Topplistan: Eurodisco-låtar

Låtarna som alla älskar även om långt ifrån alla är beredda att erkänna det. Pratar så klart om Eurodisco-musiken som formade vår uppväxt och förgyllde mellanstadiediscona. Här är topp fem:

1. Haddaway- What is love

Kommentar: Tråkigt och konventionellt val kanske många tycker men det går bara inte att bortse från den här låten. Urtypen av Eurodisco i sin renaste form. Blev än mer odödlig i och med en sketch i Saturday night live som sedan också ledde fram till filmen A Night at the Roxburry.

2. Look twice- Move that body
Kommentar: Underskattad så in i helvete. Förbises av väldigt många men det här är en av de allra största klassikerna. Även om man inte känner igen titeln kan jag garantera att man känner igen låten när man hör den.

3. Basic element- Prommise man

Kommentar: Basic element hade alltid minst en låt med på skivor av typen Pary zone och Absolute dance. Detta är den mest klassiska.

4. Pandora- Don't you know

Kommentar: Ännu en låt som först kan verka bortglömd men som alla känner igen när den spelas. Inget musikaliskt mästerverk precis, men det spelar ingen roll i det här sammanhanget.

5. N'trance- If you want my body
Kommentar: Ta en gammal Rod Stewart-klassiker, en tjej som sjunger refrängen och en kille som rappar verserna. Svårare en så behöver det inte vara.

Bubblare:
Sonic Dream Collective- Oh baby all
No Mercy- Where do you go
Snap- Ryhtm is a dancer
Cool James and the black teacher- Dr Feelgood

Kommentarer
Postat av: Per

Tung lista, förväntade mig inget annat från dig! Men hur kan du ha bortsett från "Saturday Night" med Whigfield??! Har visat förr här att jag känner dig väl, och det här förvånade mig rejält!

2009-03-09 @ 12:51:41
URL: http://disfordurham.blogspot.com
Postat av: Johan T

Jo, den fanns så klart med i beräkningarna =). Men den föll till slut på att den är något sönderspelad (fick singeln i julklapp typ 1993) och dessutom är den kanske inte en typisk Eurodisco-låt i ordets rätta bemärkelse.

2009-03-09 @ 13:59:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0