Domarskandal i frågesporten

Efter julbordet var det dags för frågesport hemma hos en av sportjournalistklubbens medlemmar. Självklart var det Kurirens Lars Kilström (för övrigt klar för nyårsfirande med oss i Örebro) som hade satt ihop frågesporten. Jag hamnade i samma lag som Gudfadern (min chef) och Petra (före detta medarbetare på Folket). Vi sprang snabbt igenom frågorna och såg ut att gå mot en klar seger. Men sista frågan skulle man skriva svenska mästarna i hockey under de senase tio åren. Inte vårt starkaste ämne och eftersom det var en poäng per år insåg vi att vi skulle behöva en stor ledning inför det momentet för att hålla undan.

Fyra av frågorna har vi lämnat öppna för att gå tillbaka till och precis innan vi lämnar in. Domare LK kommer till vårt bort och säger helt plötsligt: "En minut till inlämning". Vi tvingas snabbt bläddra igenom det fem sidor långa häftet och fyller i två av svaren som vi tidigare utelämnat. De andra två upptäcker vi inte i stressen.
De frågrona vi inte upptäckte var:

Vart gick fotbolls EM 1980?
A. Italien
B. Jugoslavien
C. Grekland
D. Sovjet

Vilken klubb är äldst?
A. AIK
B. Hammarby
C. Gefle IF
D. Halmstad BK

Vi hade tänkt svara A och C men istället lämnade vi alltså blankt när vi inte upptäckte dem. Det kostade oss fyra poäng eftersom båda alterativen var rätt (2 poäng per fråga). Därmed slutade tvåa, tre poäng efter segraren. Självklart får vi till viss del skylla oss själva som inte fyllde i direkt men utan hetsen från domaren hade vi upptäckt frågona och vunnit. Illa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0