Bloggen tipsar: Så lyckas du på CM03-04

Fortfarande är det många läsare som hör av sig och vill ha tips kring Championship Manager. En gång för alla kommer därför den kompletta guiden till hur du blir en vinnare på CM 2003-2004. Detta är alltså den sista versionen av det gamla klassiska spelet som verkligen håller klassen. Som alla vet är de nya Football Manager helt utan samma spelkänsla.

Del 1: Välj lag och ligor
Jag kör alltid med Roma men det är så klart en smaksak. Det du dock bör tänka på är att även ladda den brasilianska ligan. Anledningen är att flera av spelets roligaste och bästa spelare finns här.

Del 2: Köp Spelare
Målvakter: Mitt val är alltid (på alla versioner av spelet) Stipe Pletikosa. Hur stabil som helst. Köp honom från Shaktar Donetsk.  Som backup och framtidsman fungerar Andrea Consegli (Italiens målvakt i senaste U21-EM) alldeles utmärkt. Köper honom billigt från Atalanta.

Backar: Phillipe Mexes och Boumsong. Värvas båda billigt från Auxerre. Mexes har dessutom Roma som favoritlag. Värva också Simone Padolin från Vicenza. Kan spela överallt och gör aldrig en dålig match. Blir landslagsman efter något år (i spelet alltså). Michaele Petroccia finns i Romas ungdomslag och utvecklas snabbt till en världsspelare.

Mittfältare:
Med De Rossi och Amantino Mancini är halva mittfältet redan på plats. Värva Diego från Santos till den offensiva mittfältspositionen. På kanterna är snabbhet det vikitgaste. En bra ytter med alla egenskaper som behövs är Franco Brienza från Palermo. Även han har Roma som favoritlag vilket är en extra bonus.

Anfallare:
Robinho från Santos och Dagoberto från Atletico Paranense. Totti och Cassano finns redan i truppen.

Del 3: Formera laget

Välj 4-1-3-2 till att börja med (se bild).

Backlinjen ska ha pilar uppåt på ytterbackarna. Välj "zonal marking" och "offsidetrap".

Den defensiva mittfältaren är en viktig spelare och måste vara riktigt bra. De Rossi är en av spelets allra bästa. Ställ in "mentality: ultra defensive" på den här spelaren.

Offensiva mittfältaren i mitten är lagets nyckelspelare. Ställ in "mentality: Gung ho" (superoffensiv) på honom  och gör en lång pil uppåt. Han kommer att göra massor av mål.

Yttrarna ska som sagt vara snabba som satan. Helst över 17 i "acceleration" och "pace". Ställ in "cross ball", långa pilar framåt  och räkna med att det kommer över 15 assist per säsong från båda kanterna.

När det gäller anfallarna är det viktigt att köra en forward och en striker. Ställ in "free role" på din forward som måste vara kreativ och teknisk. Kör "run with ball" på strikern.




Del 4: Välj taktik
Välj "passingstyle: Direct" och kryssa i "counter attack". "Zonalmarking" och "offsidetrap" gäller också.
Men det gäller också att variera taktiken för att lyckas i längden. Speler du hemma mot enkelt motstånd kan du t ex. köra utan kontringar och mer offensivt. Det är fingertoppskänsla som gäller. Rotera också truppen ganska friskt. Ett tumregel är att ha två bra alternativ till varje position.

Nu är det bara att köra. Lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0