Topplistan: Världens tio bästa spelare

På begäran från läsarna kommer här min lista på de tio bästa spelarna i november 2009. Listan är baserad på de senaste årets prestationer.

1: Xavi
Har vunnit allt och varit nyckelspelare hela tiden. Det är svårt att snacka bort. Brukar ligga kring 90% med passningar som går rätt också.

2: Messi
Dålig i landslaget och det kostar honom förstaplatsen. Gör annars som han vill i de flesta matcher.

3: C. Ronaldo
Bloggen gillar honom inte men det går inte att blunda för att han är jävligt bra.

4: Zlatan
Världens mest komplette spelare. Skyttekung i Seire A och rekordlång målsvit för nyförvärv i Barcelona. Dessutom snyggare framspelningar och fler drömmål än någon annan. Given på topp fem!

5: Torres
Kung i Premier League från första matchen.

6: Iniesta
Se Xavi (med skillnaden att han varit skadad nästan hela hösten och därför tappar på listan).

7: Gerrard
Se Ronaldo.

8: Vidic
Bäst och formstarkast i världens bästa försvar.

9: Fabregas
Slår sig in tack vare hösten där han har dominerat totalt.

10: David Villa

Gör alltid mål. Till United i vinter?

Bubblare:
Arshavin
Drogba
Rooney (även om det tar emot)

Inte ens nära:
Terry
Lampard
Kaka
Etoó

Kommentarer
Postat av: L.T.

Här kommer min lista med motiveringar!



1. Leo Messi. Kommentarer är väl egentligen överflödiga. Den största talangen som kommit fram sedan Ronaldo och är världens klart bästa fotbollsspelare.



2. Cristiano Ronaldo. En spelar som man antagligen älskar eller hatar. Oavsett vad man tycker om den flottige portugisen från Madiera så är han en fotbollsspelare av yttersta världsklass som både gör och spelar fram till mängder av mål. Enda svagheten är möjligen balansen.



3. Xavi Hernandez. Spelaren som i många år stod i skuggan av sin läromästare Pep Guardiola är till slut blivit bättre än sin läromästare. Styr spelet och tempot i världens två bästa lag - Barcelona och Spanien.



4. Andres Iniesta. Är likt Xavi oerhört viktig för Barcelonas spel och när de spelar tillsammans är Barcelona och Spanien nästan ostoppbara. Förra säsongen har jag för mig att Barcelona förlorade sammanlagt fyra matcher - den gemensamma nämnaren var att Iniesta sakandes i samtliga fyra.



5. Steven Gerrard. Trots att jag avskyr Liverpool kan man inte blunda för Gerrards klass. Den spelare som antagligen är viktigast för sitt lag och med sina egenskaper är han som klippt och skuren för Liverpool och den engelska ligan.



6. Fernando Torres. Liverpools nummer nio fick till slut ordning på sin karriär och under Benitez vingar blommande äntligen den blonda spanjorern ut till den världsanfallare som alla väntat på att han skulle göra. Världens bästa spelare i djupled.



7. Gianlugi Buffon. Världens bästa målvakt genom tiderna? Efter en skadedrabbad säsong är Buffon återigen tillbaka på tronen som världens bästa målvakt och har i höst varit lysande i både Juventus och det italienska landslaget. Storheten med Buffon och det som skiljer honom från sin antagonist Casillas är att Buffon i princip aldrig gör en tavla.



8. Zlatan Ibrahimovic. Håller med bloggen om att Zlatan är komplett som fotbollsspelare, och ser man bara till talang och klass hör han till topp 5 i världen. Hittills har han dock inte presterat tillräckligt i C.L. eller EM/VM för att kunna konkurera med det absolut bästa.



9. Wayne Rooney. Stundtals magnefik i Manchester i fjol och trots sin uppenbarelse är Rooney en teknisk och briljant spelare i många avseenden. Återstår och se om han kan bära United på sina axlar denna säsong?



10. Cesc Fabregas. Har visat upp en otrolig form under säsongsupptaken och är en passningsspelare av yttersta världsklass. Till skillnad från sina landsmän Iniesta och Xavi saknar han flytet i steget, vilket han får kompensera på andra sätt.



Bubblare:

Douglas Maicon

Iker Casillas

Dider Drogba

Nemaja Vidic

Alessandro Nesta

2009-11-16 @ 11:47:27
Postat av: Tollén

Ja, det är ju en smaksak mellan vissa av spelarna, helt klart. Det kommer man aldrig ifrån. Inget att anmärka på listan egentligen. Gillar särskilt att Nesta och Maicon är med som bubblare. De borde de varit på min lista också.

2009-11-16 @ 12:05:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0