Topplistan: Fotbollsfrisyrer

Ett kärt ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Detta är spelarna som har förstått det här med stil på planen. Inte mer att säga egentligen. Vi kör:

1. Sandro Nesta 
Kommentar: Superlångt men utan att passera gränsen för "hårdrocks-långt". Vinner också mycket på att han i 99 fall av 100 har blött hår hela matchen. När flera spelare ibland klipper kort och sparar ut igen har Nesta dessutom haft långt sedan han gjorde debut i Lazio i början av 90-talet. Då är man odiskutabel etta på en sån här lista.



2. Francesco Totti
Kommentar:
Har haft olika längder genom åren och i drygt två år har han av någon anledning envisats med kort hår. Håller inte. Men en Totti i gammal fin form är så klart med och konkurerar. Förutom att han precis som Nesta alltid kör blött hår karaktäriseras Tottis frilla av extra långt i nacken och snaggat på sidorna.


3. Philippe Mexes
Kommentar:
Blir den som får ta över när ovan nämnda duon lämnar fotbollsvärlden. Det märks också att Mexes är av den nya skolan med blonda slingor och olika former av hårband och toffsar. Ogillas av många konservativa premier league älskare som vill att alla fotbollsspelare ska se ut som Steven Gerrard. Men här kommer vi alltid att hylla honom. Kan klättra på listan.


Bubblare:
Björn Runström
Sergio Ramos
Guti

Kommentarer
Postat av: Mats-Walter

Delvecchio?

Batigol?

Men framförallt Fernando Redondo. Kräver in dem på åtminstona bubblarplats.

2008-12-11 @ 10:42:25
URL: http://matswalter.blogspot.com
Postat av: Anonym

Tollén är ju en annan bubblare. Han spelar i en klubb med ett italienskt kligande namn...

2008-12-11 @ 10:47:00
Postat av: Johan T

Delvecchio och Batigol känns lite för mycket 70-tals stuk för att platsa. Redondo däremot är en tidlös klassiker. Hade en lagkompis som gick till frisören med bild på Redondo för att få så likt som möjligt. Stort!



Tollén som bubblare...i mina drömmar kanske men i det här sällskapet är det inte lätt att slå sig in.

2008-12-11 @ 15:05:34
Postat av: Per

Bra lista! En personlig favorit som man minns mycket pga håret och tillhörande hårband (och en del knarkskandaler dessutom om jag inte minns fel?) är ju Claudio Caniggia. Tycker för övrigt det är för mycket vattenkammat och för lite öststat, var är Karel Poborsky t.ex? Men han kanske faller på "stil".

2008-12-11 @ 16:36:19
URL: http://disfordurham.blogspot.com
Postat av: Putte L

"Har haft olika längder genom åren och i drygt två år har han av någon anledning envisats med kort hår. Håller inte."



Vill minnas att det var fler som hakade på den trenden?!

2008-12-11 @ 23:04:01
Postat av: Johan T

Caniggia var väl bland de första som introducerade det smala hårbandet. Det ska han ha cred och respekt för, men till en plats på listan räcker det inte. Poborsky...nej.



Putte L/

Alla gör vi våra misstag. Du själv var ju också på gång med långt ett tag men fegade ur =).

2008-12-12 @ 14:16:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0