Matlagning för nybörjare: Laxpasta
Bloggens kanske allra populäraste inslag är tillbaka efter påtryckningar från läsarna. I dag ska vi laga en laxpasta med pesto. Det kan vara den enklaste maträtten som finns faktiskt.
Steg ett:
Du behöver följande från din lokala handlare:
Ett paket Pasta Tagliatele
200 g rökt lax
En burk pesto
En påse pinjekärnor

Steg två:
Skär laxen i strimlor. Om du inte känner dig tillräckligt komfortabel i köket för att använda kniv går det lika bra att klippa med en kökssax.

Steg tre:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Sju minuter på hög värme är det som gäller. Glöm inte att salta vattnet. Finsmakarna kan också ha i lite olivolja för att ytterligare höja smakupplevelsen.

Steg fyra:
Häll ut nästan allt vatten från kastrullen. Men spara lite i botten och blanda i en dryg matsked pesto (vattnet gör att det blandas ut smidigare).

Steg fem:
Blanda sedan i laxen och rör om. Toppa med pinjinötterna och servera. Lycka till!

Steg ett:
Du behöver följande från din lokala handlare:
Ett paket Pasta Tagliatele
200 g rökt lax
En burk pesto
En påse pinjekärnor

Steg två:
Skär laxen i strimlor. Om du inte känner dig tillräckligt komfortabel i köket för att använda kniv går det lika bra att klippa med en kökssax.

Steg tre:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Sju minuter på hög värme är det som gäller. Glöm inte att salta vattnet. Finsmakarna kan också ha i lite olivolja för att ytterligare höja smakupplevelsen.

Steg fyra:
Häll ut nästan allt vatten från kastrullen. Men spara lite i botten och blanda i en dryg matsked pesto (vattnet gör att det blandas ut smidigare).

Steg fem:
Blanda sedan i laxen och rör om. Toppa med pinjinötterna och servera. Lycka till!

Kommentarer
Trackback