Topplistan: 90-tals låtar

Innan internet gjorde musikutbudet obegränsat var man inte lika bortskämd. Under 1990-talet fick man sitta framför MTV och vänta på att låtarna man gillade skulle visas. Alla som var med då kommer ihåg känslan när en video som man verkligen väntat på gick igång. Mina favoriter från ett årtionde då allt var så mycket enklare:

1. Blackstreet - No diggity (1996)

Kommentar: Helt enkelt bland de bästa låtar som gjorts. Magisk.



2. Luniz- I got 5 on it (1995)
Kommentar:
Oj, oj, oj. Jag får fortfarande rysningar av det här introt. Själva låten har tappat lite med åren men för nostalgins skull håller den alltid. Spelade nästan sönder den när jag hade lånat singeln av en kompis (tror det var Per). Under den tiden kunde jag gå upp tidigare på morgonen för att hinna spela den ett par gånger innan skolan. 

 

3. MC Lyte - Cold rock a party (1996)
Kommentar: 
Vill minnas att jag var en av få som gillade den här låten. Går inte till musikhistorien på något sätt men på den tiden var jag helt fast vid den. Videon med lysknapparna i hissen glömmer man inte.




Bubblare:
Lightning seeds- Three lions on a shirt
Fugees- Fugee la
Notorious BIG- Hypnotize
Pras- Avenues

Kommentarer
Postat av: Per

Bra lista! Hade du gjort det till en topp fem över de bästa hiphop-låtarna som funkar på dansgolvet och flyttat upp Biggie och Fugees till tredje respektive fjärde plats så hade jag kunnat skriva under listan direkt! "No Diggity" är så jävla tung! Tror förresten att det var min syrra som hade singeln, så mycket möjligt att du lånade den.

2008-12-19 @ 12:57:30
URL: http://disfordurham.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0