattias "Dieselmotorn" Norgren ska göra ett kortare besök under våren. Under tiden önskar jtollen.blogg.se lycka till med språkstuderna och allt annat. Kör hårt!

Följ deras äventyr på gtt.blogg.se


Håret har blivit längre, NY har blivit Salerno. Men resenärerna är de samma.

RSS 2.0